Ikke ferdig med Kjøkøy ennå

For litt over 3 år siden var jeg på Kjøkøy for første gang, da var det fellestur i regi av Geocaching Østfold. Den gangen gjorde jeg meg ferdig med cachene sør på øya, men jeg lot de i nord bli liggende. Jeg har flere ganger tenkt å gjøre de grønne symbolene om til fine smilefjes på cachekartet mitt, og i går trosset jeg en heller laber værmelding og dro dit. Det har kommet en lab-runde sør på øya, så jeg startet med den og tilhørende bonus, og jeg fikk sett masse nydelig natur og spennende løpegraver. Se bare på denne utsikten:

Åh, dette fascinerende havet <3

Fant en liten klynge kommende markjordbær:

Og storkoste meg med å gå midt i historien:

Selv om været ikke var av det aller beste, så slapp jeg unna de verste regnbygene, og da er jeg blid:

Jeg fikk til og med noen glimt av sol innimellom!

Jeg kom aldri over noen bygninger på denne runden, egentlig stort sett bare kanonstillinger og løpegraver. Pluss denne tingen, som kanskje kan beskrives som bygning?

Og mer utsikt:

På ett tidspunkt hadde det vært enklest å komme meg videre ved å bare gå over en løpegrav. Det er ikke mer enn et langt steg over (for meg med mine korte bein), men høydeskrekken slo inn og jeg klarte rett og slett ikke, selv om jeg sto i 10 minutters tid og prøvde å kvinne meg opp. Hadde jeg hatt et tre eller ei hånd å holde i på andre siden, hadde det vært easy peasy. Men da ble det en liten omvei på meg istedenfor.

Det var ikke lange runden å gå, men etter å ha tatt lab’ene og bonusen, kjente jeg at leggen ikke var særlig samarbeidsvillig. Så jeg droppet cachene nord på øya, og gikk for noen park & grabs og små avstikkere istedenfor, så jeg skulle få noen flere funn. Den første var en tradisjonell ved en marina som jeg antagelig var 10 cm unna, men det lå en båt fortøyd altfor nærme til at jeg kunne lete ordentlig. Så var det en mystery med D 3,5 som jeg har løst helt alene. Ikke så rent lite stolt av det! 😉 Den neste var en tradisjonell som fikk meg til å le skikkelig, det er ikke ofte dét skjer 😀 Så var det en enkel multi med litt skråning å forsere for å komme til boksen, og til sist en veldig enkel tradisjonell. 10 funn på en grå dag, men med mye historie og herlig utsikt. Da gjør det ikke så mye at jeg ikke ble ferdig med Kjøkøy, tar nok ikke så lang tid før jeg drar tilbake.

4 Comments

 • Wenche

  Hei Kjersti. Så artig at du har vært på Kjøkøya. Regner med at du har med kart. Dersom du hadde kjørt videre mot Hvaler, over Puttesundbroa, hadde du kommet til neste øy som er Bukkholmen Der bodde tipp-tipp oldeforeldrene dine, og tipp oldemoren din ble født der. Som du skjønner er de stamfedrene til alle i Halden som heter Buckholm. De dyrket grønnsaker over hos venner på Kjøkøya og rodde til Fredrikstad og solgte dem der. Interessant

  • Kjersti

   Wenche: Hei! Så spennende informasjon å få! Det er fullt mulig at jeg har hørt dette før, men det har jeg i så fall glemt. Jeg visste at vi er i slekt med Buckholm-navnet, men jeg ante ikke at navnet kom fra Hvaler-traktene. Tusen takk for at du fortalte dette!
   Håper alt er bra med deg og dine, hils alle sammen 🙂

 • boerboelheidi

  Jeg har konkludert med at overskyet oppholdsvær er det beste cacheværet 😄 Vi hadde det litt i varmeste laget i helgen, og sommeren har ikke begynt enda.

  • Kjersti

   Heidi: Helt enig! For meg som (helst bør) bruker briller, vil jeg for enhver pris unngå regnet (hater når glassene er fulle i vanndråper!). Derfor går jeg gjerne med caps når det er fare for regn.