Nummer 24 – favorittcachekalender

Tidlig i november spurte jeg etter tips til noe å blogge om. Tove foreslo en cachekalender av noe slag, og det er nettopp det jeg tenkte å gjøre nå. 24 favorittcacher av de vi har funnet så langt.

I en del områder i Norge lages det adventscacher. Helt vanlige cacher som blir lagt ut og publisert dag for dag i desember. Det er altså IKKE det min cachekalender går ut på, jeg tar et tilbakeblikk og prøver å forklare hvorfor jeg likte akkurat disse cachene. Og så vil jeg også tro at de av dere som ikke driver med caching kanskje vil få et turtips eller tre 🙂 Alle innleggene vil bli linket til i menyen Favorittcachekalender 2012, som ligger under Turer, geocaching og tips – Turer og geocaching.

Det er mange grunner til hvorfor en cache faller i smak hos meg. Noen ganger er det en fantasifull boks i ellers kjedelige omgivelser, andre ganger en kjedelig boks i fantastiske omgivelser. Noen ganger er det turen frem til boksen som er spennende, andre ganger er gjemmestedet så oppfinnsomt at man liker den av den grunn.

På 24. plass ligger cachen Öneskymtan, Kville (GCVGE4) og den ligger i Västra Götaland i Sverige, øst for Fjällbacka og Hamburgsund. På cachesiden står det at dette er en utsiktsplass 135 meter over havet, og at berget er et sjømerke som har hatt stor betydning for sjøfarten. Det svenske Lantmäteriverket satt opp et merke på berget i 1923, men nå står bare jernkrampene igjen. I 1994 bygde Tanum kommune et utkikkstårn der.

Eileif, Nairo og jeg tok turen dit 13. januar i år. Vi hadde et fantastisk fint vær, og selv om det var litt klatring, var det helt greit med sola i ansiktet:

Utsikten var formidabel!

Og vi storkoste oss med noe varmt i koppen og litt å bite i ved picknikbordet ved utkikkstårnet.

Grunnen for at denne cachen havnet på 24. plass, er rett og slett turen opp og utsikten der oppe. Jeg husker jeg synes det var en litt slitsom tur, men det var så absolutt verdt turen, og jeg anbefaler den til alle som er i området, uansett om dere skal finne cachen eller ikke.

12 Comments

 • Heidi

  Dette var jo lurt 🙂
  Jeg liker å lese om geocaching selv om jeg ikke driver med det (enda…) Og det fører jo med seg så mye annet, slik du skriver om de, turer osv.
  Flotte bilder 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Da har jeg ihvertfall noe å blogge om én gang pr dag frem til julaften, jeg har får mimret masse mens jeg lager innleggene, og forhåpentligvis får dere lesere noe ut av dette også 🙂
   Stort sett er det turene som setter seg mest fast i mitt hode, pluss noen få bokser. Er noen bokser som har fått plass på topp 24-lista 😉
   Tusen takk 🙂

 • Siv Anita

  For en god idé!!!

  Der finnes så mange flotte cacher, cachesteder og cacheturer at å finne 24 favoritter må bli en omhyggelig prosess!

  Gleder meg til å lese fortsettelsen.

  Klemmer fra nord

  • Kjersti

   Siv Anita: Ja, jeg må nok en gang takke Tove for ideen!
   Jeg har allerede plukket ut alle 24 cachene, og det var ikke lett! Noen ga seg selv, andre måtte konkurrere litt, både om å få bli med og også om hvilken plassering de skulle få.
   Klemmer tilbake 🙂

 • Kari Viken Olsen

  Herlig! Kjempefin kalender :-). Det var noen nydelige bilder. Utsikten var jo så “stor” at man nesten så krumningen i horisonten :-). Gleder meg til å se flere turer. Begynner å bli litt sånn smånysgjerrig på dette cacher-opplegget, selv om jeg ikke er helt klar til så mange turer enda.

  • Kjersti

   Kari: Selv om det er ganske flatt både her i Østfold og i Västra Götaland, så kan man, hvis man er heldig, komme såpass høyt opp og ikke ha noen trær foran seg, at man kan se ganske så langt 🙂
   Nå vet ikke jeg nøyaktig hvor du bor, men hvis du tar en titt på dette kartet:
   http://www.geocaching.com/map/?ll=63.241784,10.624251&z=10
   så ser du ditt område. Alle de små firkantene er bokser/cacher. Kanskje du har en helt nært deg, eller nær et område du er jevnlig i?
   PS! Jeg har forresten vært i Hommelvik en gang for en del år siden 😉

   • Kari Viken Olsen

    Å, så moro! Oppe i Selbu, der det står utsikten, har jeg jo vært flere ganger :-). Ved de andre også, men de er ikke så utfordrende. Så ser jeg det er flere rundt der jeg bodde før :-D. Gøy! Takk for kart!

    • Kjersti

     Kari: Husk at med geocaching, er det ingen konkurranser. Ikke om å gjøre å finne flest mulig fortest mulig, ikke om å gjøre å finne noen så mange forskjellige steder som mulig, ikke om å gjøre noe som helst (bortsett fra litt å være den første som finner en ny cache, men det er jo helt opp til seg selv). Så hvis du synes det ser moro ut, og du har en smart-telefon eller en tur-GPS (ikke bil-GPS), så synes jeg du skal gjøre et lite forsøk en dag du har energi, tid og lyst. Finner du én i året, ja så er det like bra som å finne 500 i året 🙂 Bare koselig å være til hjelp 🙂

 • Tove

  Dette blir spennende å følge med på 🙂 Kanskje har du funnet fram til noen aktuelle kandidater for oss også.

  • Kjersti

   Tove: Ja, jeg håper dere vil synes det er litt moro også 🙂 Og det er nok ikke umulig at det er en cache eller fler som ligger i områder aktuelt for dere 🙂