Bycaching, lunsj og Escape Room

Om torsdag hadde C bursdag, og da jeg på forhånd spurte hva hun ønsket seg, ville hun ha en dagstur sammen med meg. Så koselig! <3 Vi har lenge snakket om at jeg skulle vise henne hva lab-cacher er (hun cacher ikke selv, men hun henger gladelig med meg), og derfor har jeg spart 2 runder i Sarpsborg til vi fant en dag som passet for oss begge. I går passet det, og da bestilte jeg også en tur på Escape Room på Fredriksten festning som avslutning på dagen, men det visste hun ikke noe om :p

Jeg hentet henne kl. 10, og det bar rett inn til Sarpsborg. Fant en perfekt parkeringsplass og startet med å gå den ene lab-runden, hvor vi først kom over en av disse stolene som står over alt:

Denne første lab-runden var lett, og tok oss innom denne badende bjørnen:

Jaja, det er ikke all kunst man skal forstå…

Og vi kom oss ned til St. Marie plass:

Forstår ikke dette heller, men imponerende var den!

På vei tilbake mot torget ble det en stopp ved nok en stol:

Og selvfølgelig også en stopp ved denne virtuelle cachen:

Pluss noen andre cacher her og der.

Så gikk vi til kirkeparken og tok lab-runden der:

Skravla gikk konstant, og C synes det var artig med lab-cacher, sikkert fordi man slipper å se så mistenksom ut 😉

Så var det på tide med litt lunsj, og det har egentlig blitt en tradisjon at C og jeg går på Egon når vi er i nærheten av en Egon, men jeg tror dette var første gang vi spiste lunsj der:

Det ble en Chicken Bowl på meg:

Veldig godt, men som alltid er det alt for mye av den billigste råvaren, nemlig risen som ligger rett under det dere ser på bildet. Men mett ble jeg!

Så tok vi tre cacher til, blant annet bonusen på en lab-runde jeg gikk i Kulåsparken for halvannet år siden:

Det ble 18 funn i går: 10 lab-cacher, 4 tradisjonelle, 2 mystery, 1 virtuell og 1 multi, veldig fornøyd!

Vi dro så tilbake til Halden og rakk en tur innom Tistasenteret. C visste fremdeles ikke hva vi skulle, og hun kom med flere gjettinger da vi kjørte fra Tistasenteret mot Fredriksten hotell. Selv ikke da vi parkerte ved hotellet skjønte hun hva vi skulle, før hun utbrøt: “Escape Room!”. Jeg bekreftet ingenting, før vi ble hentet av en av de ansatte. Jeg har hatt lyst til å prøve ett av de to rommene der i lengre tid, men har ikke fått noen med meg av de jeg har spurt. Og så har jeg vært litt redd for at det skulle være skummelt, men det var det ikke på noen som helst måte. Ihvertfall ikke så langt som vi kom 😉

Vi prøvde oss på Karl XII’s rom, og vi startet ganske bra. Så møtte vi på noen utfordringer som det tok tid før vi klarte å løse, men da først etter å ha bedt om et hint (da mister du 2 minutter av den timen du har der inne). Da løsnet det litt igjen, men nok en gang ble vi stående bom fast i lang tid, og jeg skal love deg at tiden går fort der! 5 minutter før tiden vår gikk ut løsnet det, og vi kom oss videre inn i neste rom. Da ble det bom stopp, og vi har lovet hverandre at vi må inn og prøve å komme videre, så jeg ønsket meg en tur dit i bursdagspresang av henne.

Om jeg anbefaler dette rommet på festningen? Så absolutt! Utrolig moro, skikkelig frustrerende og mestringsfølelse når du kommer et steg videre. Jeg som ikke liker mystery-oppgaver i cacheverden burde vel egentlig ikke synes at et sånt escape room er noe moro, men det var det virkelig. Og Eileif har allerede sagt ja til å være med og prøve Den hvite dame-rommet 😉

Men fytte rakkern for en koselig dag vi hadde! Passe vær (bortsett fra regnet som kom mot slutten av turen i Sarpsborg), fine og greie cacher (bortsett fra én som vi brukte 10 minutter på), herlig selskap, god mat, masse skravling og artig problemløsing. Takk! <3

6 Comments

 • boerboelheidi

  Det første jeg tenkte når du skrev om Escape room var mysterycacher 😆 Har sett om slike rom på tv, og alltid tenkt at dette skal ikke jeg gjøre. Ikke for de at det er skummelt, men tror jeg hadde blitt irritert, ikke så lite heller 😂

  • Kjersti

   Heidi: Irritasjonsmomentet var nok det samme i det rommet som når jeg ikke forstår en mystery, men viljen til å komme videre i rommet var større enn viljen til å klare å løse mysteryene 😀 Veldig moro med sånt rom, anbefales!

 • Tove

  Så ut som en fin bursdagsfeiring 🙂 Så artig at du har prøvd deg på escape room 🙂 Imponerende at dere prøvde dere med bare 2 stk. Tror det er enklere hvis dere er litt flere. Flere hoder som tenker osv. Jeg syns det er artig selv om jeg oftest har vært med på å ikke greie å fullføre. Men da blir jeg så giret og vil inn og prøve en gang til for nååå har vi jo forstått hvordan det skal gjøres… 😉

  • Kjersti

   Tove: Hun var veldig fornøyd, og det var jeg også 🙂
   Er maks 4 i de rommene de har på festningen, og ja, jeg ser absolutt fordelen med å være flere. Men vi skal tilbake og fullføre, uansett hvor mange ganger det tar :p