Sånn går det med Nairo

Etter at vi var hos veterinæren om mandag, har Nairo fortsatt på smertestillende. Den siste tabletten i denne omgang får han til frokost i morgen.

På den positive siden ser det ut som om smertene i brystbeinet nå helt er borte. Jeg får ihvertfall ikke noen synlig reaksjon fra han når jeg presser på brystbeinet, og det er bra. I tillegg spiser han normalt og gjør fra seg normalt, og det er jo også veldig bra.

Men det går ikke like bra med bakbeina/bakparten hans. Han sliter mer og mer med å reise seg når han har sovet, han vil helst ikke sitte, han puster tungt/stønner når han legger seg, han vil ikke gå hverken opp i 2. etasje eller ned i kjelleren, og etter dagens 1,5 km tur på snøkledd grusvei på flatmark, stivnet han nesten med en gang vi kom hjem.

Bildene er fra fredag. Da lå det så mye snø på veien at jeg ikke ville gå tur med han der, så vi tok langlina i hagen istedenfor. Og som dere ser, er han glad og fornøyd, venter på at jeg skal kaste ball (noe jeg selvsagt ikke gjør nå for tiden), og han beveger seg uhindret rundt i sitt tempo. Det samme på turen både i går og i dag, som sagt på flatmark i langline, han går akkurat dit han vil i den farten han vil, og jeg klarer ikke å se at han har vondt. Men disse dyrene er jo så flinke til å skjule smerter også, så jeg vet jo faktisk ikke hvor vondt han har når han går.

Så for å være helt ærlig, så skifter jeg mellom to ytterpunkter. Når jeg ser han ute, koser seg og snuser, løfter høyt på bakbeina for å tisse, da er jeg glad og fornøyd og nesten ikke bekymret i det hele tatt, for han virker så frisk. Men når jeg ser han prøver å reise seg og gå, og bare blir stående fordi han ikke helt vet hvordan han skal plassere bakbeina, når jeg ser han halter avgårde helt til han “kommer igang” og dermed klarer å gå normalt, når jeg våkner på morgenen og ikke finner han i 2. etasje fordi han ikke orker å gå opp, da knekker jeg sammen i gråt fordi jeg er så redd for å miste den lille pelsdotten.

Hva dette kan være, aner jeg ikke. Han er ikke røntget, så det kan jo være han har HD og har fått forkalkninger. Det eneste jeg vet med sikkerhet, er at jeg ringer veterinæren i morgen og ber om røntging, for jeg må vite hva vi har med å gjøre.

14 Comments

 • boerboelheidi

  Kjære deg, jeg vet så vel hva du går gjennom ? Uvissheten er det verste, og ofte er fantasien mye verre enn virkeligheten. Håper dere får time fort, og at de ikke ser noe alvorlig. Det kan jo være en låsning et sted, noe som er forholdsvis “enkelt” å gjøre noe med.
  Tenker på dere ??

  • Kjersti

   Heidi: Takk! <3 Jeg er jo verdensmester i å være pessimist, så jeg er flink til å tenke det verste. Og når jeg ser hvor vondt han har, er det også lett å tenke det verste. Samtidig kan de tankene snu i løpet av sekunder, når jeg ser hvor lett til beins han er ute.
   Jeg får bare smøre meg med tålmodighet og håpe alt blir bra til slutt <3

 • Ina

  Krysser forsatt poter for at det bare er en strekk å ikke HD eller noe annet alvolig. Klem

 • Tove

  uff så kjedelig at han fortsatt ikke er bra. håper dere finner ut hva det er for noe snart og får orden på det. Det går helt sikkert bra 🙂

  • Kjersti

   Tove: Det er helt forferdelig å se at han har så vondt, uten å kunne hjelpe han. Jeg krysser det jeg kan!

  • Kjersti

   Siv Anita: Jeg melder med de nå 🙂 Ikke helt sikker på om jeg egner meg heller, vi får se 🙂

 • Fia

  Men gubben då, att han fortfarande har ont 🙁 Jag håller tummarna för honom, och det är ju bra att du röntgar, hoppas verkligen att det är fina leder på honom. Har veterinären kollat honom för fässtingburna sjukdomar? Just ledbesvär är ju ganska typiskt om de har det.
  Lycka till <3

  • Kjersti

   Fia: Han har vært litt bedre i dag ifølge Eileif som jobber kveld og dermed har vært hjemme med han, og det er så deilig! Men jeg røntger uansett.
   Nei, det har vi ikke sjekket han for, men det kan jeg jo nevne hvis vi ikke finner noe annet og han ikke blir bra veldig fort.
   Takk <3

 • Eva

  Men vad har hänt !!
  Har jag missat något, är Nairo sjuk !
  När jag läser det här inlägget låter det nästan som om han blivit påkörd.

  • Kjersti

   Eva: Blar du deg litt bakover i innleggene her i bloggen, ser du hele historikken. Kort fortalt, så skrek han inne da han skulle leke, litt over 2 uker siden. Fant ut at han hadde vondt i brystbeinet, så han har gått på smertestillende. Samtidig ser jeg at han dag for dag får mer problemer med å reise seg etter at han har sovet, han vil ikke hoppe, vil ikke gå i trapper. Akkurat som han stivner i bakbeina eller at bakbeina sovner. De siste 3-4 dagene har det gått noe bedre, han har ikke smerter i brystbeinet mer. Men nå skal jeg røntge han, om ikke annet så for å utelukke noe galt med skjelettet. Jeg har jo aldri røntget han for HD, men jeg vil tro at jeg skulle ha merket det i løpet av disse 8 årene hvis han hadde hatt HD, og ikke tror jeg problemene hadde kommet så brått hvis det var HD heller. Jeg tror heller han har strukket en muskel, røket et muskelfeste eller et leddbånd eller noe sånt.
   Nei, han har ikke blitt påkjørt, da må han i så fall ha låst opp ytterdøra, tatt seg en tur på egen hånd, gått inn igjen og låst igjen ytterdøra 😉