Spredte middager

Den siste matkassa før jul ble levert 14. desember, den uka Eileif jobbet kveld. Det betød at vi måtte putte alt som kunne fryses i fryseren og heller spise disse middagene de dagene vi faktisk skulle spise middag sammen. Her er menyen:

1 271215 141215 Sjette uke med Adams matkasseVi startet 20. desember med Kjøttpai:

2 271215 201215 Sjette uke med Adams matkasse - KjøttpaiOg resultatet er: enkelt, lettvint og godt. Litt mye tomater for min smak, men det er jo bare å sløyfe.

Dagen etter ble det kveite:

3 271215 211215 Sjette uke med Adams matkasse - KveiteAltfor mye løk i tomatsalsaen, blomkålkremen ble løs men god på smak, og kveita var vel den fisken jeg har likt minst til nå. Men vi spiste opp alt.

Bittelille julaften spiste vi ravioli:

4 271215 221215 Sjette uke med Adams matkasse - RavioliDette likte ingen av oss, og det er vel første gang jeg synes porsjonen har vært liten.

Lille julaften lagde jeg for en gangs skyld middag, og da ble det sei:

5 271215 231215 Sjette uke med Adams matkasse - SeiLett å lage, helt greit å spise. Altfor mye tomater igjen, og det beste med denne retten var vel rømmedressingen.

Siste rett denne gang spiste vi i går, og det var Red rub-kylling:

6 271215 261215 Sjette uke med Adams matkasse - Red rub-kyllingDette ble “ukens” vinner, veldig godt! Eple i tzatzikidressing var nydelig, krydderet på kyllingen var nydelig.

Nå dropper vi matkasse en stund, skal bli spennende å se hva vi kommer til å lage på nytt, og om vi blir flinkere til å bruke noe av tilbehøret til andre retter.

4 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg sitter igjen med inntrykket av vanlig og grei mat, men en del spennende tilbehør. Denne gangen var det eple i tzatzikidressingen.
  Veldig greit å ha slike kasser i perioder.

  • Kjersti

   Heidi: For oss som er dårlige på både fisk og tilbehør, har disse kassene åpnet øynene våre for mye nytt. Utover det er det, som du sier, helt vanlig mat, og jeg vi si at konseptet da fungerer. Mat folk kan forholde seg til, men med en liten vri innimellom.

    • Kjersti

     Heidi: Det forstår jeg!
     Vi bor jo i et relativt lite bebodd område med spredt bebyggelse. Frisøren min bor i et tettbebygget område, riktignok på utsiden av sentrum det også, men veldig mange flere konsentrert på et lite område, og hun kan heller ikke få bestilt. Så hvis det er noen trøst: du er ikke alene 😉