Resultatet av Nairos blodprøve

Jeg våknet i natt og stusset litt over at Nairo ikke lå på soverommet hos meg, men var for trøtt til å egentlig tenke noe mer over det. Da jeg våknet i morges, en liten stund før klokka skulle ringe, synes jeg at jeg hørte snorkingen til Eileif litt nærmere enn normalt, og da jeg sto opp fant jeg Eileif sovende på sofaen. Han ville ikke gå fra Nairo i går kveld <3

Nairo har hatt det helt fint i dag. Fått oppbløtt tørrfôr til både frokost og middag, fått smertestillende, og alt har vært omtrent som normalt.

Veterinæren ringte meg like etter jeg kom hjem fra jobb, og blodprøva viste ikke noe unormalt. Litt forhøyede leververdier, men fremdeles helt innenfor normalen, og det bør ikke sjekkes igjen før om et år hvis han ellers oppfører seg som normalt og ikke utvikler noen symptomer på noe som helst. Jeg glemte i skrive i innlegget i går at de hadde sjekket prostataen hans, og den var også fin. Så det eneste veterinæren kunne tenke seg som kunne ha en innvirkning på pelskvaliteten, er en kur han gikk på tidlig i år da han slet litt med å tisse og han hadde litt forstørret prostata. At det tar så lang tid før en bivirkning vises, kan komme av pelsens voksemønster eller hva jeg nå skal kalle det. Og vi ble enige om at så lenge han spiser og drikker normalt, og ikke det dukker opp noen andre symptomer, skal vi ikke gjøre noe mer. Men hvis han fortsetter å bare miste pels og ikke få noen ny underull, må vi jo grave litt mer i dette. Og jeg føler meg helt komfortabel med den avgjørelsen. Men det er ikke til å stikke under en stol at han ser veldig stusselig ut uten manken sin.

Han var helt klar for godbiter i ettermiddag (bare myke godbiter!!), og selv om man ser at han mangler 4 fortenner, så legger man liksom ikke merke til det allikevel:

Løfter jeg litt på overleppa, er det lett å se:

1 borte oppe, 3 borte nede. Og så mangler han en jeksel, den ble skadet og trukket for noen år siden.

Så nå satser vi bare på at det fortsetter å gå bra, og jeg sier til stadighet til Nairo at han må begynne å gro litt underull igjen. Gjenstår å se om han hører på meg 😉

2 Comments

  • boerboelheidi

    Det var godt å lese. Kanskje det er klimaet, alderen, eller noe helt ubetydelig som plutselig går over av seg selv. Krysser fingrene for at det blir litt mer ull utover vinteren 😊

    • Kjersti

      Heidi: Jeg ble ihvertfall veldig glad av å høre det! Har hørt fra noen få andre lapphundeiere som sier at deres hunder røyter noe veldig denne høsten også, og jeg finner ikke noen likheter i hverken alder eller bosted. Så jeg satser på at det bare er en tilfeldighet, og at han gror litt pels 🙂 Nå pleier det jo ikke å bli spesielt kaldt her nede, og jeg kjøpte jo varmedekken til han i fjor. Det er egentlig litt lite til han i lengden, men jeg bruker gjerne noen hundrelapper til hvis det er det som skal til. Men jeg håper jo på ull først og fremst 🙂