To par nye sko

Jeg synes det er kjempevanskelig å finne “joggesko” som er gode å gå i, uansett om det er såkalte fritidssko (som jeg da bruker på jobb på vår og høst), eller om det er “joggesko” jeg bruker til turer i skog og mark (les: geocaching) fra vår til høst. Gnagsår får jeg av alle typer sko når de er nye, så der må jeg bare være flink med gnagsårsokker og alt sånt, men noen sko blir aldri gode, noen er gode i en sesong og så får jeg vondt i føttene av de, og hvis jeg en sjelden gang finner noen som funker kjempebra, skal jeg love deg at den modellen er ute av produksjon når jeg trenger et nytt par.

Nå regner jeg med at det er få sko som er gode i 2 mil sammenhengende gåing, men jeg hadde litt ekstra vondt i føttene mot slutten av dagen vår i Horten om lørdag. Jeg har lenge tenkt at jeg må ha noen nye tursko, men ikke helt visst hvor jeg skal begynne å lete. Turstøvlene mine er fra Crispi, men de har veldig lite tursko. Solomon har jeg prøvd et par modeller fra, funker ikke på mine bein. Snakket litt med Raymond og Lisa om dette, og Lisa sa tvert: “Prøv Hoka”. Så da bestilte jeg to par fra Hoka om mandag, og i går lå de i pakkeautomat, klar til henting. Det er kjapt levert!

Det ene paret er da til bruk på jobb på vår og høst, når det er for kaldt for sandaler og for varmt for skoletter:

Dette er modellen Clifton 9 i fargen Pale Mauve/Peach Whip, jeg vil kalle de lys rosa. Mitt bilde ble litt mørkt dessverre, men dere kan se bedre på linken. En veldig uvant såle på disse, så det blir spennende å se hvordan kroppen og føttene mine reagerer.

Det andre paret er til turgåing:

Modellen heter Bondi 8 i fargen Cherries Jubilee/Pink Yarrow, og selv om sålen på denne ser lik ut som det andre paret, føles ikke disse like tykke og uvante. Disse blir testet til lørdag, for da er det ut på tur igjen.

Eileif fikk seg også et par:

Dette er også Clifton 9, men i fargen Harbor Mist/Black. Og ja, Hoka er dyrt, men akkurat nå var det salg på alle disse tre, så da var det greit å ta sjansen.

Er det noen av dere som har/har hatt Hoka? Hvilken modell, og hva er deres erfaringer?

19 Comments

 • Tove

  Jeg ser at Hoka får mye skryt og ser bl.a. på sykehuset at mange av de som jobber der bruker det. Håper du blir fornøyd. Jeg kjøpte et par i fjor. Har ikke brukt de så mye enda, har bare konstatert at de ikke er noen vidunder-sko de heller. Mulig det er helt umulig for meg å ikke få vondt i føttene av å stå/gå hele dagen 😉

  • Kjersti

   Tove: Det må jo på en måte være en match mellom fot og sko, og ikke alle sko funker for alle. Vet ikke hvor mange som har anbefalt meg Solomon, men de funker ikke for meg.
   Helt umulig er det nok ikke, det gjelder å finne rett sko 😊 Kanskje du må en tur til en fotspesialist for å få litt tips? Vi har Basisfot her i Halden, de er kjempeflinke.

 • boerboelheidi

  Jeg har et par, som jeg ikke husker hvilken modell det er 🤔 Men skulle være den mest allsidige, og er en nydelig grønnfarge på de 😂 Virker bra hittil, men jeg blir litt skeptisk når “alle” lovpriser et merke, så får se. Har brukt de på flere turer, og de virker bra.
  Har et par fra Skechers også, så blir spennende å se etterhvert.

  • Kjersti

   Heidi: Modellen står på pløsa på mine. Er en god start når “alle” er fornøyde, men ikke alt funker for alle. Er et annet merke jeg vet mange er glade i, men kommer ikke på hva det heter nå på morgenen 😣

   • boerboelheidi

    Challenger ATR 6 heter mine ser det ut som, mest fornøyd med fargen 😂 Neida, de er veldig gode å gå i også, men tror ikke de er egnet som terrengsko, der må jeg ha noen andre. Har vært gjennom 3 par med La Sportiva ett eller annet, men de er med Gore-Tex, og det ryker før første sesong er gått. Når man betaler såpass mye så synes jeg den bør holde lenger. Kunne gjerne hatt samme skoene uten Gore-Tex.
    Gaitline tror jeg ikke jeg har hørt om, kan sjekke ut om de kan ha noe brukbart også.

