Krokus og akuttime

I dag hadde jeg planer om å skrive et koselig innlegg om krokusen som har kommet:

Og om at påskeliljene ikke er i rute i år heller. Men at det er deilig med vårtegn, selv om det er rimelig kjølig ute.

Istedenfor må jeg ta dere med tilbake til i går, hvor jeg kjente at venstre kjeve ble ømmere og ømmere utover ettermiddagen. Jaja, ei underjordisk kvise, tenkte jeg, jeg har hatt noen av de i det siste. For jeg hadde ikke noe vondt inne i munnen eller i noen tann, det var bare på utsiden.

Sov dårlig i natt, og årsaken var at det ble mer og mer vondt. Ikke uutholdelig, langt fra uutholdelig, men allikevel vondt. Sto opp i morges, og da var det helt tydelig at det ikke var noen kvise. Hadde hevelsen vært litt under kjeven ville jeg mistenkt kusma, for det har jeg ikke hatt. Men nei, det var rett på kjevebenet, og siden jeg har hatt mine runder med diverse utfordringer i munnen, regnet jeg fort med at det var en betennelse. Ganske komisk siden jeg lever med kronisk tannkjøttbetennelse, for så å få betennelse i betennelsen. Tragikomisk er vel det rette uttrykket.

Kom meg på jobb, fikk ringt tannlegen og fikk en akuttime kl. 10, og sånn så jeg ut idet jeg parkerte i byen:

Det er kanskje ikke så lett å se, men min vestre side er en smule større enn den høyre.

Inn til tannlegen, og med min tannlegeskrekk er det ikke lett selv om jeg ber om time selv. Han tittet, tok bilde, tittet litt til og tittet så på bildet, og jeg fikk rett i mine antagelser, det er en betennelse/infeksjon under den ene jekselen på den siden. Jeg fikk også rett i at jeg skulle få en penicillin-kur, men dessverre fikk jeg ikke ønsket mitt oppfylt, det er ikke nok med bare den kuren. Tirsdag etter påske, altså om 8 dager, skal jeg tilbake og trekke de to jekslene som er igjen nede på den siden. 2 TENNER SKAL TREKKES!!! 2!!! !!$§§%¤%%# Tannlegen lovte meg at jeg kan få si stopp etter ei tann og så få en time til en annen dag, men jeg vet ikke om det hjelper så mye. Og dere må ta med i regnestykket at sist jeg hadde ei tann som måtte ut, så hadde jeg mer eller mindre konstant vondt i den i 2 år før jeg turte å trekke. Og da hadde jeg mye mer vondt enn jeg har nå.

Jeg ber ihverfall til alle høyere makter om at penicillinen og smertestillende gjør jobben sin så jeg kan få en smertefri påske, ellers vet jeg ikke helt hva jeg gjør altså… 🙁

8 Comments

 • boerboelheidi

  Å uff, nå synes jeg virkelig synd på deg 😢 Håper du slipper å ha vondt når medisinene begynner virke. Lett å si, men håper at du klarer å legge det litt til side resten av påsken. Masse god bedring 🤗

  • Kjersti

   Heidi: Bare hevelsen går ned, så skal det gå bra. Enn så lenge har ikke hevelsen gått ned det minste, den har bare flyttet seg litt fremover så underleppa mi har blitt litt større helt i venstre munnvik.
   Takk <3

 • Tove

  Huff, det høres ikke godt ut. Håper medisinene fjerner smerten og at et lite mirakel skjer. God bedring.

  • Kjersti

   Tove: Et påskemirakel hadde vært på sin plass! 😀 Det er selve hevelsen som gjør vondt, så hvis den forsvinner, er mye gjort.
   Takk! <3

 • Ingebjørg Lunde.

  Uffa meg det høres ikke godt ut, håper medesinene hjelper deg ,god bedring. 🤞🤞

  • Kjersti

   Nøve: Takk <3 Litt uflaks og litt selvforskyldt, sistnevnte er jeg veldig klar over selv.