Operasjonsoppdatering

Som jeg skrev i begynnelsen av forrige uke, skulle jeg gjennom tre operasjoner i tannkjøttet. Nå er jeg ferdig med nr. 2, og her er en liten oppdatering.

Forrige onsdag møtte jeg opp en time før jeg egentlig hadde time, for å få en beroligende tablett. Tok ikke lang tid før jeg nesten så dobbelt, men allikevel var jeg fryktelig anspent når jeg først lå i tannlegestolen. Nå i ettertid kan jeg med hånden på hjertet si at det desidert verste den dagen, var å få bedøvelsessprøytene.

Den timen jeg da lå i stolen gikk veldig fort, så jeg har en mistanke om at jeg kanskje var borte litt innimellom, noe som passet meg helt perfekt. Tannlegen avsluttet med å sy det hun måtte over tennene i høyre overkjeve, både på forsiden og baksiden. De første par-tre dagene dyttet jeg innpå smertestillende, men i løpet av helgen gikk smertene over, og det gikk over til å være ømt, pluss at stingene irriterte både leppa, ganen og tunga. Spising hele den foregående uka har kun foregått på venstre side, og jeg har unngått ting som er hardt å tygge. Potetene ble most, alt ble delt i så små biter som mulig, og det tok noen dager før jeg prøvde meg på skorper på brødskivene.

I dag var det tid for operasjon nr. 2. Denne gangen var det venstre side av overkjeven, samme type operasjon som på høyre side. Følte at den beroligende tabletten ikke hadde like god virkning denne gangen, og i dag vet jeg at jeg var våken hele tiden. Gruet meg veldig til å ta stingene på høyre side, men det gikk faktisk veldig fint!

I skrivende stund har bedøvelsen gått ut, og uten å komme med stygge ord, kan jeg med sikkerhet si at det gjør vondt som bare, selv med smertestillende innabords. Så da venter noen dager med stort inntak av tabletter igjen, pluss antageligvis irriterende sting. På den positive siden gikk det overraskende bra å tygge på høyre side, den siden jeg ikke har brukt på en uke. For ja, jeg har klart å få i meg tre speilegg, og de trenger man jo knapt å tygge.

Onsdag i neste uke er det hele underkjeven som står for tur. Tannlegen sa i dag at den operasjonen er litt anderledes enn de to jeg nå har hatt, men hva hun legger i det, vet jeg jo ikke. Det får tiden vise. Etter det er jeg ferdig for denne gang, og da håper jeg at jeg kan “se frem imot” 10 år med kun vanlige kontroller og pussing hos min faste tannlege her i by’n.

{minsignatur}

12 Comments

  • Kjersti

   Carina Josefine: Helt ærlig, så synes jeg synd på meg selv også. Å ha vondt fra halsen og opp, er det verste jeg vet ihvertfall.

 • camilla

  uff, føler sånn med deg og kan nesten kjenne det skjærer i munnen i min, når jeg leser om det. God bedring videre og lykke til med underkjeven!

  • Kjersti

   camilla: Tusen takk! Det er ikke det minste godt, men nå vet jeg at det verste er over innen helgen, og forhåpentligvis er alle smerter borte om et par ukers tid.

 • Ellen

  Dette kommer nok til å gå veldig bra – lykke til og god bedring!

  Har selv vært igjennom tre operasjoner i munnen (fjernet de to visdomstenne nede, samt en bonusoperasjon pga komplikasjoner med den ene fjerninga), og selv om jeg ikke finnes redd for tannleger, så er det veldig utrivelig, så jeg misunner deg ikke!

  • Kjersti

   Ellen: Tusen takk!
   Jeg har også vært gjennom operasjoner tidligere, fjernet 3 tenner da jeg var jentunge. Men da tror jeg at jeg fikk narkose, for jeg husker absolutt ingenting. Og sånne ting som bonusoperasjoner finnes ikke! *ler*
   Nei, nå håper jeg at neste ukes operasjon er den siste på mange, mange, mange år.

 • Tove

  Trøstetanker er underveis.

  Håper det går bedre enn du frykter denne gangen og ikke minst at du snart (1uke + litt til) er heeeeelt bra igjen :-))))

  • Kjersti

   Tove: Tusen takk!
   Bare denne pulserende smerten kunne gitt seg, hadde det hjulpet betraktelig! Og ja, jeg gleder meg ekstremt til jeg kan puste ut uten vondt en eller annen gang etter neste uke. Og at det da er maaaange år til neste gang 🙂

  • Kjersti

   Nøve: Tusen takk! I mine øyne er alt som har med tenner og munn å gjøre bare fælt, så jeg synes litt synd på meg selv. Men det går heldigvis/forhåpentligvis over til slutt 🙂

 • Heidi

  Gått et par dager nå, så det er forhåpentligvis litt bedre.
  Annerledes er sikkert ikke så galt som de to forrige 🙂 Krysser fingrene for det.

  Greit å være helt ferdig før sommeren står for døren, og du kan kose deg etterpå 😀

  • Kjersti

   Heidi: Er ett sting på baksiden av tennene som er spesielt ille, men ja, det går seg jo til 🙂
   Håper inderlig du har rett, siden det er hele underkjeven på én gang! Takk, jeg krysser jeg også!

   Sant det, gleder meg til å kunne spise normal mat igjen, ikke bare mat som er lett å tygge 🙂