Nummer 1 – favorittcachekalender

Og da var endelig dagen kommet for avsløringen av 1. plassen! Og så er det jo julaften da, sånn at vi ikke glemmer det 😉

Denne kalenderen har vært både en fornøyelse og en hel masse slit å lage. Hvert innlegg har tatt mye lengre tid enn jeg trodde de kom til å gjøre, men jeg begynte å forhåndsskrive innleggene mot slutten av november, så jeg har heldigvis vært i forkant hele veien. Da har jeg vært sikret at jeg har fått lagt ut et innlegg hver dag, selv på dager med liten tid. Det mest vanskelige var faktisk å plukke ut “bare” 24 cacher, og selv om 1. plassen var selvskreven fra første dag, har det vært mange andre som har kjempet om de lavere plasseringene. Det som har vært mest moro, har vært å se gjennom alle cachene vi/jeg har funnet, og ikke minst har det vært utrolig moro med alle tilbakemeldingene dere har gitt meg! Det er sånt som gjør det verdt å legge litt jobb i dette!

Men nå, over til dagens “luke” og den cachen som absolutt fortjener å stå øverst på lista. Det er…Ingrid Bergman’s Rose (GCJ5MX)!

Ingrid Bergman var en av Sveriges største skuespillere, og hun levde fra 1915 til 1982. Hun døde i London på sin 67-årsdag, og en liten del av asken etter henne er bevart på kirkegården Norra Begravningsplatsen i Stockholm ved siden av hennes foreldre, men mesteparten ble spredt i havet ved øya Dannholmen utenfor Fjällbacka i Västra Götaland i Sverige (se også her for mer info).

Takk og pris for at noen fant ut at denne plassen var verdt en cache, for en mer innholdsrik tur opp fra havnivå og til en fantastisk utsikt skal man lete lenge etter! Eileif og jeg var her 11. oktober 2010. Man starter ved bysten av Bergman i Fjällbacka og finner stien og trappene opp i fjellsiden:

1 241212 111010 Geocaching - Ingrid Bergman's Rose

Når man vel har kommet forbi den første delen med trapper, må man klatre seg videre over store, firkantede steiner, gjennom en ravine:

2 241212 111010 Geocaching - Ingrid Bergman's Rose

Juvet man ser Ronja og Birk hoppe over i filmen om Ronja Røverdatter er filmet nettopp her! Men da har de latt være å filme akkurat der disse henger:

3 241212 111010 Geocaching - Ingrid Bergman's Rose

Ved enden av denne passasjen går trappene videre oppover til venstre, og på toppen møtes man av denne utsikten inn mot Fjällbacka:

4 241212 111010 Geocaching - Ingrid Bergman's Rose

Og denne utsikten utover havet:

5 241212 111010 Geocaching - Ingrid Bergman's Rose

Cacheboksen er en helt vanlig regular-boks som er gjemt enkelt og greit. For her skal i mine øyne ikke boksen spille noen førstefiolin, her er det opplevelsen av turen opp og utsikten som er det viktige. En litt slitsom men veldig spennende og fascinerende tur opp er det så absolutt, og den anbefales på alle mulige måter. Min høydeskrekk slo inn på vei ned igjen, men jeg skal absolutt tilbake dit før eller senere!

Da sier favorittcachekalenderen min takk for seg! Tusen hjertelig takk til Tove som kom med ideen om en type cachekalender, jeg håper både hun og alle dere andre har kost dere gjennom desember, og at dere har fått tips til cacher dere kan lete etter eller nye steder dere kan gå turer. Kanskje jeg også har fristet noen fler til å begynne med geocaching?

En riktig god julaften ønsker jeg dere alle, og jeg håper at dere alle får feiret på akkurat den måten dere vil. God jul!

8 Comments

 • Heidi

  Flott innlegg, forstår godt at dette ble nummer 1 🙂
  Favorittcachekalender var en god ide, morsomt å følge med på for oss som ikke har drevet med slik også, spesielt for de det har vært så varierende og spennende 🙂

  Det stedet med de steinene “hengende” var bra skummelt, tror jeg hadde hatt problemer med å gå der, nifst!

