Nummer 10 – favorittcachekalender

Nå er vi inne på topp 10-lista, og vi fortsetter like godt med en kirke til, når jeg først er så godt igang med de 😉 Pussig nok er denne kirken også i Telemark, og kirken det er snakk om, er selvsagt Heddal Stavkyrkje (GC1QRZ3).

Vi kjører forbi denne kirken på vei til og fra Haugesund, og jeg har hatt lyst til å stoppe der hver eneste gang. 14. juli i år var vi på vei hjem etter noen dager på vestlandet, og da var det endelig tid for å kikke nærmere på dette mesterverket!

Kirken har sin egen hjemmeside, og der kan man blant annet lese at kirken er bygget rundt 1250, at det er gjort undersøkelser som viser at det trolig lå en eldre kirke på samme sted, at kirken er den største gjenværende av våre stavkirker og at det finnes et sagn om kirken.

Denne cachen har fått 10. plassen av to årsaker:
1. Kirken i seg selv. Man trenger ikke kunne et døyt om arkitektur, man blir allikevel blåst i bakken av denne fantastiske bygningen. Jeg er også rimelig sikker på at de som generelt sett ikke liker kirker, vil like akkurat denne. Et byggverk man bare MÅ besøke!
2. Cachens utforming og plassering. Nå leser jeg på cachesiden at cachen har blitt flyttet etter at vi var der, så jeg vet ikke om utformingen og plasseringen er den samme, men den var ihvertfall helt strålende da vi fant den. Det tok sin tid å finne den, og det gjør at den i mine øyne er like enkel som genial og vanskelig.

Konklusjon: Dra til Heddal Stavkyrkje, uansett om du driver med geocaching eller ikke! 🙂

8 Comments

 • Tove

  Endelig en cache jeg har tatt 🙂
  Vet ikke om jeg er helt enig i at selve cachen utmerket seg. Men det hadde jo vært kjedelig om vi var enige 🙂

  Men kirken ER et praktbygg og utrolig vakker!

  • Kjersti

   Tove: Jeg synes den var veldig finurlig, selv om jeg har sett lignende varianter andre steder. Ja, det hadde vært ordentlig trøttsomt 😉
   Vi er veldig enige i at kirken er fantastisk, en eller annen gang må jeg gå inn der også!

 • Tove

  Husker ikke at det var noen spesiell cache jeg, var det ikke bare en vanlig boks? Men at dere førts trodde det var en annen boks som var cachen? Den hjernen min har som sagt teflonbelgg av aller ypperste kvalitet :/

  • Kjersti

   Tove: Joda, det stemmer at det var et skap ved nullpunktet som vi trodde cachen var i, men det var den jo ikke. Fant ikke du den på toppen av stolpen også? Langs grusveien på “baksiden” av kirken. For den boksen som var der da, var jo ikke en vanlig “tupperware”-boks, men formet mer som en elektrisk boks som kunne høre hjemme akkurat der den var. Eller var du der etter at boksen ble flyttet?

   • Tove

    Siden boksen er flyttet kan vi vel si hvor den var da 🙂 Neida, vi fant den på samme sted som dere. En eller annen boks, husker ikke hvordan den var som lå på toppen av stolpen. Mulig at du har rett i at det var en av disse koblingsboksene, men den syns jo ikke fra der jeg sto, tror jeg. Men jeg husker at det var en ekte koblingsboksen synlig litt lenger ned på stolpen. Men det er jo uansett ingen sak. Stavkirken er stor og utrolig flott! Og ja det hadde vært moro å vært inni den en dag også.

    • Kjersti

     Tove: Nei, den var jo ikke synlig fra bakken, og den ekte koblingsboksen var nok montert lengre ned på stolpen, ja, men jeg synes allikevel at “vår” boks hadde fått en fin plassering oppå der, og koordinatene var jo gode, så den måtte liksom være i de traktene 🙂
     Niks, det er ingen sak 🙂 Kirken er verdt et besøk, cache eller ikke cache 🙂

 • Tove

  og jeg tar tilbake det med boksen. Du husker helt sikkert riktig :)Sorry, min teflonhjerne :/ En koblingsboks-cache ER en artig cache 🙂

  • Kjersti

   Tove: Den hadde sikkert vært enda mer morsom hvis den hadde vært montert mer synlig, så den så ut som den ekte boksen 🙂 Jeg er sikker på at det du sier er en teflonhjerne heller er en selektiv hjerne som husker de viktige tingene 🙂