Nummer 19 – favorittcachekalender

Vi fortsetter på nedtellingen, og har nå kommet til 19. plass. Her finner vi Jettegryte (GC378N5), og den befinner seg her i Halden, i nærheten av Erte.

Ifølge Wikipedia, er en jettegryte et glatt og ofte sylindrisk hull i fast fjell. De har oppstått ved at en breelv har satt stein og grus i turbulent bevegelse under isen, og de varierer i størrelse fra noen få desimeter til mange meter, både i bredde og i dybde. Nord-Europas dypeste og bredeste finnes i Helvete i Oppland.

Vi dro for å finne denne cachen 28. januar i år.

Jeg minnes vinteren 2011-12 som snøfattig, men når jeg ser disse bildene igjen, ser jeg jo at vi hadde en del snø, ihvertfall akkurat denne dagen 🙂

Jeg husker ikke hvor langt det er å gå inn fra parkeringsplassen til jettegryta, men turen går på fine skogsstier, og det er skiltet mot gryta.

Denne cachen har fått en plass i favorittcachekalenderen min fordi den tar oss til et fantastisk naturfenomen. Som jeg skriver i det opprinnelige blogginnlegget, hadde jeg lenge hatt lyst til å ta turen inn dit, men skal jeg være helt ærlig, tviler jeg på at jeg hadde gjort det hvis det ikke var for cachen. Og nei, jeg tok ikke turen tilbake dit i sommer 😉

8 Comments

  • Kjersti

   Siv Anita: Så bra! Det blir kanskje litt “overload” med så mange blogginnlegg om det samme på så kort tid, men men, da får jeg heller finne på noe annet neste år 🙂

   • Siv Anita

    Jeg er jo en smule spent på om det kommer en cache jeg har vært med på…. så jeg venter i åndeløs spenning!!! 🙂

    • Kjersti

     Siv Anita: *ler* Da har jeg ihvertfall deg som fast leser av kalenderen frem til julaften 😉

     • Siv Anita

      He, he…
      Du har nok meg som leser uansett, vennen!
      Det er ikke mange ordene som går meg hus forbi her hos deg!!! 🙂

      Ha ei super helg og hils Eileif så mye.

      Stor klem

      • Kjersti

       Siv Anita: Det er veldig koselig å vite, men det er ekstra koselig å vite at noen setter pris på det når jeg gjør noe ekstra 🙂 Tusen takk uansett, snuppa!
       Takk det samme, Eileif hilser tilbake 🙂
       Stor sørfraklem! 🙂

  • Kjersti

   Tove: Nei, jeg avslører ikke noe, jeg bare prøver å sørge for at Siv Anita fortsetter å lese frem til julaften, hun vet jo aldri om det eventuelt kommer noen cache hun har tatt, og når det eventuelt skulle dukke opp 😉