    • Kjersti

     Heidi: Da gjetter jeg på disse, for den grønnfargen var nydelig! 😍 https://framsport.no/collections/hoka-challenger-atr-6/products/7628957-hoka-w-challenger-atr-6-deep-teal-water-garden?_pos=2&_fid=db9cf473b&_ss=c
     Det står jo at de egner seg litt til stiløping, men mer til asfalt og grus, så jeg skjønner hva du mener.
     Jeg har gitt opp tursko med GoreTex, men jeg vil gjerne ha turstøvler med GoreTex. Stor forskjell der, men så tåler man litt mer å være våt på beina om sommeren enn om vinteren.
     Har inntrykk av at Gaitline er mer til hverdags og fritidssko enn tursko, men tok en kjapp titt og ser at noen er regnet som tursko også. Kan være verdt en titt.

     • boerboelheidi

      Jeg mtte faktisk sjekke om jeg hadde skrevet riktig nå, syntes disse der så litt mer “klumpete” ut enn hva mine er, pluss at fargen er litt grønnere på en måte. Men var riktig 😂
      Ja om sommeren så tørker man etterhvert 😆
      Vi har skotørke hjemme, og så kjøpte jeg slike “bananer” i fjor, de var utrolig bra, mye bedre enn jeg trodde. Fint å ha med på bobiltur, eller andre turer der det er greit å tørke skoene.

      • Kjersti

       Heidi: De er jo veldig klumpete med denne sålen, føttene mine ser dobbelt så brede ut 🤣
       Vi har også en skotørke, men har aldri montert den. Må få større plass i gangen først…

 • Lisa

  Haha! Alltid (bokstavelig) hatt Nike, men da jeg gikk gravid holdt ryggen på å ta knekken på meg etter sommeren under jobbing og arbeidspass lengre enn 4-5timer. Kjøpte meg et par Hoka Clifton 8, og det var som å gå på fløffy skyer! Pg den store gravidmagen og dertil ryggen orket finfint 8 timers jobb igjen. Angrer som en hund at jeg ikke gikk for samme igjen da de klappet sammen i vinter, men gikk for økonomisk Nike-på-salg isteden. Jævla drittsko! Blir Hoka før høsten igjen😃

  • Kjersti

   Lisa: Nå har du påvirket meg på både klær (Revolutionrace) og sko (Hoka), hva blir det neste? 😂
   Turskoene blir innviet i morgen, skal prøve å ikke sutre over gnagsår. Utover det håper jeg føttene mine kommer til å ha det bra 😄

 • Kristin

  Med mine korte, brede føtter har jeg hatt problemer med å finne gode sko. Kjøpte sko til jobben på Gerd Holm for en god del år siden, og etter det har jeg fått meg sko til alle sesonger derfra til privat bruk også. Hadde i hvertfall et par Gaitline på jobb, og ellers har jeg bl.a hatt Skechers med memory foam. Kjøpte nye sommersko fra Arcopedia i fjor som også var gode. Jeg har ikke hatt store problemer med vondt i føttene med sko fra Gerd Holm, hverken på jobb eller på f.eks lang dag med guidet tur. De er dyre utenom tilbud, men jeg vil si det har vært verdt det.
  De HOKA-skoene så også veldig gode ut da, må sjekke ut litt flere merker andre steder enn GH tror jeg 😉

  • Kjersti

   Kristin: Tror man kommer langt med hjelp fra Gerd Holms eller Basisfot. Ja, man må legge noen ekstra kroner i det, men handler man på tilbud, sparer man ihvertfall litt. Det er viktig med gode sko, spesielt når man setter seg ned og tenker over hvor mye føttene våre faktisk gjør for oss, jeg blir litt svimmel hver gang jeg gidder å tenke ordentlig på det 😂
   Hoka har noen modeller i bred variant, så ta en titt der. Men er du fornøyd med det du bruker, er det jo egentlig ingen grunn til å bytte 😊

   • Kristin

    Har ikke vært på Basisfot, men det har blitt noen par fra Gerd Holm … bare ett par til full pris som jeg har betalt selv tror jeg 😉 Godt fottøy er viktig ja, det skal være sikkert og visst. Huff du må ikke tenke så mye da hehe. Så en post ang. trøyer og pris i forhold til antall ganger man brukte de, og det kan man jo ta i betraktning når det gjelder sko også. Gode sko vil nok bli brukt utallig mange flere timer, så da kan man vel si at det jevner seg ut 😛
    Det kan jo hende de har litt andre typer sko enn på GH, så jeg skal sjekke … og bred variant skader nok heller ikke 🙂

    • Kjersti

     Kristin: Jeg har ikke kjøpt sko hos Basisfot, men har gått til behandlinger der, og det er dyktige folk!
     Noen ting bør man legge litt mer penger i, og sko er definitivt en av de, nettopp med tanke på hvor mange timer man bruker de, det har du helt rett i 😊

     • Kristin

      Å ja, de driver jo med behandlinger også der. Har aldri vært innom der som jeg kan huske, bare gått forbi.
      Sko er helt klart verdt å legge litt penger i, spesielt om man går eller er på bena veldig mye 🙂