  Håper dere får en riktig fin og god jul, og koser dere masse alle sammen i kveld, klem fra meg, og et vått kyss fra Amanda 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Takk! 🙂
   Så bra at du har likt innleggene, det setter jeg stor pris på! Nå er det jo ingen av cachene som er i ditt nabolag, men skulle du noen gang være på tur, har du jo noen tips til steder du kan besøke 🙂
   Det står i cachebeskrivelsen at akkurat den ravinen kanskje ikke er stedet å være hvis det kommer et jordskjelv, ellers er det ganske så trygt altså 🙂
   Tusen takk, det samme til dere! Stor klem til deg og et vått kyss tilbake til Amanda 🙂

 • Tove

  Oi! Denne har jeg jo allerede vært innom, da jeg så fort igjennom igjennom innlegget ved en annen cache. Og ja da ble jeg fasinert at akkurat disse trappene og kløfta 🙂
  Så dette er absolutt en cache jeg kan tenke meg at vi får tatt en gang. PE og vil nok like denne. Vi begge leser krimserien som foregår i Fjällbacka, så da blir det litt ekstra stas 🙂
  Jeg må si det har vært morsomt å følge denne kalenderen, så TUSEN TAKK for at du har tatt deg arbeidet med å lage nettopp denne og dele den med oss! Det er jo noen timers kjøring for oss til stort sett alle cachene, men jeg må innrømme at jeg har fått litt lyst til å sette kursen mot Halden og svenskegrensen etter dette, så kanskje… Og så har jeg jo blitt inspirert til å tenke igjennom de cachene vi har logget, så jeg tror nok det kommer et bloggeinnlegg med topp-5 eller noe sånt om ikke så lenge 😉

  Så håper jeg du og dine får en riktig koselig og trivelig jul! Og så treffes vi kanskje et eller annet sted neste år 🙂 I hvert fall i “cyberspace” 🙂
  GOD JUL og GODT NYTT ÅR!

  • Kjersti

   Tove: Det var to av cachene vi tok på samme dag som havnet på topp-24-lista, så det stemmer bra at du har vært innom denne før 🙂
   Da synes jeg absolutt dere skal ta turen til Fjällbacka, og si nå ifra til meg på forhånd 😉
   Så bra, jeg blir så glad for å høre sånt! Tusen takk for at du kom med tipset, og at du har vært så flink til å kommentere! Setter så stor pris på tilbakemeldinger. Og dere er hjertelig velkommen til Halden og grensen, jeg har et gjesterom stort sett alltid stående klart (selv om mye av hytta står der nede, så er det plass i senga 😉 ), og jeg tar dere så absolutt med på cacherundtur 🙂
   Hadde vært virkelig moro å se hvilke cacher du rangerer høyest, da får jeg et inntrykk av hva slags cacher du liker. Tur-cacher, fiffige løsninger, eller cacher på fantastiske steder 🙂

   Vi treffes helt sikkert ett eller annet sted neste år, jeg er ganske så flink til å sette meg i bilen og kjøre til både stevner og utstillinger 🙂
   En riktig god jul og et godt nytt år til deg også, Tove!

 • Tove

  Morsomt å se noe av dette igjen på Julenøtter på NRK i kveld 🙂 Hadde ikke vært så spesielt å se fra Fjällbacka hadde det ikke vært for kalenderen din.

  • Kjersti

   Tove: Tilfeldigvis satt jeg meg ned i sofaen akkurat idet de viste bysten av Bergman, og trappa går jo opp like ved den. Kjempemoro å se 🙂

  • Kjersti

   Tove: Ah, det fikk jeg ikke med meg, var litt opptatt her. Artig 🙂 Har lyst til å dra ned igjen, men får vente til våren, regner med at det er rimelig glatt å komme seg opp på denne tiden av året 🙂