Nummer 23 – favorittcachekalender

På 23. plass har jeg cachen Snarsmon (GC2T81X). Første gang vi var her, var 8. mai 2011, og ingen av oss hadde hørt om dette stedet før. Og det er en annen grunn for hvorfor jeg er så glad i geocaching, man får oppleve utrolig mange steder man ellers aldri ville ha hørt om eller dratt til.

Wikipedia står blant annet følgende om Snarsmon:
Snarsmon er et skogsområde i Tanum kommune i Västra Götaland, ca 3 km nordvest for Vassbotten. I området finnes rester av bosetninger etter det reisende folket. Disse bosetningene ble anlagt ved slutten av 1800-tallet.

På cachesiden står også dette:
Det er nå gravd ut 4 store og 2 små hus her, men det sies at det skal ha vært opp mot 30 bygninger i området. Snarsmon var et fristed for det reisende folket, men de ble jaget derfra rundt 1920.

Fra den offisielle parkeringsplassen, er det ca 2 km å gå inn til Snarsmon. Den første delen av veien er en bred grusvei, og så går man inn på en liten sti hvor det er lagt ut planker over de våteste områdene. Selve Snarsmon er en kupert åpen plass rett ved en myr.

Sist jeg var der, oppdaget jeg et skilting mot Snarsmon et lite stykke før den offisielle parkeringsplassen, så det er tydelig at man kan gå en runde der. Men da må man gå et stykke på asfalt til eller fra bilen.

Man går også forbi Ejgdesjön, en vakker innsjø:

Denne cachen har havnet på min favorittliste nettopp fordi naturen er så vakker og historien så interessant. Det er spennende å se restene av boligene, og å forestille seg hvordan det var å leve der, midt ute i skogen. Det er en lettgått tur som de fleste orker, og på de rette dagene kan man være heldig og få se dyr på turen også.

2 Comments

  • Tove

    Det er i hvert fall ikke tvil om at cachingen får oss fram til steder og får fram historie vi ikke vet om fra før.

    • Kjersti

      Tove: Absolutt! Og det er en av de tingene jeg liker best med cachingen 🙂