Annerledes bursdagsfeiring, og kveldscacher

I går fylte den fine mammaen min 80 år:

Jeg hadde invitert en haug med mennesker til feiring i morgen, men det måtte jeg jo avlyse på grunn av denne hersens koronaen. Men jeg kommer til å invitere de igjen når verden har blitt normal, for en 80-årsdag skal ikke forbigås i stillhet!

Jeg måtte noen ærender på begge jobbene mine i går, og benyttet anledningen til å kjøpe en blomsteroppsats til mamma og stikke oppom henne. Ingen klemmer ble utvekslet, jeg tok ikke på noe som helst hos henne, bare for å være på den sikre siden. Men jeg ville se henne, om så bare for en liten time, på dagen hennes. Det er sikkert noen som reagerer på det og mener jeg burde holdt meg unna, og det er greit, det skal dere få mene.

Bursdagsgaven til henne skulle jo være selskapet i morgen, men jeg hadde en overraskelse på lur også. Egentlig var dette like mye en gave til meg selv som til henne, og den ble ordnet for 3 uker siden, få dager før verden stengte:

(Bildet er tatt da den bare var et par-tre dager gammel, den har grodd fint nå).

Jeg var veldig spent på hvordan hun kom til å reagere, men da jeg sa at nå kom jeg alltid til å ha henne og pappa med meg, så gråt jeg litt og så gråt hun litt, og så var alt bra. Og jeg er SÅ FORNØYD!

Da jeg kom hjem fra byturen var vi strømløse på grunn av en fryktelig vind:

Etter å ha ventet og kjedet oss i noen timer bestemte vi oss for å kjøre en tur. Eileif bestemte hvor vi skulle kjøre, jeg fulgte med på cachekartet for å se om det lå noen cacher underveis. Første stopp ble ved Tista, en cache jeg aldri har giddet å stoppe ved, men i går fant jeg den. På vei tilbake til bilen ble jeg gående i en haglskur:

Så kjørte vi gjennom Tistedal mot Aremark, og svingte inn på Torpedalsveien i Aarbu-krysset. Der ligger BMX-banen, så da stoppet vi for at jeg skulle få tatt en av de to cachene der. Og tror dere ikke at det begynte å snø da jeg gikk tilbake til bilen! Snøværet fulgte oss langs nesten hele Torpedalsveien, vanskelig å se på bildet:

Heldigvis ga det seg, og det var altfor mange varmegrader til at det ble liggende. Og heldigvis var strømmen tilbake da vi kom hjem, men nettet kom ikke tilbake før like før jeg gikk og la meg. Derfor ikke noe blogging i går.

I dag har det også både snødd og haglet, men igjen er det for varmt for at det skal legge seg.

Nå er det helg, og så er det noen arbeidsdager før vi får greie på hva som skjer med skolene etter påske. Kanskje det også blir noe jobbing i påska, det kommer helt an på hvordan viruset utvikler seg og hvordan behovet for tilsyn utvikler seg.

4 Comments

 • boerboelheidi

  Gratulerer så mye til mammaen din ?? Håper dere får en fin feiring når alt dette er over.
  Så irriterende med så mye strømbrudd. Vi er heldigvis heldigere slik her, er det strømbrudd så er det sjelden mange minutter.

  • Kjersti

   Heidi: Takk! Det tror jeg så absolutt vi får, selv om jeg aller helst ville hatt feiringen så nært dagen hennes som mulig.
   Sa til Eileif i går at når de såpass ofte må ut hit for å bytte ødelagte deler, så bør vel snart strømnettet være som nytt med bare nye deler :p

 • Tove

  Covid 19 gir mange kjedelige følger. Lurer på når verden blir normal igjen?
  Torsdag var en dag som inneholdt alt sånn værmessig her hos oss, sol, regn, hagl, snø og vind. Men strømmen holdt seg på plass.
  God påske 🙂

  • Kjersti

   Tove: Det tror jeg vi alle sammen lurer på. Jeg er veldig spent på pressekonferansen til onsdag, for å få greie på hva som skjer med skolene etter påske.
   Jeg kan ikke huske vi hadde sol om torsdag, men det regnet imens jeg var hos mamma. Og det var egentlig bra, for da var det ikke så mye sand som ble virvlet rundt av vinden.
   Takk det samme 🙂