Tur på Torgauten sammen med Lisa

Tur sammen med Lisa for andre helg på rad, det er jaggu lenge siden sist! Hun skulle ha med seg datteren sin, så vi måtte finne en lettgått runde, og det fant vi på Torgauten i Fredrikstad. En runde på 13 lettløste mysteryer, pluss litt annet.

Vi startet med en cache ved et nydelig lite bibliotek:

Alt som fremmer leselyst gjør meg glad!

Så kjørte vi til parkeringen for dagen. Infoskilt er alltid fint å få med seg:

Vi var heldige med været, det var bare der det blåste litt ekstra og i skyggen som det var kaldt. Ellers var det perfekt turvær!

Skjønner hvorfor dette er et populært område, spesielt om sommeren:

Godt tilrettelagt, kiosk, toaletter, langgrunt for ungene (på bildet over ser dere at det er laget en barriere tvers over).

Klare for tur, alle tre:

I tillegg til de 13 mysteryene var det også 2 tradisjonelle som lå sånn til at det var naturlig å stikke bortom de. Den første av de ga denne utsikten:

Og på vei tilbake mot stien og badeplassen ser det sånn ut:

Så var det inn på stien igjen, og jeg ble så fascinert over denne trappa som bare helt plutselig var der:

Fint med trapp!

Stien gikk gjennom hytteområder, og det var kun et par steder jeg synes vi var litt nært private tomter. Cachene var også plassert sånn at man ikke nødvendigvis så veldig mistenkelig ut, og det setter jeg pris på!

Selfie uten å bruke frontkameraet 😂

Siden Lisa gikk med snuppa på ryggen, var det jeg som tok de fleste cachene. Akkurat sånn som Lisa gjorde for meg de gangene vi var på tur med Nairo. Det ga Lisa muligheten til å ta sånne bilder av meg:

Er noen ganger jeg lurer på om dette er en hobby som gjør at man oppfører seg som tullinger 🤪

Og ja, jeg innviet de nye skoene i går. Hadde på meg både gnagsårsokker og gnagsårplaster, så jeg fikk ingen gnagsår. Og det gikk også relativt bra med den skjeve stortåa mi. Skoene er lette å ha på og gode å gå i, men jeg merket at jeg var litt sliten på undersiden av føttene da turen (som var på ca 6 km) var over. Det kan så klart være at det var nye og uvante sko, så jeg har ikke mistet motet.

Vi gikk oppom fortet som er på toppen, og der var det mye spennende! Dette må da være en gammel mine:

Så klart jeg måtte stå “i” vaktbua:

(det var edderkopp inne i bua…)

Det var et gammelt hus som vi ikke kunne gå til, men vi så at forsiden besto av et åpent område, så det må jo ha vært brukt til utkikk/vakt:

Dere ser det er “hull” i veggen foran de to vinduene på venstre side. Vinduene er forøvrig malt på veggen.

Det var dette runde tårnet:

Og på baksiden av tårnet var det et igjenmurt rom. Inngangen ser dere her:

Legg merke til den noe utdaterte sikringsboksen på utsiden, og mengdene med stein oppå!

Cachen her var utfordrende å finne. Ikke at den var så vanskelig, men det var ikke noe hint, og det var mange steder å lete i nærheten av GZ:

Men jeg fant til slutt, som vanlig akkurat idet jeg var i ferd med å gi opp 😉

Da vi var ferdige med runden, gikk vi tilbake til badeplassen og fant oss en benk i skyggen så vi kunne få i oss litt mat og så lille snuppa fikk springe ut litt energi. Det eneste hun egentlig ville, var “Gu-gu-gu”, som betyr gunga, som på norsk betyr huske. Og huske fikk hun 😊

Utsikten fra benken var upåklagelig:

Og da velger jeg å late som om søppelbøttene ikke er en del av den utsikten.

Så var det bare å kjøre hjemover, og da fant Lisa ut at vi er solbrillebuddies:

Det vil hun ikke være, så heldig for henne at jeg skal til optikeren om et par uker og mest sannsynlig må ha både nye briller og solbriller 🤣

Det ble 16 funn i går; 13 mysteryer og 3 tradisjonelle. Og som vanlig en utrolig fin dag sammen med Lisa og snuppa, jeg blir rett og slett ikke lei ❤️ Det eneste som la en demper på gårsdagen er at jeg ikke har vært helt i form de siste dagene. Lurer på om det er en halsbetennelse eller en bihulebetennelse, for det går i hosting og nysing konstant. Sover dårlig om natta, natt til i dag ble det rundt 5 timer og jeg våknet kl. 0415. Litt feber, men ikke nok til å anse dette som en av mine vanlige forkjølelser, så jeg håper det er over i løpet av en dag eller to.