En minitur på 17. mai

17. mai-tradisjonen her i huset er å gjøre minst mulig, så dra til mamma for å spise så mye lunsj at vi ikke orker å spise middag, og så gjøre minst mulig på kvelden. I år er ikke mamma hjemme, så da ble det litt endring i planene.

Siden turene både om lørdag og i går var såpass lange, var det egentlig ikke nødvendig med noen langtur i dag også. Men ut ville jeg, og jeg fant en fin cache et lite stykke ned i Sverige som det kunne være moro å finne. Eileif ble med, og nedover kjørte vi. Litt på lykke og fromme, siden turGPS’en ikke har kart i akkurat dette området, men vi fant frem til parkeringen takket være at Eileif var litt lokalkjent og at det var skiltet fra hovedveien.

Vi ville til Olsborg, restene av en borg fra begynnelsen av 1500-tallet.

I samme område lå det som svenskene kaller en Domarring. Jeg vet ikke hva det korrekte norske ordet er, men det er en ring av store steiner. Ikke stort å ta bilde av egentlig, så vi gikk videre mot Olsborg.

En vakker eng i sommerskrud lå inntil stien:

Og like etterpå begynte stigningen:

Få meter etter trappa var vi på toppen, så dette var en skikkelig minitur. Så kort at det egentlig ble altfor kort. Men men, vi brukte god tid til å titte oss rundt når vi først var der. Cachen fant vi fort, så da var det tilbake til enda en infotavle:

På tegningen til høyre på infotavlen kan dere se en skravert firkant. Restene av denne var like ved tavlen:

Og det var egentlig det eneste som var ordentlig synlig. Men det var en nydelig utsikt i begge retninger, og jeg har ingen problemer med å forstå hvorfor noen ville bo der en gang i tiden:

Så gikk vi den korte biten tilbake til bilen, stoppet på en Ica-butikk og handlet litt, og har ellers tatt livet helt med ro her hjemme. Nairo har fått gnage på et skikkelig kjøttbein, Eileif og jeg har kost oss med grillmat, og nå er det egentlig TV resten av kvelden. En nesten perfekt 17. mai, men jeg må innrømme at jeg savner mammas eggerøre og potetsalat. Og jeg savner henne, men jeg vet hun har en bra feiring i utlandet 🙂

Håper dere har kost dere denne nydelige 17. mai!

4 Comments

 • boerboelheidi

  Det var da en flott 17. mai feiring 🙂 Vi har vært veldig rolige i dag, og det kjente veldig greit, men fant en cache 😀
  Har blitt god lunsj og middag da, og dessert, mange timer senere.

  • Kjersti

   Heidi: En helt passe feiring, nå prøver jeg å psyke meg opp til arbeidsdag i morgen. Og så titter jeg på cacher jeg har lyst til å ta i Skjåk :p
   Snodig det der, at desserten ikke får plass før lenge etter middagen 😉

   • boerboelheidi

    Synes det er helt greit å på jobbi morgen siden det er “kort” uke, ihvertfall arbeidsuke. Veldig greit med myk start.
    Å, som jeg gleder meg, vi har jo så mange fine cacher og fine områder her, så er jo litt etter hva du har lyst til å prioritere, kan nok bli litt jatakk begge deler også.
    Ja dessert blir aldri spist før lenge etter middag her, ingen som orker, må være god mat.. 😛

    • Kjersti

     Heidi: Joda, det er veldig godt med kort uke, ingen tvil om det 🙂
     Jeg har plukket ut to turer så langt, men vi får snakke litt om det og se hva det blir tid til. Den ene turen vet jeg lengden på, den andre aner jeg ikke hvor lang eller slitsom er. Det finner vi ut av 🙂 Og gjett om jeg gleder meg også! 😀
     Høres ut som vår julaften, veldig ofte blir det ikke spist dessert i det hele tatt…