Langs havet på Jeløy

Hele denne uka har jeg vurdert frem og tilbake på om jeg skulle dra ut og cache litt i går eller ikke. Det er ting som må gjøres her hjemme, men det er vel viden kjent at jeg ikke er glad i hverken husarbeid eller hagearbeid, så det ble caching i går. Kanskje ikke så overraskende? 😉

Valget falt på den turen jeg hadde tenkt å ta for en uke siden, nemlig til Jeløy utenfor Moss. Jeg hadde løst noen mysteryer(!) og overførte en rekke cacher, sånn at jeg kunne ta ting på sparket underveis, siden jeg aldri helt vet hvordan leggen kommer til å oppføre seg. I en bisetning kan jeg jo opplyse om at den har blitt bittebittebittelitt bedre etter kuren jeg tok, men den er langt fra bra, så jeg må ta alt i mitt eget tempo og hele tiden ha greie retrettmuligheter til bilen. Krabbetempo og mengder med pauser er tydeligvis fasit akkurat nå.

Tilbake til turen. Jeg parkerte ved Alby gård og startet med cacher og lab-runde der:

Lab-runden var delt i to, med 3 ved gården og 2 nede ved ei strand, så da gikk jeg en liten omvei og fikk blant annet denne utsikten:

Jeg har vel gjentatt det til det kjedsommelige, men altså se…det er så vakkert ved havet!

Bortover stranda til venstre så det slik ut:

Kom meg bort til cachen som lå der, og ble fintet ut av det jeg trodde var en cachesti. Det var det ikke, men å gå inn på den lille stien gjorde at jeg fikk hilst på denne karen:

Han var ikke så interessert i å hilse på meg, derfor fikk jeg ikke noe skikkelig bilde av han.

Det bar videre med både tradisjonelle cacher, de siste på lab-runden, en earthcache og mystery-bonusen for lab-runden. Møtte også noen andre cachere inne i skogen der, alltid hyggelig! Nesten hele området jeg gikk i i forbindelse med Alby gård er dekket med løvtrær, og skogbunnen så slik ut:

Helt fantastisk! Det var også mengder med hvitveis, og jeg kjente skikkelig at det er vår nå. Ikke minst fordi temperaturen var såpass grei at jeg kunne ta av meg jakka. Nydelig!

Da jeg kom tilbake til bilen, kjente jeg at jeg ikke skulle legge ut på noen av de små trailene jeg hadde overført. Men noen cacher til ville jeg ta, så da dro jeg til Jeløy radio. Der var det en multi som skulle til pers, og turen ut til den boksen ga meg denne utsikten:

Hadde jeg ikke blitt sjøsyk, hadde jeg absolutt kunne tenke meg en seilbåt!

Og denne utsikten:

Boksen ble funnet og logget, og tilbake ved bygningene fikk jeg logget cachen der også. Og tatt bilde av bygningen:

Ikke vet jeg hva de rosa greiene til høyre er, men det er sikkert kunst…

Jeg ble stående ved bilen og gruble på om jeg skulle stoppe på noen flere på vei hjem, da jeg plutselig ser på lista på GPS’en at jeg er 15 meter unna en cache. Ikonet til den cachen hadde gjemt seg under flere parkeringsikoner på kartet mitt, så takk og pris at jeg trykket meg inn på lista for å titte også!

Jeg tok to kjappe stopp til, før jeg kjørte til Sakura sushi og kjøpte dagens middag, og så hjem. Målet mitt var egentlig minst 20 funn i går, men jeg er superfornøyd med at jeg klarte å holde leggen i sjakk og at tiden dermed fløy litt fra meg siden jeg må gå sakte. Men det ble noe over 6 km gåing og jeg endte med 18 funn: 8 tradisjonelle, 5 lab, 3 mystery, 1 multi og 1 earth. Flere funn enn jeg har hatt på én dag på lenge, og i tillegg var dette et nydelig område å være på tur i. Men selv om jeg er helt oppriktig når jeg sier at jeg koste meg, for det gjorde jeg virkelig, så hadde det vært ekstra koselig å ha med meg noen på tur. Bilde nummer 2 la jeg ut på Snapchat, og da Lisa svarte at hun også ville, kjente jeg litt ekstra på dét savnet.

I dag er det regnvær og helt klart innevær. Nairo har blitt kresen på sine eldre dager, han nekter å gå tur når det regner, så det blir bare småturer ut så han får gjort fra seg. Og litt trikstrening for han, hvor han alltid går gjennom den samme regla på eget initiativ for å få godbit: begge (sitte bamse), rulle og sjenert. Og gjerne prøve å gi meg en nuss eller ti <3

4 Comments

 • boerboelheidi

  Så flott utsikt du hadde på turen, litt annerledes enn her.. Vi kom oss på tur vi også, men i dag sluddet det når vi startet.
  Jeg liker heldigvis litt hagearbeid, vil si noe av det. Rake plen for alt dødt gress og løv om våren er egentlig ikke det jeg liker best, men må gjøres. I år er jo alt så sent også, her oppe i hvertfall. Gleder meg til å så litt grønnsaker om et par uker, det er hagearbeid som er litt mer morsomt.
  Jeg gleder meg veldig til å dra på cachetur igjen, forhåpentligvis om et par uker eller noe slik. Det forandrer seg plutselig så fort med smittesituasjonen rundt omkring også, så vanskelig å planlegge for langt fram.

  • Kjersti

   Heidi: Det er ganske deilig å bo så nært til havet, selv om jeg akkurat i går kjørte i halvannen time for å komme til Jeløy.
   Jeg ønsker meg en fin hage, men jeg er ikke på noen som helst måte interessert i å gjøre jobben for å få det og for å ha det. Dermed blir det ingen fin hage. Er ingenting ved hagearbeid som tiltaler meg i det hele tatt.
   For meg kan smittesituasjonen være akkurat som den vil, jeg holder meg unna folk uansett. På Alby, der jeg gikk mest i går, var det masser med folk, men lett å holde god avstand. Hvis jeg ikke engang kan dra på sånne cacheturer som jeg gjorde i går, tror jeg at jeg klikker i vinkel…