Vår julaften

Dagen i går startet veldig stille og rolig foran pc’n. Men klokka 10 var jeg på plass hos C for å levere og få julegaver. Veldig koselig å sitte der en liten time og skravle på julaftens formiddag!

Så dro jeg videre på noe jeg aldri har gjort på julaften før, jeg var på cacheevent (noe som også ga meg mitt første funn på julaften)! Det var jo 4. advent i går, og ei venninne hadde åpent hus i 3 timer hjemme hos seg selv. De fleste hadde vært der før meg, så vi ble sittende og skravle alene i tre kvarters tid før jeg kjørte videre. Idet jeg skulle hente mamma, skulle jeg også møte Eileifs datter. Fikk 10 veldig koselige minutter med henne, før mamma og jeg, med fullastet bil, dro på kirkegården og tente lys. Så var det hjem, og mamma og Eileif satt igang på kjøkkenet. Jeg snek meg til en julaftenselfie sammen med de like før middagen var klar:

Alt som normalt rundt vårt bord:

Og middagen var heldigvis også helt etter tradisjonen:

Kalkun, mandelpoteter, erter, rosenkål, waldorfsalat, tyttebær og hjemmelaget saus. Spiste så mye at jeg var kvalm etterpå! Noe som også resulterte i at vi fortsatte den vanlige tradisjonen med å ikke orke riskrem til dessert.

Som jeg har nevnt i hvert julafteninnlegg de senere årene, så er ikke Nairo noe trygg på mamma. Men hun er veldig mye mindre skummel når hun skjærer kalkun og det risikerer å havne noe i magen hans:

Etter litt avslapping i sofaen og bortrydding av middagen, var det på tide med gaver. Nairo er klar som et egg:

Det har blitt færre og færre gaver med årene, og selv om jeg er veldig glad i julegaver fremdeles, så kjenner jeg det er greit å ikke bruke mer enn en times tid på oppakking. Her i huset pakker vi opp en og en pakke, så vi drar det bra ut i tid uansett.

Og som dere ser, så gikk vi for det falske treet i år også. Vet fremdeles ikke om jeg er helt fornøyd med det, men lettvint er det helt klart!

Blir det noe pakke på meg snart, eller?

JA!

Mamma pakker opp pakke:

I utgangspunktet ble hun ikke så veldig fornøyd med den ene gaven fra meg, men når hun fikk tenkt seg litt om, ble hun litt glad allikevel. Den gaven får hun på ordentlig til fredag, jeg skal prøve å få blogget om det også 🙂

Eileif pakker opp pakke, og Nairo er bombesikker på at den er til han:

Det ble ikke tatt noen bilder av meg, men jeg pakket opp en haug med gaver, jeg også, og jeg er strålende fornøyd! Det er helt klart at mine nære og kjære kjenner meg godt, for alt var midt i blink, og jeg gleder meg til å ta i bruk både fysiske gaver og gavekort/penger.

I tillegg må jeg bare nevne den ene gaven jeg fikk av Eileif. Han sa ifra på forhånd at jeg bare hadde å ti stille og takke og ta imot, og jeg skjønte at han var veldig spent. Og jeg forsto hvorfor når jeg pakket opp akkurat den gaven, for jeg følte jeg ble fridd til på nytt; han hadde kjøpt alliansering! En nydelig og ganske diskret ring som passet perfekt sammen med gifteringen. Har ikke klart å ta noe skikkelig bilde av den, men jeg lover at dere skal få se når jeg får det til. Søte, gode, snille, omtenksomme mannen min <3

Håper dere alle hadde en deilig dag i går, og en like deilig dag i dag (min dag har vært totalt sløv, akkurat sånn 1. juledag skal være).

Fortsatt god jul!

8 Comments

 • Tove

  Jul er kos og tradisjoner i følge mitt hode og det ser ut til at dere hadde akkurat det 🙂 Fortsatt god jul til dere begge. Vi logget for øvrig cache på julaften for andre gang i går.

  • Kjersti

   Tove: Det har du helt rett i, det utradisjonelle i går var at det var jeg som hentet mamma (og fikk vært på event) 🙂
   Takk det samme! Jeg har aldri fått surret meg ut på julaften før, men det har sikkert med å gjøre at jeg vil se Tre nøtter til Askepott. Jeg prioriterte det bort i går, og kjenner at jeg savner filmen, men samtidig kan jeg jo bare “se” den i hodet mitt 😉

 • Wenche og TH

  Hyggelig å se julefeiringen hos dere.. Her var alle samlet bortsett fra de i Oslo. De kom imidlertid til middag hos Laila i går sammen med oss. Fortsatt god jul til dere??

  • Kjersti

   Wenche og TH: Høres koselig ut, dere ble mange rundt bordet, da!
   Takk det samme <3

 • boerboelheidi

  Så morsomt å få tatt en cache julekvelden (ja på dagen altså), for å ikke snakke om event! Det skjer vel ikke her noen gang, men man vet aldri 😉
  Ser ut til at det ble en veldig koselig julekveld, og jeg vil se ringen altså! Så fram med kamera 🙂
  Ønsker dere en fortsatt god jul, og håper dagens problem er bagatellmessig 🙁 Og raskt å ordne opp i.

  • Kjersti

   Heidi: Det er nok lettere å ta en cache på julaften enn å få vært på et event 🙂 Men så lenge vi har adventsevent her i byen og så lenge 4. advent havnet på julaften, måtte det bare bli sånn 🙂
   Julaften var helt klart veldig koselig, og jeg skal gjøre mitt aller beste for å få tatt et ordentlig bilde av ringen, jeg lover! 🙂
   Takk det samme! Det blir en telefon til rørlegger i morgen, vi klarer det ikke selv. Hurra…