Nummer 21 – favorittcachekalender

På 21. plass har jeg nok et utkikkstårn, nemlig Skårefjell her i Halden (GC1VG1K). Jeg har visst om tårnet lenge, men vi tok ikke turen hit før 9. oktober 2011. Og da var det selvsagt en cache som var årsaken til at vi dro dit 😉

Det finnes ihvertfall 2 veier til Skårefjell. Den mest vanlige er fra Erte, men begge gangene jeg har vært der, har jeg gått via Klepper (andre gangen var 7. oktober i år). Dette er en liten skogssti som er godt merket, men parkeringsplassen er bare stor nok til 3 biler.

Tidvis kan det være litt bløtt her og der, men sånn er det jo når man går i skogen.

Vel oppe blir du møtt av tårnet og en gapahuk. Gapahuken er kjekk å ha hvis du blir overrasket av dårlig vær på veien opp, og det er også laget til en bålplass foran gapahuken, så det er fritt frem for å ta med litt ved og noen pølser, alltid kos med litt grilling.

Jeg er så glad for at det finnes ildsjeler som driver med frivillig arbeid som dette!

På grunn av høydeskrekken min har jeg ikke vært øverst i tårnet, men utsikten er formidabel fra den midterste avsatsen også:

Cachen her er en helt vanlig regular-boks. Ikke noe spesielt med den, men den havner i favorittkalenderen min fordi turen hit er så fin. 5,33 km tur-retur Klepper, og selv om det er litt stigning, er turen helt overkommelig både for store og små. Ifølge cachebeskrivelsen er det ca 5,5 km hver vei hvis man går fra Erte, tror jeg må prøve den veien en gang også.

4 Comments

  • Kjersti

   Siv Anita: Da har jeg mer enn nok skog å tilby deg, er så mye furu her nede 🙂
   Tusen takk 🙂

 • Heidi

  Misunner deg disse tårnene, her finnes ikke slike i mils omkrets, som jeg vet om, så kanskje jeg må bygge ett selv 😉

  • Kjersti

   Heidi: Det synes jeg så absolutt du skal gjøre! 😉 Vet ikke om det finnes noen oversikt over sånne tårn, men jeg er rimelig sikker på at kommunen din, et lokalt friluftslag eller eventuelt den lokale turistforeningen vet om de hvis de finnes hos dere.