På Nordens ark med barnebarn

Det har lenge vært planlagt at Eileif og jeg skulle ta med eldste barnebarnet til Nordens ark, og egentlig tenkte vi å gjøre det i løpet av min sommerferie. Men de to første ukene av ferien passet det ikke, og de to siste ukene av ferien kunne vi ikke la Nairo være alene hjemme på grunn av operasjonen, så de planene gikk i vasken. Derfor var vi heldige med at det både passet og at det ble helt greit høstvær i går, så da dro vi!

Lillemor gledet seg veldig og var klar på at mamma og pappa ikke skulle være med, men ble bittelitt skeptisk da vi satt oss i bilen og hun sa hadet til mamma. Men turen nedover gikk veldig fint, hun sang for oss og lekte med bamsene sine, og sluknet nesten de siste 5 minuttene 😂

Hun fyller 4 år om ca 3 måneder og hadde helt fint klart å gå selv, men vi tok med vogna, og der var hun 98 % av dagen. Koste seg under pleddet og var stort sett strålende fornøyd med tryggheten vogna ga henne.

Vi startet med Lantgården:

Nå var de fleste dyrene ute på beite, men vi fikk hilst på noen, blant annet en kanin:

Vi så noen høner og gjess som lillemor synes var veldig rare, vi fikk så vidt klappet en sau, og lillemor ble veldig fascinert av biene som laget honning.

Så var det til de ville dyrene. Jeg vet jo hvor vanskelig det kan være å få øye på de ville dyrene, så her gjaldt det å bruke tiden fornuftig. Ikke lete lenge etter de vanskelige, og heller bruke litt tid ved de vi faktisk kunne se. Nordens ark feiret den røde pandaen i går, og vi voksne fikk sett en av de, høyt oppe i et tre:

At både lillemor og jeg kom hjem med hver vår rød panda-bamse, og hun også med en rød panda-t-skjorte skal vi ikke snakke så høyt om 😉

Vi fikk sett de tre bukkene bruse:

Og skulle trollet dukke opp, fikk Eileif og jeg klare instruksjoner i hvordan vi skulle beskytte oss fra det. Vi foreslo at vi skulle være snille mot trollet, det måtte hun tygge litt på 🤣

Disse fuglene synes hun var veldig spennende:

En tur inn til skilpaddene var veldig stas:

Jeg spurte flere ganger om jeg skulle løfte henne opp, både hos skilpaddene og andre steder, men nei, hun skulle sitte/stå i vogna. Bestemt lita frøken 😍

Maten tok vi på utsiden av bygningen til skilpaddene. Det var ikke stort lillemor ville spise, hun var veldig farfarjente i går og ville helst bare kose med han:

Og tulle med han:

Vi tok en kjapp titt på huggormen før vi ruslet videre:

Snøleopardene fikk ikke lillemor øye på, men vi så de lett:

Amurleoparden fikk alle sett, den gikk forbi vinduene flere ganger, og lillemor og vi var derfor bare en meter unna den:

Jada, elendig bilde, men sånn blir det når man skal ha med både barn og dyr på samme bilde.

Eileif var barnevognsjåfør hele dagen. Fornøyd på flatmark, later som han er fornøyd i oppoverbakker 🤪

Lillemor var veldig opptatt av at vi skulle se tiger, og heldigvis fikk vi sett tiger. Tigerpappa lå nemlig og sov rett ved gangveien:

Tigermamma og tigerbaby gjemte seg inne i noe buskas i naboinnhegningen, var bare så vidt vi voksne klarte å se noen sorte striper på oransje bakgrunn.

Lekeplassen var et selvskrevent stopp på vei tilbake. Jeg fikk ikke lov av lillemor til å se på da hun skulle skli, så da måtte jeg nøye meg med å ta bilde av ryggen hennes:

Siste stopp for dagen var suvenirbutikken og kiosken. Hun plukket seg ut en panda, jeg fant frem panda til meg selv og t-skjorte til henne, og i mellomtiden hadde hun overtalt farfar til å kjøpe is. Ikke at det krevde så mye overtalelse, altså 😂

Så kjørte vi hjemover. Lillemor var full av inntrykk og sovnet etter 10 minutter, og var veldig glad da vi kom hjem til mamma og pappa. Men hun hadde tid til å gi oss klemmer, og mer skulle ikke til for å gjøre meg fornøyd 😍