Feiring i skogen

Vi har “feiret” dagen med å gjøre noe vi alle tre er veldig glade i, nemlig å gå i skogen. Nairo er lykkelig så lenge han får hoppe rundt i busker og kratt i langlina, E og jeg er lykkelige på cachetur. Og da er det jo genialt å kombinere dette og få en deilig tur ut. Regnet har holdt seg unna, og vi har til og med hatt glimt av sol.

Første stopp var en nesten ny cache, Snesåsen. Ikke langt herfra, og bare to andre cachere har funnet den. Parkeringsplassen fant vi fort, og så var det bare å ta beina fatt. Til slutt, etter å ha loset Nairo rundt en haug med søledammer, skimtet vi masten cachen skulle være i nærheten av:

Cachen ble fort lokalisert, og vi logget den klokka 1050 som de tredje som har funnet den.

Nairo storkoser seg jo når han kan springe “løs” i langlina. Jeg synes ikke det er like festlig å løse opp floker stup i kvarten, men det er verdt det når jeg ser hvor lykkelig han er:

I et av gjørmehullene oppdaget vi at det har gått en storkar der før oss:

Og et stykke lengre bort lyste det hvitt av skogsstjerner:

Den andre og siste cachen vi skulle finne i dag var Torgalsbøen. Fant lett frem til bomveien og tuslet i vei på en fin skogsbilvei. Nullpunktet nærmet seg, og Nairo tro til og hjalp til med letinga:

Men etter å ha skrudd GPS’en av og på flere ganger og etter å ha tittet over alt rundt nullpunktet i en halvtimes tid, var det bare å innrømme nederlag:

Så her måtte vi logge DNF, og surt var det siden vi kunne vært FTF. Er nesten så jeg håper at den faktisk ikke er lagt ut, for vi aner ikke hvor ellers vi kunne ha tittet, så sant ikke koordinatene var 30 meter off.

Men en fin tur har vi hatt. Godt å bevege på seg, og Nairo har fått nye inntrykk og er nå dønn sliten og sikkert full av flått.

Bildene kan også sees her.

{minsignatur}

10 Comments

  • Kjersti

   Havfruen: Bare koselig 🙂 Vi har kost oss i dag ja, langt borte fra tog og menneskehav 🙂 Takk det samme! 🙂

 • Kristine

  For en deilig feiring og tur! Koselige bilder. I fjor feiret vi 17.mai på en øde øy. Tok med is og pølser. :0)

  • Kjersti

   Kristine: Det var det så absolutt! Det er stas med en skikkelig tradisjonell 17. mai-feiring også, med tog og barn og is og pølser og grilling og alt det der, men så lenge vi ikke har noen som tvinger oss til by’n, er det virkelig deilig å være i naturen også. Øde øy høres veldig deilig ut! 🙂

 • Siv Anita

  Hello!

  Vet du? Tilbake i gamlelandet i går kveld, oppdaget vi at det var kommet flere nye cacher på Værnes, så vi tuslet en tur og logget to av dem mens vi venta.

  Den ene var bare helt fabelaktig (fikk ikke tatt bilde, men dog….; Det var under jernbanebrua, og det stakk ut armeringsjern flere steder – som holdt steinene på plass. Cachen var en micro, med vanskelighetsgrad 3. Jeg lukta fort lunta, for jeg regna med at ingen plasserte en cache på jernbaneskinnene! Vel, den ene rustne armeringsjernarmen som stakk ut var tilfeldigvis løs… så jeg dro den ut… og jammen hadde noen sveiset fast en sylinder på enden av armeringsjernbiten… Cachen!!!! GLIS!!! 😉

  På Kreta fant vi også en super cache. Det har vært mange DNF på den. Platinas Harbour. I steinrøysa til moloen (her var det virkelig steinrøys) skulle det være en cache, en blank liten plastboks. Folk hadde tydeligvis leta overalt og flytta på alle steiner som var mulig å flytte på. Men hvorfor er det er grønt snøre fast i noe jernskrammel som sitter fast mellom de store steinene? Dra i snora og se hva som er i andre enden, kanskje? Joda, selvsagt hang det en blank boks fast i snora!!! 😉

  Morro med sånne “lure” cacher. Tips til den dere ikke fant; vi har funnet et par cacher i skogen som har vært HØYT oppe i trærne. Festet etter flaggstangmetoden, med nesten usynlig fiskesnøre… Vi har også funnet en som var inni et tre; dvs. det var boret et lite hull i trestammen, hvor det var puttet inn en plastbeholder, en mellomting mellom en nano og en micro… Den var ikke enkel, men kluet var; hva finnes her, som ikke skal være her?!?! 😉

  Klemme klemmer!!!

