Snømåking istedenfor caching

Planen for denne første feriedagen min var å dra ut og cache litt. Det holdt på å gå i vasken allerede i går, da jeg hadde litt feber og halsvondt da jeg kom hjem fra jobb, men det var i all hovedsak borte da jeg våknet i dag. Hurra! Men gleden forsvant fort da jeg ble vekket av SMS fra strømselskapet, som sa at det var strømbrudd i området. Og hvis det var noe glede igjen, forsvant også det da jeg fikk se hvor mye snø som var kommet i løpet av natta. Og med det forsvant muligheten for caching totalt, for jeg hadde ikke kommet meg ut på hovedveien uten å måke først, og i tillegg kan jeg ikke tenke meg at noen av de små parkeringsplassene man må bruke når man cacher var brøytet. Pluss at jeg hadde ikke lyst til å begi meg ut på veien i bil i det hele tatt, dermed så måtte jeg kaste inn håndkleet. Kjempetrist, da jeg hadde spart en ekstra feriedag nettopp for å få cachet i dag, og det kunne ha både fylt dagens dato med minst 10 funn, pluss at jeg siktet meg inn på minst 12 funn i dag for å få suveniren som avsluttes i morgen. Det gikk dritt.

Strømmen kom tilbake ved 0830-tiden, så først da fikk jeg dagens første kopp te. Og etter at Eileif hadde fått våknet litt, var det bare å komme seg ut og måke snø:

Så klart jeg synes det er vakkert med snø, spesielt nå når julaften er rett rundt hjørnet:

Og utsikten fra gårdsplassen blir litt ekstra fin:

Men snø er upraktisk (bortsett fra de som liker ski og aking). Det må fjernes, det blir glatt, det blir tungt å gå, det blir noe dritt å kjøre. Osv osv osv…

Eileif startet med den batteridrevne snøfreseren han kjøpte i fjor:

Den klarte ikke den våteste snøen, så den tok jeg med den store snømåka, og så tok jeg inngangspartiet med den lille.

Brøytemannskapet har vært forbi flere ganger både i natt og på morgenen, så selve innkjørselen var ikke noe morsom:

Men så dukket sola opp, og da ble det litt pent igjen:

Ferdige:

Nairo ble med ut de siste 10 minuttene. Han har ikke noe underull igjen, og han har også røytet av seg mye dekkpels (og er ennå ikke ferdig med det), så jeg vil ikke at han skal være ute for lenge uten å bevege på seg, selv om det bare var -3 grader:

Men selv godt voksen gutt synes det var moro med litt snø:

Det hadde blåst nok til at lyskulene på hver side av inngangsdøra også hadde fått litt snø på seg, og når lysene slo seg på i ettermiddag, ble det enda mer stemningsfullt:

Sånn for sikkerhets skyld sier værvarselet flere dager med snø de kommende 9 dagene, så dette kan bli festlig…og pent!

2 Comments

 • boerboelheidi

  Så irriterende når det ikke blir som man hadde tenkt. Geocaching er hakket mer morsomt enn snømåking, men kan jo cache i morgen? Rekker hvertfall suveniren da.
  Og så ble det jo snø til jul 😁

  • Kjersti

   Heidi: Husker det var samme greia for et par-tre år siden også, Eileif og jeg dro ut, men jeg turte ikke å kjøre videre innover, så det ble handling istedenfor caching. I morgen rekker jeg ikke, da er det siste forberedelser før søndag som må gjøres, og det blir bare stress hvis jeg skal sette igang med det på kvelden.
   Joda, det ble snø til jul, og det er veldig pent. Men upraktisk 😉