Nummer 12 – favorittcachekalender

På Lucia-dagen skal jeg ta dere med til Haugesund, en av mine favorittsteder. Vi har venner i Haugesund, og har derfor vært der fler ganger, men kun én gang etter at vi begynte med geocaching. Det var i juli i år, og selv om vi ikke var ute og tittet etter så mange cacher der, fant vi da noen som gjorde inntrykk.

Cachen som har fått 12. plassen på lista mi, er Haraldshaugen – Norway’s national monument (GCVMW9), og den fant vi 12. juli.

Wikipedia kan man blant annet lese at Haraldshaugen ble reist til minne om Harald Hårfagres samling av Norge. Støtten ble reist i 1872 i forbindelse med at det var 1000 år siden slaget i Hafrsfjord, og den står der det sies at Harald Hårfagre ble gravlagt (eller hauglagt). Støtten i midten er 17 meter høy, og den er omkranset av 29 bautaer, som representerer de gamle norske fylkene.

Cachen her er en enkel boks, men den har fått komme med på lista nettopp på grunn av beliggenheten. Haraldshaugen er et vakkert monument i et vakkert område med utsikt til havet, og det er utrolig interessant å gå rundt og lese på bautaene. I tillegg ligger det en cache til like ved, og den tar deg til et gammelt steinkors som absolutt også er verdt å se.

6 Comments

 • Heidi

  Virkelig imponerende monument!

  Her har vært -12 i dag, og jeg har kost meg ute 😀 Helt fantastisk med mildvær 😉

  • Kjersti

   Heidi: Ja, det er det så absolutt! Lett tilgjengelig er det også, bare noen få skritt fra parkeringsplassen 🙂
   *ler* Mildvær du liksom 😉 Det er HER mildværet har vært i dag, bare -3 :p

  • Kjersti

   Tove: Da er cachene en grunn til å dra dit igjen 🙂 Den ved monumentet ligger helt ved monumentet, men den til korset ligger litt unna. Nydelig er det der! 🙂