Bursdagsgave fra meg til meg

Siden jeg har bursdag på den internasjonale dyrenes dag, er det kanskje ikke så rart at jeg er veldig glad i dyr. Hund står mitt hjerte nærmest, og jeg har hatt/har tre hunder som har satt dype spor i meg.

Først var det Santo, blanding mellom Finsk spets og Elghund:

Bildet er tatt for nesten 29 år siden, Santo var nyankommet til oss, og jeg har forandret meg mye.

Så var det Arkas, Border Collie:

Bildet er tatt for 18 1/2 år siden, Arkas var da 7 1/2 år.

Og nå er det jo Nairo, Finsk lapphund:

Dette bildet er tatt for 10 1/2 år siden, Nairo var da 2 1/2 år gammel, og jeg er ganske lik meg selv.

Disse tre gutta kommer til å bo i hjertet mitt for alltid, men jeg ville ha de med meg på en mer synlig måte, derfor har jeg i dag gitt meg selv en 50-årsgave:

Foto: Nordby Tattoo Studio

Jeg har hatt noen trivelige og ikke så veldig vonde timer hos Nordby Tattoo Studio i dag, samme mannen som tatoverte mamma og pappas initialer på armen min i mars 2020. Denne til hundene sitter på utsiden av venstre legg. Jeg har brukt et par år på å bestemme meg for plassering, men plutselig ramlet det ned i hodet mitt at det er klart at det er der den skal være, for hundene mine går jo alltid på min venstre side.

Utseende har jeg nesten ikke bestemt selv. Jeg hadde funnet inspirasjon på nett som jeg sendte tatovøren, forklarte hva som var viktig for meg og andre små detaljer. Som f.eks. størrelsen på potene, siden jeg ville det skulle gjenspeile størrelsen til Santo, Arkas og Nairo. Mulighet for å føye på flere poter, hvis det blir flere hunder etter Nairo. Teksten er en del av et “dikt/motto” jeg har hatt i hodet mitt i veldig mange år, men jeg visste at jeg ikke ville ha hele “diktet”, og teksten var heller egentlig ikke det viktigste, men samtidig gjør den det klart at det er hunder jeg snakker om.

Jeg fikk et utkast i går, gjorde to justeringer, og resultatet er det som nå er fast på min legg. Og jeg er altså så fornøyd! Helt unik for meg, akkurat sånn jeg vil ha det. Og dermed vil gutta mine også være med meg for alltid.

Vurderer du en tatovering, uansett om det er din første eller ikke, så anbefaler jeg å ta en titt på Nordby Tattoo Studio sin Facebook-side. Jeg kan love deg at det ikke blir en kjedelig opplevelse, og at han er dyktig, er det ingen tvil om. Han har helt sikkert noen typer tatoveringer han er mer glad i å gjøre enn andre, men bildene på FB-siden vitner om allsidighet. Og for ordens skyld: hverken blogginnlegget eller dagens tatovering er sponset, jeg skriver min oppriktige mening og har kvittering på betalingen for tatoveringen.

2 Comments