Snarsmon

Spontanitet har aldri vært og kommer aldri til å bli en av mine sterke sider, men i dag overrasket jeg meg selv, og sikkert E også. For en stund siden ble det publisert en ny cache like over grensa, og i dag fant jeg ut at den skulle vi finne. Ca 3 km spasertur i de svenske skoger fungerer sikkert like fint i dag som det gjorde i går, selv om dagens tur var lengre.

Snarsmon var målet, og ingen av oss har hørt om denne plassen før. Det er et område i skogen hvor man finner rester av en gammel boplass etter rom-folket (de reisende), og er nok en plass vi aldri i verden ville funnet uten geocaching.

Veien fra parkeringsplassen og mot boplassen går forbi Ejgdesjön, og plutselig øynet jeg muligheten til å se om Nairo ville gå uti vannet. Hans eneste møte med vann tidligere er i form av drikkevann i en skål, regn og snø, så det ble spennende om lille engstelige pelsdott ville synes at det var skummelt. Men nei, han overrasket oss så til de grader!

Og om langlina kom ørti ganger rundt kroppen, så gjorde ikke det noe, for det var moro både med vann og pinne:

Han la ikke på svøm, men ble heller ikke redd når vannet kom opp til magen hans. Pinnen skulle han ha!

Så dette lover så absolutt godt for at det skal bli enkelt å kjøle han ned på varme sommerdager. Mine to forrige hunder har ikke vært noen badeengler, så jeg krysser fingrene for at Nairo fortsetter å være like tøff 🙂

Vel fremme ved boplassen ble jeg glad for fler infoskilt:

Og det var også satt opp en minneplakett der:

Vi gikk ikke gjennom hele området, men her er ihvertfall restene av ett av husene som har vært der:

Det var varmt både for to- og firbeinte i dag, så en pust i bakken var absolutt påkrevd.

Vi slet litt med å finne selve cachen, men E kunne til slutt triumferende dra den frem, og den ble logget kl. 1245.

På vei tilbake til bilen møtte vi først denne karen:

En ufarlig stålorm er egentlig ikke så skummel, men vi holdt oss på behørig avstand allikevel. Nairo oppdaget ikke han over her, men ikke lang tid etterpå stoppet han opp og tittet veldig interessert på noe på siden av veien. Og takk og pris for at han stoppet opp!

Jeg vet ikke om jeg er mest redd for edderkopper eller huggormer, men edderkoppene er ihvertfall ikke giftige. Har aldri sett så mange huggormer på så kort tid før, så at det er huggormår i år er det ingen tvil om. Fysj…

Vel hjemme, vi er deilig slitne og Nairo ligger rett ut og sover. En fin tur i deilig vær, så får heller den dårlige samvittigheten over å ikke gjøre mer bryllupsforberedelser komme etterpå. Får ta nettene til hjelp tror jeg 😉

Bildene kan dere også se i denne mappen.

{minsignatur}

2 Comments

 • Siv Anita

  OMG!!!

  ORM????? Jeg hadde fått hjerteinfarkt og dødd på flekken!!! TRO meg!!! HJELP!!! :X

  … sjokkskaddsivanita.no!!!

  • Kjersti

   Siv Anita: Sånn er det å leve her nede. Ikke noe glad i orm jeg heller, men man kommer jo ikke utenom de. Nå skal det sies at jeg tidligere i livet kun har sett 4-5 orm, mens i år tar det helt av. Flått (skaubjønn) er like ekkel og dessverre mye vanligere.