Bæring og besøk

Som nevnt tidligere, var en av planene for påsken å få tatt en tur ut på hytta og få gjort litt mer der ute. Selv om vi har fått lagt teppe på soverommet og linoleum på toalettet, så er jo ingenting helt ferdig ennå. Men for å komme videre, måtte i dag så mye som mulig av det som sto i stua bli flyttet inn på soverommet. Denne haugen skulle flyttes:

Knappe to timer senere så det slik ut:

Både D, Eileif og jeg gjorde en formidabel innsats, og vi brukte mye mindre tid enn jeg hadde fryktet. Stolt av oss! 🙂 Hvordan det ser ut på soverommet nå? Slik:…

Men men, nå er det veldig lite til som må gjøres før vi kan legge teppet i stua.

Underveis i bæringen kom vi over et aldri så lite lager. Ingen av oss har lagt dette midt inne blandt dyner, pledd og puter, så det er ingen tvil om at vi har hatt gjester før hytta ble helt tett:

Et utvalg av morellsteiner og nøtter, og muselorten på gulvet var avslørende 🙂

Det begynte å snø mens vi holdt på. Nairo har ikke vært så mye på hytta, men han storkoser seg ute i kjettingen, og han koste seg ikke noe mindre når snøen kom. Han ser riktignok veldig misfornøyd akkurat her, men jeg skal love dere at han koste seg 🙂

I tillegg kom vi over levningene etter en skjære:

Det er faktisk ganske så interessant å studere skjelettdeler så lenge man ikke har hatt noe forhold til dyret. Og det var moro at så mye var bevart, se bare på ribbeina og ikke minst på hodet.

Nå i kveld har vi hatt besøk fra Haugesund, og jeg benyttet anledningen til å hilse på denne vakre gutten:

Har ikke sett han siden han var bitteliten valp, og må si han har blitt en staselig kar! Utrolig koselig var det med besøk, og så håper vi at det ikke går altfor lang tid til neste gang vi sees.

I morgen tar jeg som vanlig med meg Nairo og drar til Gårdsbutiken, planene for resten av påsken er faktisk ikke klare. Om jeg klarer å gjøre noe spontant? Eh, nei, ikke helt, så derfor har jeg plan a, plan b og litt plan c klart for både søndag og mandag 😉

{minsignatur}

14 Comments

 • Siv Anita

  Jeg kjenner jeg er rimelig spent på hvordan hytta blir når den blir ferdig. Tross alt har jeg “vært med på” denne prosessen i nesten to år nå… Jeg kjenner veldig på at det er på tide å få alt ordnet og tingene på plass…. 😉 Dere er flinke – og det er sikkert kjekt med hjelp av flere hender! 🙂

  SNØ?!?! Ikke få meg igang…. noen små “fnugg” er ikke snø… (jeg lar temaet ligge)

  Spennende med alt som dukker opp om våren. Men ble ikke Nairo veldig opptatt av skjelettet?

  Jeg håper mitt Kjersti-på-påske-tur-ønske er plan A!!!

  Klem

  • Kjersti

   Siv Anita: Jeg er også veldig spent, og jeg synes det er trøttsomt at det har tatt så lang tid. To hele år uten å ha fått kost oss der ute, men jeg håper at både mamma og vi får litt tid der i sommer. Men, sånn har det bare måttet bli siden vi tar alt selv, og jeg synes vi har vært flinke uansett 🙂
   *ler* Jeg visste du kom til å reagere på snøen vår 😉 Snø er det når det kommer noe hvitt ned fra skyene, uansett hvor mye som kommer. Men nei, vi har ingen brøytekanter akkurat *ler*
   Nei, Nairo brydde seg faktisk ikke om skjelettet i det hele tatt. Det er ikke alt han får med seg, den lille vimsegutten 🙂
   Ja, det er plan a 🙂 Så får vi se hva det blir til 🙂
   Stor klem!

 • Tove

  Tenk så moro det blir når dere kan nyte resultatet av alt arbeidet deres 🙂 Jammen er det ikke bare dere som er flinke og iherdige. Det var jo nesten koselig å se den haugen med steiner som lå der.
  Ønsker dere fortsatt en GOD PÅSKE!

