Late dager

Julaften forløp som en helt normal julaften her i huset. Mamma og Eileif kokkelerte på kjøkkenet og ga oss en nydelig kalkunmiddag, og utpå kveldinga la jeg pakkene under treet. Her i huset bor nemlig en ekstremt pakkeglad 4-åring, så pakkene må ligge bortgjemt frem til like før de skal deles ut, ellers er de pakket opp og spist opp lenge før den tid. Se bare hvor nøye han sjekker alt jeg legger under treet:

1 261214 241214 JulaftenSelvsagt fikk han pakke opp noen pakker selv også, men ikke alle. Da hadde vi hatt en magesyk hund, for han fikk masse godt! Her pakker han opp en leke fra oss, den var morsom i 47 sekunder…

2 261214 241214 JulaftenBåde mamma, Eileif og jeg var storfornøyde med gavene vi fikk. Noen gaver fikk oss i “Åååååå”-stemning, noen i “Så praktisk”-stemning, noen i “Så godt”-stemning og noen ga oss en god latter.

1. juledag er jo en naturlig sløvedag, og vi er ikke noe unntak. Nairo var sliten etter å ha passet på pakker på julaften, og Eileif og jeg var fortsatt mette etter julemiddagen. Men utpå dagen tikket det inn en ny cache bare 7 km hjemmefra, og siden det ikke er ofte vi har sjansen på en FTF, var vi ikke seine med å få på oss turklærne og sette oss i bilen. Været var nydelig med noen minusgrader og en rød sol på vei ned, og etter en liten gåtur på i underkant av 1 km fra parkeringsplassen kunne vi logge FTF. Cacheeieren hadde lagt et Griseflax-lodd som FTF-premie, og jaggu vant vi kr. 20,-! 🙂

Været var ikke noe dårligere i dag. -10 grader og skyfri himmel, og selv om vi var rimelig sløve i morges, bestemte vi oss for å prøve å finne et utkikkspunkt over Røssvannet ved Berby. Jeg fikk for et par uker siden forklart veien dit av en mann jeg ofte møter på tur ved Berbytraktene, men vi var uansett spente på om vi kom til å finne frem til rett sted. Etter å ha gått turen er jeg fortsatt usikker på om vi var på rett sted, men vi fant både utsikt og bålplassen jeg visste skulle være der. Men, det kan jo være flere bålplasser høyere opp i lia, jeg får høre med mannen neste gang jeg møter han.

Utsikten var formidabel, her er overgangen mellom Røssvannet og Berbyelva. Berby gård ligger akkurat bak toppen av stammen på furua til høyre:

3 261214 Tur til utsikt over RøssvannetVi har fortsatt ikke noe snø, men frosten som har lagt seg på løvtrærne og på bakken skaper en magisk vinterstemning sammen med sola:

4 261214 Tur til utsikt over RøssvannetFlyttet jeg meg litt lenger ut på kanten fikk jeg også se store deler av Røssvannet. Umulig å få med hele vannet på bildet:

5 261214 Tur til utsikt over RøssvannetDet er ikke så lett å få Nairo til å sitte i ro lenge nok til å ta et fint bilde av han sammen med Eileif eller meg. Men her hadde jeg flaks, og gutta mine er så fine der de sitter (selv om Nairo må holdes litt fast):

6 261214 Tur til utsikt over RøssvannetHan satt litt fint hos meg også, men dessverre ble bildet uklart:

7 261214 Tur til utsikt over RøssvannetOg ja, jeg har “mordvåpen” på beina, broddene er aldri langt unna nå for tiden. Bedre å være på den sikre siden!

Nå skal snart siste rest av kalkunmiddagen settes til livs, og så blir det nok videre sløvings resten av kvelden. Det går visstnok en Harry Potter-film kl. 2000 i kveld, og da kan A-mennesket Kjersti (som sovner tidlig og våkner tilsvarende tidlig) kanskje klare å se hele filmen før gjespinga tar overhånd og øyelokkene blir tunge.

Fortsatt god jul alle sammen, håper dere koser dere en hel masse!

8 Comments

 • boerboelheidi

  Så fine bilder, og naturbildene var veldig spesielle og flotte. Tydelig at det kan bli flotte vinterbilder uten snø 🙂

  Jeg hadde jublet med -10, så typisk med kulde når det blir jul, ser heldigvis ut til å bedre seg her også, tror det ligger på -20 nå, og det er ok, stor forskjell fra -30.

  FTF første juledag da gitt, gratulerer, så morsomt! 😀

  • Kjersti

   Heidi: Tusen takk! Det var helt magisk med rimfrosten og sola i dag, og inne i skogen, der sola ikke slapp til, var det gresstuster med rim på seg. Kunne nesten se ut som om Albert Einstein (med det ekstremt bustete og hvite håret sitt) satt nesten nedgravd i jorda :p
   For oss som har hatt mildvær i hele høst og vinter ble det en overraskelse med -10. Men jeg har ingen problemer med den temperaturen, det er bare deilig å kunne gå ute uten å bli klissvåt og gjørmete på beina. Skjønner deg godt, jeg hadde også foretrukket -20 fremfor -30!
   Tusen takk, det var veldig moro! 🙂

 • Fia

  Men vilken fin utsikt. Du kn nog nästan se bort till mig däruppifrån (fast åt andra hållet kanske 😉 ) Grattis till cachen, och det ser ut som om ni hade en härlig jul. Önskar er en lika härlig fortsättning!

  PS, här snöade det flingor stora som kastrullock tidigare ikväll… misstänker att du skrev detta innan…

  • Kjersti

   Fia: Du bor sør for meg, så kanskje jeg kunne ha sett hjem til deg på de to bildene som er tatt sørover (det av sola og det av Røssvannet) 😉
   Takk, og takk det samme!
   Joda, det kom litt snø i går kveld, etter at jeg hadde skrevet innlegget. Men jeg jubler ikke så veldig høyt for 4 milimeter snø altså 😉

 • Tove

  Flotte bilder. Det er vakkert hos dere og, ingen tvil om det. Både med og uten rimfrost. Det er så praktisk med kulde. Selv om det holder med -5 grader 😉

  • Kjersti

   Tove: Takk! Joda, vi har absolutt fin natur her også, og det er så moro å finne sånne perler som dette. Ikke var det langt å gå heller, men det var bratt – logisk nok siden vi fikk den utsikten vi fikk 😉
   -5 til -10 er helt greit, lavere enn det trenger vi ikke 🙂

  • Kjersti

   Kristina: Det har vært en veldig deilig jul, helt klart. Takk! 🙂
   Riktig godt nytt år til deg også 🙂