  Blir det utdrikkningslag for den blivende bruden snart?!?! 😉

  • Kjersti

   Siv Anita: Så godt å få fylt ventetiden med noe fornuftig! 😉 Og det er absolutt en gigastor tilfredsstillelse å finne noen av de mer snodige installasjonene, vi har et par-tre av de på samvittigheten vi også. Man føler så absolutt at man har overvunnet noe da ja!

   Ikke umulig at den vi ikke fant var noe sånt, selv om jeg synes vi tittet like mye opp som ned. Men det var elendig beskrivelse og ikke noe hint på den, litt hastverksarbeid i mine øyne. Avventer til noen andre har logget noe på den, så ser vi om vi bare tittet på feil steder eller om den faktisk ikke er der.

   Vel, om det blir noe utdrikningslag på meg snart vet jeg jo ikke, du vet antagelig mer enn meg 😉

   Stor klem!

 • Siv Anita

  He, he… Skulle ønska jeg kunne avslørt noe utdrikkningslag, men… vet intet jeg heller… 😉 Bare regna med at det kom noe snart!!! Du må jo gjennom det, eller?!?!?!

  Det er godt cachesesongen er i gang igjen. Vi mangler bare 2 cacher på 400, så nå kjenner jeg at jeg “planlegger” hvilken som skal bli nummer 400. 😉

  Håper dere får en super lørdag!
  Klem

  • Kjersti

   Siv Anita: Jeg vil ikke at du skal avsløre noe utdrikningslag, jeg vil ikke vite 🙂 Men jeg er forberedt hver eneste lørdag for tiden 😉 For ja, jeg skal gjennom det 🙂

   Vi håper jo på å klare 200 i år også, men vi har hatt en fryktelig dårlig start med altfor få turer. Men det er jo moro å prøve å få til en spesiell cache som milepæl, sånn at man husker de bedre.

   Takk, det samme til deg!
   Stor klem! 🙂

 • Siv Anita

  Greit å være forberedt, men jeg mener det; jeg vet ingenting! 😉 Bare regner med at noen har noe greier i vente for deg… Har du fått fiksa stroppene på kjolen? (Burde kanskje stikke innom bryllupsbloggen og sjekke om du har svart….)

  Siden vår første cache var Granneset, tenkte jeg at vår nummer 400 kunne være Bredek. Begge to gamle fjellgårder i samme område. Den lille notatboka mi (med totalt 50 sider/ark, blir 100 sider å skrive på) har bare fire sider/ark igjen (8 sider å skrive på)… så jeg har laga ny bok, og KLØR etter å begynne å notere i den. Og for å få “lov” til å notere der, må jeg finne mange cacher til… går sånn ca 4 cacher på hver side, det vil si 32 cacher…. hm… det er mange…. (he, he… ble ei hel tankerekke dette her) Vel, 32 cacher til ny bok… funn eller ikke funn!!! 😉

  Nye klemme-klemmer

  • Kjersti

   Siv Anita: Okay, så får jeg tro på at du ikke vet noen ting 😉 Vil ikke skrive for mye hverken her eller i bryllupsbloggen om det problemet, siden E ikke skal vite noe. Men ja, jeg har svart deg, og jeg skal høre med forloveren min i dag.

   Høres ut som Bredek er en god cache nr. 400. Har ikke dere gått turer der før? Synes jeg kjenner igjen navnet. Der er vi like gitt, jeg klør også etter å starte i noe nytt når det gjelder sånt 🙂 Jeg fikk jo en fin notatbok av D hvor jeg skriver ned funn, DNF’er og TB’er/coins vi har flyttet på, men jeg har massevis av sider igjen, har vel bare kommet halvveis. 32 cacher for dere er jo ingenting når dere først setter igang, er jo ikke så lenge til dere skal på bryllupsreise 🙂

   Fler klemmer, og god morgen! 🙂