Noen cacher i Fredrikstad i går

Det er ikke ofte jeg drar på cachetur til Fredrikstad, og jeg hadde nok ikke gjort det i går heller, hadde det ikke vært for et event på Kråkerøy. Og når jeg først skulle på eventet, måtte jeg jo ta noen cacher til. For det går jo ikke an å bare ta én, ikke sant? 😉

Først en kjapp park&grab, så til en tidligere adventscache ved en veldig fin sti:

Installasjonen var forseggjort og hele området var veldig fint, så der vanket det et favorittpoeng fra meg:

Så rakk jeg to kjappe funn til, den ene måtte jeg gå 35 meter til, den andre ca 80 meter. Helt greit når jeg finner gode nok parkeringsplasser.

Eventet var på Værste (ikke verste som i mest forferdelige, men som i verksted) på Kråkerøy, og jeg fikk meg en skikkelig tur down memory lane da jeg kjørte utover, for jeg gikk på kurs i et lokale på stadion på Kråkerøy for mange år siden, og i går parkerte jeg i parkeringshuset på stadion. Tuslet ut til eventet, og det var mye folk der, noe som jo alltid er moro. Folk holdt avstand, spriten var lett tilgjengelig, det var oppholdsvær og godt humør. Perfekt!

Jeg benyttet muligheten til å gå til en cache på utsiden av eventet, helt nedtil sjøen. Og der lå det en stor båt:

Og det var en veldig fin liten rasteplass der:

Jeg hørte hele tiden fugl, og ble på tilbakeveien oppmerksom på en haug med fugler som satt på stokker ute i vannet. Nesten umulig å se på bildet:

Men jeg tror jaggu det var skarv.

På vei tilbake til bilen stoppet jeg for å prøve meg på en multi, men jeg fant ikke engang det jeg skulle finne på startpunktet. En annen cacher kom forbi, og etter en stund oppdaget vi at han fikk GZ på sin mobil et godt stykke unna der jeg fikk GZ på min GPS. Et godt eksempel på at GPS ikke fungerer best i alle situasjoner. Der fant vi fort det vi var på jakt etter, og noen utregninger senere fikk vi grønt lys i certitude. Da var det bare å gå til sluttkoordinatene, og finner jaggu ingenting. Lufta var litt i ferd med å gå ut av meg, men så kom en annen cacher kjørende forbi og fikk ropt instruksjoner til oss, og der var jaggu cachen. Hurra!

Jeg hadde planer om ett stopp til på vei hjem, men det ville bety at jeg bare kom opp i 8 funn, og det synes jeg var litt lite. Så jeg bråbestemte meg for å dra til Gamlebyen og ta den ganske nye lab-runden der, pluss bonusen hvis den ikke var altfor langt unna. Det er sikkert 30 år siden sist jeg var i Gamlebyen, og selv om jeg ikke skulle på sightseeing, så gledet jeg meg litt, og ble ikke skuffet. Så mye å se på, og så mange butikker jeg skulle vært innom! Men det ble fullt fokus på lab’ene, og en kirke var ett av stoppestedene:

Der var det bryllup i går, og de hadde verdens søteste bryllupsbil:

En tur bortom torvet måtte jeg:

Og jeg tok en avstikker nedom denne porten, hvor du kan skimte byferga i bakgrunnen:

De 5 stoppestedene var relativt kjapt unnagjort, og etter å ha funnet bonusen, måtte jeg ta bilder av kampen for tilværelsen:

Det vil si, jeg tror det er nok mat til alle der, for det sto hele tiden folk og kastet mat til de. Og så var svanefamilien så fin!

Jeg tok ingen av de andre cachene i Gamlebyen, fint å ha noe å dra tilbake dit for.

Det er jo Earthcachehelg denne helgen, og den opprinnelige planen min var å dra til Jeløya i Moss i dag, der det skulle være CITO (så hadde jeg fått suveniren for sesong 2) ved en Earth (så hadde jeg fått suveniren), og så event og antagelig slipp av en ny Earth. Men jeg kjente allerede i går at jeg ikke var motivert til å dra hjemmefra kl. 7 i dag tidlig, derfor stoppet jeg ved den siste Earthcachen her i Halden som jeg ikke har logget. Men selv om det står på cachesiden at det er på privat grunn og at cacheeier har innhentet tillatelse, så var ikke fruen i huset interessert i å ha meg der. Vi hadde en fin samtale, men selv om jeg forklarte hvorfor jeg var der, var hun klar i sin tale. Det respekterer jeg fullt ut, så jeg dro og sendte senere inn en Needs archived-logg. Dermed gikk jeg glipp av Earth-suveniren denne gangen, men det er jo ikke akkurat verdens undergang. Og det ble 13 funn i går, en helt grei lørdag.

8 Comments

 • boerboelheidi

  Jooda, det går an å ta bare en, og så en til.. 😂
  Huff så kjedelig med den earthcachen da, men greit å få ordnet opp til det.
  Jeg mangler bare 8 cacher nå.. kan ta de her om jeg vil, men får se, er igjen en del av året enda 😊

  • Kjersti

   Heidi: Nemlig 😀
   Veldig trøttsomt. Hadde jeg planlagt enda bedre, hadde jeg tatt Earth’en jeg kjørte forbi på vei til og fra eventet i går, men jeg var ikke klar over at det var en der.
   Åh, så moro! Det var jo ikke det minste problem å klare det 😀

 • Tove

  Joda, det går helt fint å bare ta en cache 🙂 Labcache har jeg fortsatt ikke prøvd meg på og heller ikke forstått hva det går ut på. Men jeg tror jeg har lastet ned en app som behøves.

  • Kjersti

   Tove: Nei, det gjør ikke det 😉
   App’en heter Adventure Lab, og der finner du kartet over hvor lab’ene er. Så går du inn på den du er i nærheten av, trykker start og går til den første røde prikken (som regel må du være innenfor en radius av 20 meter). Når du er nært nok, dukker det opp et spørsmål du må svare på, og er det rett svar, går du videre til neste røde prikk. Sånn fortsetter du gjennom alle prikkene (som regel 5 pr lab). De fleste har en fysisk bonus som du får koordinatene til enten når du har tatt alle fem prikkene eller deler av koordinatene for hver prikk. Hver prikk er ett funn 🙂

 • Tove

  Takk for forklaring. Ser det begynner å bli en del her, så må nok prøve i løpet av høsten hvis jeg fortsetter å være uten arbeid.

  • Kjersti

   Tove: Bare koselig! Ja, de er ikke sjeldne lenger, men jeg liker de veldig godt.
   Usj, jeg synes ordentlig synd på deg og alle andre i din situasjon. Håper for alle parter at det løser seg snart!