Resultatet av Nairos røntgen

Jeg ringte veterinæren om mandag og fikk time i dag for røntgen. Så disse to døgnene har jeg brukt på å fortelle meg selv at det ikke kan være noe alvorlig, det er nok bare en muskelstrekk eller noe sånt.

Dro tidlig fra jobb i dag, kjøreforholdene er mildt sagt utfordrende for tiden, så jeg ville ha god nok tid til å både komme meg hel hjem og hel tilbake til byen med Nairo i bilen.

Kom oss inn til veterinæren, og han startet med å kjenne gjennom Nairo igjen. Han var helt enig i at Nairo ikke lenger har vondt i brystbeinet, og han fortsatte med å kjenne på forlabber, ryggrad, ribbein og bakbein. Fant ingenting unormalt og Nairo viste heller ikke noe tegn til smerte.

Vi snakket litt rundt mulighetene, og ble enige om røntgen. Så Nairo ble dopa, kastet opp (som vanlig) og sovnet, og jeg ble forvist ut imens bildene ble tatt. Etter det som føltes som en evighet fikk jeg komme inn igjen, Nairo hadde da fått oppvåkningssprøyte, men han tok fremdeles livet helt med ro på røntgenbordet.

Veterinæren viste meg bildene, viste at det ikke var noe galt med brystbeinet eller ribbeina, ikke noe galt med ryggen, men så kom vi til hoftene. Og der er det forkalkninger, antagelig med underliggende HD. Akkurat det jeg trodde det ikke var, for jeg var 100 % overbevist om at det ikke ville komme så brått.

Nå får Nairo en kur på 4 sprøyter (1 i uka i 4 uker), men ikke spør meg om hva dette er. Muligens Cartrophen, se også her i Felleskatalogen. Vi skal i denne perioden prøve uten smertestillende for å se hva slags virkning sprøytene har på han, men har han for vondt kan han få smertestillende i tillegg. Så skal vi passe på å holde han i moderat og variert aktivitet.

Akkurat nå vet jeg ikke helt hva jeg tenker. Jeg vet at jeg er ekstremt lei meg, og jeg vet at jeg vil gjøre det jeg kan for at han skal ha det så godt som mulig. Samtidig sier fornuften min at jeg hele tiden skal ha hans livskvalitet som hovedfokus, mens hjertet mitt skriker at jeg ikke kan miste han.

Nairo er akkurat nå ikke det minste fornøyd med tingenes tilstand, han bare går rundt og piper og sutrer og føler seg nok både full og fyllesyk. Ikke vil han ut, ikke vil han ha mat, ikke vil han ha vann, ikke vil han legge seg, ikke vil han ha kos. Jeg håper han klarer å slappe av i løpet av kvelden, så han får seg en god natts søvn. Usikker på om det samme gjelder for meg.

14 Comments

 • boerboelheidi

  Klem til deg Kjersti ?

  Tror du bare må ta tiden litt til hjelp, la det synke litt inn. Se litt an hvordan Nairo blir, og hvordan han takler det. Tenker på dere ?

  • Kjersti

   Heidi: Takk! <3
   Jeg må det, vi må jo se hvordan han responderer på sprøytene. Men jeg har vel allikevel indirekte fått en beskjed i dag om at han ikke kommer til å dø av alderdom.
   Takk <3

 • Ina

  Off jeg føler virkelig med dere. Bra du endelig har fått et bedre svar på hva det er. Selv om det ikke er det svaret man vil ha. Håper sprøytene hjelper. Overhode ikke noe morro når våre 4 beinte har vondt osv.
  Klem til deg og Nairo

  • Kjersti

   Ina: Ja, jeg er glad for å vite hva det er, selv om jeg absolutt ikke forventet eller håpet på akkurat dette.
   Takk!

 • Eva

  Tror det blir bra om det ” endast” är höfterna.
  Du kan sen prova en blandning av glukosamin, msm och konduitrin, det bygger upp ledvätskan.
  Väldigt effektivt ❤

  • Kjersti

   Eva: Takk for positiviteten!
   Jeg har allerede tenkt å ringe veterinæren i morgen for å høre om jeg kan gi glukosamin og Omega3 samtidig som han får disse sprøytene.

 • Røllander

  Uff det er vanskelig å få slike beskjeder og det passer aldri å få vite at dyrene våre er syke på noe vis , Det kan være at sprøytene hjelper eller at det finnes annet som kan hjelpe . Storm får glukosamin og det hjelper han, han får det fordi han av og til er litt stivere etter lang tur eller søvn, Jeg har også tru på laser behandling som et hjelpemiddel.
  Du må ta tiden litt til hjelp slik at du får summet deg og lar det synke inn, mange trøsteklemmer sendes din veg ❤️

  • Kjersti

   Annikken: Jeg har ihvertfall ikke tidenes beste kveld, det er helt klart.
   Skal høre med veterinæren i morgen om Nairo kan få glukosamin og Omega3 samtidig som han får sprøytekuren.
   Skal prøve det. Takk! Klem <3

 • Tove

  Uffda, men i hvert fall godt å få et svar. Krysser fingre for at medisineringen virker og at Nairo har flere gode år foran seg.

 • Nøve

  Forkalkninger er kjedelig, ikke ønskelig i det hele tatt. Men det kunne vært verre. Ingen grunn til å legge inn årene ennå, vet du. Dere finner nok noe som hjelper, og så er det bare å tilpasse seg en litt roligere hverdag. Slik er det jo å bli gammel, på en måte. En kan ha ett godt liv likevel.
  Krysser fingre og poter for dere.

  • Kjersti

   Nøve: Jeg er helt enig med det du sier, det var bare så overraskende at det var forkalkninger siden vi ikke har sett noe tegn til dette tidligere. Han har vel aldri haltet i sitt liv.
   Takk!

   • Nøve

    Nalle har begynt på ett fôr som skal være veldig bra. Trenger ingen tilskudd av verken glukosamin eller B12 når han får det. Det heter Virbac joint &mobility. Han hadde ingen forkalkninger da han ble røntga for to år siden, men det kan jo komme fort. Han har vært temmelig støl i vinter, men jeg tror jeg begynner å se god effekt av foret allerede. Bare så du vet det ?