Kaldt

Vi pleier ikke akkurat ofte å få kulde i mer enn et par dager i strekk her nede, men nå har det vært -10 og lavere i ihvertfall en ukes tid (eller er det to uker nå?), og det har ikke tenkt å gi seg ifølge værmeldinga. Så det gjelder å kle på seg, og helt ærlig så bryr jeg meg ikke så mye om hvordan jeg ser ut når jeg må bevege meg ute, hovedsaken er å holde meg varm.

Det samme gjelder innendørs. Det skulle vært byttet panel på huset og det skulle vært etterisolert, men det får bli når vi blir rike (eller har råd til å utvide huslånet). Derfor må vi leve med lave innetemperaturer, og derfor blir det også til at jeg kler på meg litt ekstra. Pysj under kosebukser og hettegenser, for eksempel 😉

Om fredag startet vi å fyre i vedovnen ved 15-tiden, vi kom nesten opp i 17 grader inne før jeg gikk og la meg ved 2230-tiden. Nei, jeg ville ikke vite hvor få grader det var inne da vi kom hjem fra jobb.

I går morges gadd jeg ikke fyre opp før jeg dro til byen. Hovedmålet i går var en blomsterbutikk og så kirkegården, pappaen min skulle fylt 88 år i dag:

Det er ikke sånn at jeg går og kjenner på en intens sorg hver dag, men jeg kjenner at jeg savner han mer og mer for hver dag og hvert år som går. Så det ble noen tårer på kirkegården i går, for det gjør fryktelig vondt å ikke ha han her.

Nairo var med meg til byen, så vi parkerte ved den ene jobben min og gikk en runde på rundt halvannen kilometer med masse helt nye aviser for Nairo å lese. Jeg hadde tatt på han dekkenet da det blåste surt i går:

Og etter å ha fått brukt det skikkelig, ser jeg at jeg absolutt skulle kjøpt en størrelse større for at det skulle få dekket hoftene og bakparten hans bedre. Men, som jeg sa i det forrige innlegget om dette, så er det ikke ofte han kommer til å ha det på seg, og han var god og varm da vi kom tilbake til bilen.

En selfie måtte vi ta:

Eller, som dere ser, så var vel jeg den som var mest opptatt av å ta en selfie 😉

Selv med den iskalde vinden, så var det nydelig i går. Og det er alltid morsomt å se festningen fra litt nye vinkler:

Midt i bildet er kommandantboligen, og nesten til venstre i bildet er det en hvit firkant, det er klokketårnet, det høyeste punktet på festningen.

Begynte å fyre i ovnen ved 1230-tiden, og da jeg gikk og la meg rundt kl. 2245 var vi nesten oppe i 19 grader inne. Ja, det er huskaldt her!

I dag har det vært litt mildere ute, litt mer skyet og faktisk bittelitt snø, og dermed er det litt enklere å komme opp i temperatur inne også. Vi har rundet 20 grader for første gang denne helgen! Hurra 😀

4 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg pleier å si at jeg er for gammel til å fryse 😁 Det vil si at jeg kler meg først og fremst for å være varm, uavhengig av hvordan jeg ser ut. Og jeg har ikke vært frossen i det hele tatt denne vinteren, håper det fortsetter. Er jo ikke mye man ser av meg når jeg er ute denne tiden heller 😂
  Vi hadde -31 ute i morges, og +19,5 inne, veldig godt å slippe de veldig kalde morgener. Nå er det jo noen hjemme her hver dag, så det er jo kjempegodt å varmt når jeg kommer hjem også.

  • Kjersti

   Heidi: Nemlig 😀 Ikke noe vits i å fryse når det finnes klær nok til å holde oss varme!
   Det er absolutt en fordel å ha noen hjemme nå om dagen. Han må gjerne fyre opp hos meg også, de dagene Eileif ikke er hjemme 😉

 • Tove

  Huff, det høres veldig kaldt ut inne hos dere. Men så er jeg en som må ha det veldig varmt… Men det er jo bare å kle på seg – inntil en hvis grad da.

  • Kjersti

   Tove: Etter 15 år er jeg rimelig vant med det. Det er ikke noe koselig, men det går jo på et vis. Jeg vil også gjerne ha det litt varmere, gjerne over 20 grader, men det er liksom ikke noe vits å investere i mer varme når den forsvinner rett ut av de dårlig isolerte veggene.