Geocaching i havgapet

Fridager vil jeg helst bruke til turer, og siden gårsdagen ble en sløvedag, så kjente jeg på hele kroppen at jeg ville ut i dag. Prøvde i går kveld å finne ett eller annet sted uten for mye opp og ned (pga mine knær), og som samtidig ikke ble altfor langt å gå (pga Eileifs føtter), men klarte ikke finne noe.

Prøvde på nytt i dag, og kom da over en runde pluss noen cacher ekstra på Kragenäs, like innenfor Resö, litt over en mil i luftlinje sør for Strömstad. Det tok oss en liten time å kjøre dit, men det var det så absolutt verdt.

Den første cachen lå på parkeringsplassen, resten fulgte en natursti rundt i terrenget. I tillegg tok vi to cacher som ikke tilhørte runden, men som var naturlig å stikke bortom.

Terrenget varierte fra smal skogssti med buskas helt inntil oss, til fine skogsveier, til nydelige utkikkspunkter både på havnivå og i høyden, til strand og sand. Siden dette tilhører et naturreservat var det også til dels hinderløype enkelte steder:

Men det var godt merket stort sett hele veien, og med cachene å følge er det lett å finne frem.

Etter noen cacher kom vi til en ganske nybygget gapahuk:

Ikke noen utsikt å snakke om, men det er helt sikkert fint å overnatte her uansett, og det var et stort og fint område rundt gapahuken med blant annet et picknickbord.

Som sagt var det veldig variert terreng. Her fra et lite område hvor det var ganske åpen skog med veldig høye og slanke trær:

Og litt senere kom vi til et helt åpent område, det må ha vært noe dyrket mark eller beite for dyr her en gang i tiden:

Ett av stedene hvor vi måtte lete litt etter cachen, hører jeg Eileif si “Næmmen!” bak meg. Jeg spurte om han fant cachen, men nei, han fant noe helt annet:

Jeg var veldig kjapp med å ta et bilde og så fjernet vi oss derfra. Cachen lå heldigvis et godt stykke unna. Jeg kan ingenting om egg, men etter litt googling lurer jeg på om dette kan være trost. Noen som kan hjelpe meg?

Så kom vi til en cache som ikke var en del av naturstien, og her fikk vi se havet for første gang i dag:

Det blåste som bare dét, men utpå måtte vi selvsagt:

Det var veldig langgrunt her, og Nairo var ikke helt komfortabel med bølgene som slo mot den ytterste delen av brygga. Så vi gikk inn på stranda istedenfor:

Himmel og hav, så deilig det er å være ved sjøen!

Med vinden bakfra så det plutselig ut som Nairo ble veldig sammentrykt og kort 😉

Og fremoversveis har vel egentlig aldri vært kledelig 😉

Men som han koste seg når han fikk herje litt i sanden! Ikke vanskelig å se at hele gutten smiler her 🙂

Han har jo ikke vært så mye ved saltvann, så det var mye spennende som måtte undersøkes:

Vi fortsatte på turen, og nå kom vi litt opp i høyden. Vakkert her også:

Neste gang vi har tenkt å cache ved havet, har jeg lyst til å komme helt ut til åpent hav.

Det nest siste stedet vi stoppet ved på vei tilbake til bilen var en badestrand. Her lyste det i gult og lilla på hele gressmatten foran sanden, det var altså så vakkert at et bilde aldri kan yte det rettferdighet:

Det ble 5 km og 15 funn i dag. I tillegg tror vi at vi fant ut av løsningen på en multi, så neste gang vi tar turen hit, skal vi se om vi finner den pluss de 4 andre tradisjonelle vi valgte å droppe denne gangen. De er dessverre ikke ut mot havet, men cacher er cacher, de skal selvsagt logges en eller annen gang.

En skikkelig deilig 16. mai, og det blir sikkert en like deilig 17. mai, uansett hvor jeg finner ut at jeg skal gå tur. Til byen skal jeg ihvertfall ikke 🙂

14 Comments

  • Kjersti

   Heidi: Helt fantastisk! Litt mindre vind, så hadde det vært perfekt 🙂
   *ler* Den er akkurat passe når det er vindstille og fryktelig stor i medvind :p

 • Joakim Brøchner

  Kragenäs er også Göteborgspeiderenes leirsted, så her hadde jeg 1 uke på leir 2 somrer på rad. Stranda du tok bilde av sist der ser ut til å være der jeg hadde ansvar for flåtebygging 🙂

  • Kjersti

   Joakim: Det er speiderne som har lagt ut cacherunden som følger naturstien 🙂 Et fantastisk sted, skjønner godt at folk trives her. Langgrunne strender, mye å utforske, og helt sikkert mye å lære på leir. Flåtebygging må ha vært populært 🙂

  • Kjersti

   Lillian: Godt å høre, da blir det bedre plass for de som skal/må/vil til byen 🙂

 • nallenatten

  Så mange fine bilder.
  Mange fine steder mange kan tilbringe nasjonaldagen. Blir nok skog eller fjell på meg også – med det norske flagget i sekken!
  Gratulerer med dagen 🙂

  • Kjersti

   Nøve: Tusen takk 🙂
   Gratulerer med dagen! Kos deg uansett hvor turen går 🙂

 • Tove

  Ser ut til at dere hadde en kjempefin tur 🙂 Bildene ser helt fantastiske ut. Artig bilde av Nairo i medvind. Og et herlig bilde av han på stranda. Jeg var på tur for å sjekke ut koordinater 😉

  Gratulere med dagen og kos dere hvor enn du ender. Her er det TV-17.mai i bakgrunn, litt Pavlova og bunad på jobb, ellers en nesten helt vanlig søndag for oss. Har aldri vært gode på 17.mai-feiring, men det er uansett en fin og spesiell dag syns jeg. Og hver gang det er fint vær så blir jeg like fasinert av kombinasjonen av vårgrønne trær, blå himmel og det norske flagget. Det er vakkert!

  • Kjersti

   Tove: Det var en nydelig tur på alle måter. Passe lang, greie (og artige) cacher, fint vær (men litt mye vind), vakker natur både i skogen og ved havet.
   Ah, da blir det flere utlegg, så bra! 🙂
   Gratulerer med dagen! Håper dere får en fin dag på jobb. Det har du helt rett i, nasjonalromantikken i oss slår virkelig til når vi ser grønne trær, blå himmel og flagget. Får frysninger bare av å tenke på det!

    • Kjersti

     Tove: Kneet mitt gikk det bra med, men jeg må ha støttebandasje på det også. Med de nye sålene hadde Eileif så og si ikke vondt i hælene, så det var en veldig god investering! Takk for at du spør, koselig av deg 🙂

  • Kjersti

   Tove: Jupp, og vi krysser fingrene for at det fortsetter i samme retning for Eileif 🙂