Utstilling i Dingle

Jeg tror ikke det er så mange som gidder å dra på hundeutstillinger når man ikke stiller ut hunden sin selv, men jeg gidder 🙂 Og i dag ble også Eileif med meg, selv om han ikke synes det er kjempefestlig. Og ihvertfall ikke når det er mange blå grader, og utstillingen foregår i et ikke-oppvarmet ridehus. Men det var koselig å ha selskap!

Dingle er et lite svensk tettsted ca en times kjøring sør for oss. Jeg var ikke sikker på hvor utstillingen skulle være, men siden Dingle stort sett bare består av en rundkjøring og noen få butikker, burde det ikke være så vanskelig å finne frem. Og det var det heller ikke 🙂

Hovedgrunnen til at jeg ville dit, var at det skulle komme to Finske Lapphunder. Jeg har snakket litt med eierne deres i en av Finsk Lapphund-gruppene på Facebook, og da er det jo alltid moro å møte de i virkeligheten også. Dessverre startet ikke bilen til den ene av de, men K og hennes Muffy (Lappizaros Malou) fikk jeg snakket mye med. Kjempekoselig!

Muffy er ei søt jente som både utseendemessig og oppførselmessig er ganske så lik Nairo, men hun var trygg og rolig (i motsetning til Nairo).

Jeg var en tur på Gårdsbutiken i går, og fikk der greie på at K (en annen K enn eieren til Muffy) skulle til Dingle med sin Grand Danois-valp Klepto, så jeg var forberedt på å titte etter de. Og det tok ikke lang tid før jeg fant de:

K stiller ikke selv, så det ble Kleptos oppdretter sin jobb. Og han oppførte seg relativt bra i ringen, ihvertfall med tanke på hvor mye energi denne “lille” valpen har 🙂

Det var bitende kaldt, så vi dro rett etter at rasene var ferdige i ringen. Aner derfor ikke hvordan det gikk videre med hverken Muffy eller Klepto.

Gutta mine måtte en tur til søpledunken da vi kom hjem. Det snødde her hele onsdag, og selv om det ikke ligger mye snø, er Nairo overlykkelig over det lille som er:

Nå blir det snart middag her i huset, og så skal jeg være barnevakt for snuppene til C i kveld. Har lagt frem juletreteppebroderiet mitt, kanskje jeg kan komme noen sting nærmere ferdig på den i kveld? 😉

8 Comments

 • Heidi

  Jeg drar på hundeutstilling uten hund, bare for å se. På utstillinger der det ikke er BB også, synes det er litt morsomt.

  Så blide som gutta dine så ut til å være 😀

  Lykke til med barnevakt og brodering, skal det være ferdig til denne julen?

  • Kjersti

   Heidi: Da jeg hadde Border Collie, dro jeg på utstillinger for å se andre raser, da det ikke er ofte BC blir stilt (siden de må ha en eller annen gjeterhundprøve for å stilles). Men nå drar jeg helst bare hvis det er FL’er der. Men jeg er veldig glad for at det er fler enn meg som drar på utstilling uten å stille selv 🙂
   Nairo er alltid blid ute, Eileif var nok blid fordi han visste at han snart skulle få litt varme i kroppen igjen 😉
   Takk! Juletreteppet skulle vært ferdig for 4 år siden (eller noe sånt), så jeg har gitt opp å ha et mål for når det skal bli ferdig, jeg blir bare lykkelig hvis jeg noen gang blir ferdig 😉 Her er to linker hvor du kan se hvordan det ser ut:
   http://pilaris.net/blogg/en-rettelse-og-et-juletreteppe/
   http://pilaris.net/blogg/aktivisering/

   • Heidi

    Så morsomt, er maken til den min datter driver å broderer på, hun har holdt på en stund også… Jeg prøver stadig å få overbevisst henne om at det er til meg hun broderer, men hun er da litt uenig i det, merkelig!
    Men, den er så flott 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Oi, det var moro å høre! Du må få tatt bilde av hennes og legge ut, så jeg kan få se! Jeg er ferdig med korssting og halve korssting, holder på med konturstingene nå, og det er MYE jobb!
     *ler* Du får be henne brodere en til deg når hun er ferdig med sin 😉
     Ja, den er fantastisk vakker, gleder meg til jeg får brukt den en eller annen gang…

 • Katharina

  Hej, vad skoj det var att ses idag!
  Fick leta en stund innan jag hittade några fotos av Nairo, MEN vilken snygging!
  Idag tycker jag att ni har fått ett riktigt fint foto på Klepto när domaren kikar på honom.
  För dom nyfikna kan jag meddela att Muffy blev BIR och sedan BIG 3.a. Men konkurrensen var ju inte så stor, men sådant skall man väl egentligen inte berätta 😉

  Allt gott!

  • Kjersti

   Katharina: Kjempekoselig å treffe dere! 🙂
   Det har ikke blitt så mange bilder av Nairo her de siste dagene, siden jeg holder på med denne geocaching-kalenderen, beklager at du måtte lete litt. Tusen takk 🙂 Jeg synes jo han er verdens fineste 😉
   Bildene fra Dingle ble litt mørke, men man kan jo ihvertfall se hvilke hunder som er der 🙂
   Nei, man skal aldri fortelle hvor mange man konkurrerte mot 😉 Grattis igjen!
   Takk, det samme!

 • Marte

  Åh, så søt valpen var! “valp”… større enn Aldor jo 😉 Men han er jo en liten tass også da hehe
  Utstiling er artig uansett.. mye spesielle folk og dyr 😉

  God helg!

  • Kjersti

   Marte: Klepto er en veldig søt utgave av en GD, og selv om han begynner å bli veldig stor, er han veldig valp 😉
   Hadde det ikke vært så kaldt i går, hadde vi nok blitt lenger på utstillingen. Men moro var det så absolutt! 🙂
   Takk, det samme!