  • Kjersti

   Tove: Helt enig! Men jeg skulle ønske vi hadde sluppet å gjøre denne jobben, eller at vi hadde gjort den av fri vilje. At en vannlekkasje skal “bestemme” er jeg ikke så glad i 🙂 Jeg synes også at det var moro å finne den haugen av steiner og nøtter, ihvertfall så lenge jeg vet at det var siste gang uvelkomne smågnagere var innom hytta 🙂
   Tusen takk, det samme til deg og dine!

 • camilla

  deilig det går fremover med hytta vel. Hadde vel vært fabelaktig om dere får kost dere der i sommer? 🙂
  blir nok en flotters dag på gårdsbutikken i dag. Hefra jeg ser nå, glitrer det i vannet, stor sol på blå himmel og nesten minimalt med vind. Godt påskevær! 🙂 Bare til å komme seg ut ja! 😉

  • Kjersti

   camilla: Ja, det er veldig deilig, men jeg skulle også ønske vi allerede var ferdig. Planen er å få kost oss der i sommer, så håper vi det slår inn 🙂
   Det blåste faktisk ganske bra på Gårdsbutiken i dag, så det var ikke kjempetrivelig utevær der. Men koselig er det der uansett 🙂
   Åh, som jeg er misunnelig på den utsikten din! Lurer på om jeg skal spørre naboen om å få anlegge en aldri så liten innsjø ute på jordet hans? 😉

 • Heidi

  Hehe, forvandling på det ene rommet etter det andre. Men dere begynner å komme langt nå? Ser ihvertfall bra ut, og håper det blir slik at dere får vært der en del til sommeren.
  Kjekt med planer også, noen ganger 😉

  • Kjersti

   Heidi: Det er ikke mer enn 50 kvadrat vi har å boltre oss på der ute, så det blir litt logistikk for å få gjort ferdig hvert enkelt rom. Det som gjenstår er å legge teppe i stua og linoleum på vaskerommet og kjøkkenet, pluss lister nesten over alt. Så må kjøkkenbenken bygges opp igjen (plassbygget benk), underlag til vedovnen må mures/legges, og så tror jeg kanskje at vi nesten er ferdige. Så ja, håpet er at vi ihvertfall kan bruke sommeren på å sette på plass ting og samtidig sove der 🙂

 • Tove

  Gårdsbutikken: Har den en slags hundegård der alle hunder kan slippes, eller hva er det egentlig du driver å besøker? I tillegg til butikken. Er litt treig jeg forstår du :/

  • Kjersti

   Tove: Er sikkert jeg som har forklart dårlig, for jeg vet jo hvordan det ser ut der 🙂 Gårdsbutiken er en butikk som selger hundeutstyr av alt slag, litt til katt, og så har de en stor interiøravdeling. I tillegg har de et 7 mål stort innhegnet skogsområde man kan leie, hvor hundene kan slippes løs. Man kan være alene i innhegningen, eller man kan ta med seg venner og slippe mange hunder hvis de går sammen. Jeg bruker innhegningen for å la Nairo springe løs, pluss at jeg trener innkalling. Bare spør hvis du lurer på mer 🙂

 • Tove

  Høres ut som et drømmested 🙂
  Sender nok snart en mail med spørsmål om noe annet. Det er jo snart vår 🙂

  • Kjersti

   Tove: Det ER et drømmested! Synd du ikke bor nærmere, men skulle du være i traktene, anbefaler jeg så absolutt et besøk! Gå gjerne inn på Facebook-siden til Gårdsbutiken, der står veibeskrivelse, åpningstider og selvsagt massevis om det hun selger 🙂
   Har ventet på å høre mer om det ja, er veldig spent på å høre hvordan det går og hva dere synes 🙂

 • Carina Josefine

  På det soverommet var det ikke mye plass til å sove, nei!

  Kan tenke meg det er godt å se at ting går fremover på hytta 🙂

  Innmari pen hund, du hadde fått knipset bilde av der!

  Han en fin dag 🙂

  • Kjersti

   Carina Josefine: Ja, det er veldig deilig å se at ting går fremover, men jeg begynner å bli litt utålmodig og skulle ønske døgnet hadde fler timer eller helgene hadde fler dager, så det gikk fortere der ute!
   Rottisgutten er en ordentlig fin gutt 🙂 Ble litt mye skygge i ansiktet hans, så man ser ikke trekkene skikkelig, men pen er han 🙂
   Tusen takk, det samme til deg!