Kjøretur med caching

Gårsdagen startet helt fantastisk med et par minusgrader og store snøflak som dalte sakte ned mot bakken. Ikke nok til at det ble noe å snakke om, men hvitt ble det ihvertfall:

Jeg har en veldig snill mann som sa ja til å bli med på kjøretur i går, og da selvsagt med caching. Hele kjøreturen var jo lagt opp rundt caching, og vi endte med å kjøre Halden-Ørje-Mysen-Rakkestad-Halden. Håpet mitt var minst 20 funn, og med flere lab-runder planlagt, skulle det vise seg å gå bra, spesielt siden vi tok den spontane stoppen i Rakkestad, som ikke sto på den opprinnelige planen.

Ett av stedene vi stoppet var Ørje sluser. Her har vi vært en gang for mange år siden, nå var det en lab-runde med bonus som skulle utforskes. Og fremdeles hadde vi den nydelige snøen som dalte ned, imens Eileif blant annet tok en nærmere tidd på en gammel brannvogn:

Det var mye vann i går:

Veldig mye vann!

Men ved selve slusene var det stille og rolig:

Et annet stopp var Høytorp fort i Mysen. Ingen av oss hadde vært der før, og det ble en positiv overraskelse, selv om været nå hadde skiftet til vind og regn. Men selve fortet var mye større enn forventet, og hadde det ikke vært for været, hadde vi nok brukt mye lengre tid der enn det vi gjorde.

Det var mye å se på, og mye å se gjennom:

Selve utsikten fikk vi ikke sett så mye av på grunn av det lave skydekket:

Den opprinnelige planen var å dra videre til Askim, men vi var kalde og våte, og bestemte heller å dra hjemover. Jeg hadde ikke ført opp noen cacher mellom Mysen og Halden, men en titt på mobilen fortalte at det var en lab-runde med tilhørende bonus i Rakkestad, og det ville sørge for at jeg kom meg over 20 funn. Så det ble en kald og kjapp tur rundt i Rakkestad sentrum:

Og så en stopp på en bensinstasjon på vei hjem, hvor vi fikk kjøpt dagens middag.

Selv om været ble så dårlig, så var dette en veldig fin tur, og det ble mye latter underveis. Nairo var med og fikk luftet seg litt her og der, men jeg glemte helt å ta bilder av han. Og etter å ha logget i går kveld, ser jeg at jeg med turen jeg skal ut på i morgen vil komme meg over 50 funn i desember OG over 700 funn i år. To mål oppnådd i et år hvor veldig få mål har blitt oppnådd på cachefronten. Blant annet ble det jo ikke noe av de tradisjonelle adventseventene våre, og det blir ikke noe av mitt tradisjonelle event 1. januar. Trist, men det er uansett veldig små offer.

4 Comments

 • boerboelheidi

  Vi pleier ikke dra på så mange event, men akkurat nyttårsevent har vi vært på siste årene. Satser på at vi kan delta igjen neste gang, som blir i 2022.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg har jo holdt event på formiddagen 1. januar de siste 5 årene. Jeg vurderte å la det i år bli det siste, men da jeg oppdaget at 1. januar 2021 var en fredag, ville jeg ha event på ettermiddagen, sånn at jeg kunne ta med noen lyslenker og sånt, gjøre det litt stemningsfullt. Derfor er jeg litt ekstra skuffa over at det ikke kunne bli noe. Så da får jeg se om jeg vil ta opp tråden igjen om et år, eller om jeg lar det bli med de 5 årene som var.

 • Tove

  Imponerende mange funn i år også. Ser du nå er veldig nær 5 000 funn 🙂 For min del å har det stoppet opp igjen, det er jo så mye kjedelig vær nå for tiden.
  Dumt at alle eventer er avlyst igjen.

  • Kjersti

   Tove: Jeg har vært bortskjemt med veldig mange funn etter at jeg begynte å cache sammen Lisa, så 700 er lite i den målestokken. Men 700 er mye hvis jeg sammenligner med tiden før Lisa 😉 Så jeg skal ikke klage 🙂
   Det er jo noen hundre igjen til 5000, men jeg kommer meg forhåpentligvis dit neste år.
   Ikke akkurat moro å cache i regnvær, men du har jo gjort en stor innsats i høst. Og du er jo ekstremt nært 3000! 😀
   Ja, det er dumt. Jeg har full forståelse for at alt er avlyst, og jeg er helt enig i at det skal være avlyst, men det er dumt allikevel.