Nummer 11 – favorittcachekalender

De fleste kirkene rundt i landet har en cache, og derfor ville ikke min favorittliste vært komplett uten å ha med minst en kirkecache. Som de fleste sikkert vet, er jeg ikke personlig kristen, men jeg er glad i kirker, og jeg får stort sett alltid en ro i kroppen av å gå rundt på kirkegårder.

På 11. plass har jeg Olavskirken, E 18, Bamble # 69 (GCXDT9). Denne cachen fant vi 23. juni 2011, på vei hjem fra bryllupsreisen til Kragerø, og den festet seg umiddelbart i både hode og hjerte. For ikke bare er den nåværende kirken en vakker bygning:

men kirkeruinen er helt fantastisk:

Ifølge Wikipedia var ruinen en ny kirke en eller annen gang før 1150, og det er for meg nesten umulig å forestille seg det arbeidet de la ned i byggingen av denne kirken med de hjelpemidlene de hadde til rådighet den gangen. Se bare på denne døren:

Cachen var et greit funn, og jeg er sjeleglad for at den lå sånn til at vi faktisk så ruinen, og at den ikke var plassert ved veien og den nyere kirken. Helt fantastisk!

6 Comments

 • Siv Anita

  Harald pleier å si det; han har aldri vært ved så mange kirker i hele sitt liv, før vi begynte med geocahing for 2,5 år siden… Nå kjører vi jo aldri forbi en kirke uten å stoppe…. nesten i allefall… 😉

  • Kjersti

   Siv Anita: Det er nok ingen av oss som noen gang har vært ved så mange kirker som etter at vi begynte med geocaching, og jeg kjenner jeg blir ordentlig furten hvis jeg kommer over en kirke uten en cache 😉 Men jeg var veldig glad for at det ikke var lagt ut noen cache ved kirken vi giftet oss i, for da fikk vi den muligheten vi fikk 🙂

 • Tove

  Veldig greit med at det stort sett er en cache ved ei kjerke ja 🙂 Takk for bilder av ruinen. Vi kjørte forbi der i sommer uten å stoppe, nå vet jeg i hvert fall en god del mer om hva som var å se “baom kringla” 🙂

  • Kjersti

   Tove: Veldig praktisk, og kirker er jo så lette å finne, så man trenger ikke kjøre seg så mye bort 😉
   Bare koselig! Synes dere skal stoppe der ved neste anledning så dere får sett ruinen også. Vakkert! “Baom kringla”? Baom regner jeg med er bakom, men hvor i alle dager kommer kringa inn i bildet? 🙂

 • Tove

  Bakom kringla skulle det stå ja. Og med det mente jeg at det var et veiskilt som betyr severdighet der som henviste til denne ruinen tror jeg. Forsto du?

  • Kjersti

   Tove: Da forstår jeg godt hva du mener, har bare aldri tenkt på det symbolet som ei kringle 🙂 Jeg har vel egentlig aldri hatt noe navn på det veiskiltsymbolet i det hele tatt, tror jeg 🙂