Det våres

Det forundrer meg ikke om det kommer mer snø, men akkurat nå om dagen våres det skikkelig. Krokusen har begynt å komme opp her hos meg, hos naboen er de nesten avblomstret da deres blomster får sol en lengre periode av dagen enn hva våre gjør. Men godt å se de små blomstene er det så absolutt, og jeg håper det kommer opp fler enn de tre lilla ved inngangsdøra og den ene hvite som står midt inne blandt røttene til en syrin, så jeg var nødt til å bane meg vei for å få tatt bilde av den.

Om søndag var mamma og jeg en snartur utom hytta. På baksiden av hytta, på et sted sola nesten ikke rekker frem til, har det i alle år stått en liten tust snøklokker. Og den hadde kommet opp nå, bare én blomst, men allikevel et vakkert syn. Både på hytta og her hjemme har også påske- og pinseliljene begynt å skyte i været også.

I dag har jeg vært hjemme fra kurset. Ikke fordi jeg fremdeles er syk, for det er jeg ikke. Kroppen trenger bare et par-tre dager til for å hente seg helt inn igjen. Nei, jeg var hjemme fordi i dag var den første mulige legetimen jeg fikk når jeg var syk i forrige uke, og jeg måtte jo ha en form for erklæring på at jeg var syk i forrige uke. Forstå det den som vil, at det er greit å få en erklæring/sykemelding når man ikke lenger er syk, men sånn er det vel så lenge man ikke får time mens man er syk. En tur ned på Nav etter legetimen, og det er jo som alltid en prøvelse i seg selv. Men jeg kom meg ut derfra igjen! 🙂

Tok med meg Nairo ut i langlina på gårdsplassen tidlig i ettermiddag. Ikke veldig varmt i lufta, men sola varmet godt og Nairo er jo fornøyd så lenge han får vært ute og luktet og lyttet. Og når han i tillegg finner små pinner han kan gjøre om til fyrstikkstørrelse, er jo han bare lykkelig.

Som vanlig på denne tiden av året, har de nærliggende jordene besøk av svaner og gjess som kommer tilbake til Norge etter å ha overvintret i varmere strøk. Dette betyr masse lyd ute, og Nairo må alltid tenke seg om litt før han finner ut om det er hunder eller fugler han hører 🙂 Jeg synes det er irriterende å bli vekket av disse lydene, men de er veldig koselige når sola varmer og man virkelig får vårfølelsen. Har også sett traneparet på sin faste hekkeplass noen kilometer nord for oss, så da venter vi bare på at svaneparet kommer dit og at familieforøkelsene kan følges utover sommeren.

God tirsdag, alle sammen!

{minsignatur}

8 Comments

  • Kjersti

   Eva: Det er noe spesielt når de første blomstene titter opp av jorda, det er helt klart 🙂
   Tusen takk <3

 • camilla

  så fine bilder, både av blomster og Nairo. Skikkelig vårsteming, til min store glede!! svaner har vi sett her i noen dager og canadagjess. Skikkelig koselig med de lydene om morgenen syns jeg, i dag hørte jeg traner tror jeg. Men så ikke noe til dem 🙂
  en flott vårdag ønskes til dere! 🙂

  • Kjersti

   camilla: Tusen takk 🙂 Jeg synes det er godt med våren jeg også altså, de temperaturene vi har nå om dagen er fullt levelig for en som meg, som søker skygge så snart det nærmer seg 25 grader ute 🙂
   Tusen takk, det samme til dere 🙂

 • Heidi

  Så godt å se at det blir vår 🙂 De første vårtegnene er gode å finne.
  Det var lang tid på å vente på legetime!

  Godt for Nairo å få vært ute litt i vårværet 🙂

  • Kjersti

   Heidi: De er kjempegode å finne, selv om jeg er ganske så sikker på at det kommer en stor snøbyge eller to til før vi med sikkerhet kan si at våren er her.
   Det er manko på fastleger her i Halden, og min lege er en av de mer populære. Så ja, da blir det dessverre lenge å vente av og til.
   Han storkoser seg når han får stå ute, men jeg er ikke noe glad i å la han være ute alene uten noe skikkelig å binde han i.

 • Carina Josefine

  Hos oss er det altfor mye snø til at vi ser slike vårtegn enda, men det kommer nok 😀 Det så jo VELDIG vår ut hos dere.

  Bra at du er i form igjen, men det virker jo ganske dumt at man må være borte når man ikke er syk, for å bevise at man hadde grunn til å være borte når man faktisk var det…

  • Kjersti

   Carina Josefine: Ja, vi får da inderlig håpe at våren kommer hos dere også 🙂
   Det er helt på trynet, dette systemet! De på kurset som går på individstønad istedenfor dagpenger trenger ikke sykemelding en gang, de kan være hjemme på egenmelding. Helt på bærtur!