På vei til Spydeberg

Ut på tur med Raymond i går. Det var en multi i Spydeberg han hadde veldig lyst til å finne, jeg har et behov for å finne mange cacher (“kravet” var minst 20 i går), og derfor cachet vi oss oppover med utgangspunkt i Quality hotell i Sarp. Mange fine, kjappe stopp, noen vi måtte gå litt til. Mange helt enkle av typen pet i gran eller varianter av det, andre litt mer forseggjorte og litt uspekulerte. Noen totalt intetsigende steder, andre med litt historie bak eller fin natur rundt.

Ei grillhytte på Kjerringåsen:

Og et minnesmerke etter krigen:

Spydeberg kirke:

En virkelig fin kirke der muren ikke var hvitkalket, men steinene i bygningen var synlige.

Multien innebar litt gåing, men det var fine stier i skogen, så det var bare godt å bevege seg litt. Til min store overraskelse kom vi over kantareller:

Kantareller i november! Fine var de også! Riktignok ikke mange, bare en 6-7 totalt, men allikevel.

Multien tok oss til et gravminne:

Jeg har sagt det før, jeg sier det igjen, og jeg kommer garantert til å si det flere ganger: det er utrolig hvor mange spennende steder man får se takket være geocachinga! Se denne graven:

Jeg tenker man må være spesielt interessert eller bo i området for å vite om denne hvis man ikke driver med caching. Takket være jaget etter en boks av ett eller annet slag, har jeg også fått sett denne.

På vei tilbake fikk jeg en sang på hjernen da jeg så dette:

Regner ikke med at dere har noen problemer med å finne ut hvilken sang jeg mener 😉

Det ble 31 funn og 1 DNF på meg i går, det vil si en veldig god cachedag. Og det er mye mer å ta av i indre Østfold, så turen må gå tilbake dit ved anledning.

2 Comments

  • boerboelheidi

    Vi kunne reist på cachetur i helgen, siden vi var på Lillehammer tidlig fredag, men årstiden (les snøen) gjorde at det ikke fristet, så ble en rolig helg hjemme isteden.

    • Kjersti

      Heidi: Det er ikke veldig festlig å cache når det er mye snø, bare hvis man finner en park&grab-trail hvor det faktisk er mulig å parkere utenfor veien.