Tannrens, tanntrekking og blodprøve

Først: Bildene i dette innlegget er elendige øyeblikksbilder, men jeg tror dere skal kunne se hva som foregår 🙂

I dag tidlig hadde Nairo time for tannrens. Eileif har friuke, så han dro ned med han imens jeg satt nervøs på jobb. For er det noe jeg virkelig hater, så er det å legge hund i narkose. Jeg er altså så redd for at det skal skje noe at det grenser til å være latterlig. Men Nairo hadde sovnet etter å ha kastet opp to ganger (helt normalt til han å være), og Eileif hadde dratt hjem siden det skulle ta noen timer.

En time inn i tannrensen, ringer veterinæren til meg. Jeg trodde jeg skulle få et lettere hjerteinfarkt, for jeg så jo for meg det verste med en gang! Men hun ba om tillatelse til å trekke 4 fortenner som absolutt trengte å komme ut, og det sa jeg så klart ja til.

Etter det hørte jeg ikke noe mer før Eileif sa at de var på vei hjemover ved 13-tiden, og da var Nairo allerede våken. Men jeg var veldig spent på å se hva som ventet meg da jeg kom hjem, og siden Eileif da var i gang med middagen, var det dette som ventet meg:

En stort sett blid og fornøyd gutt, hurra! Titter dere nøye etter på bildet over, kan dere kanskje såvidt skimte at han er rimelig tannløs nede foran, de trakk 3 der og 1 oppe. Og så kan dere kanskje se bittelitt rester etter blod i skjegget hans, jeg gidder ikke stresse han med å vaske bort det riktig ennå.

Han var i god nok form til å tigge også:

Veldig deilig å se at han er våken, selv om han også er litt sliten. Han får smertestillende, så han skal ikke ha noe vondt.

De tok også en blodprøve av han i dag:

(det er en liten barbert flekk nesten midt i bildet)

Hovedgrunnen til blodprøven var at Nairo har røytet og fremdeles røyter noe så inn i granskauen nå i høst. Ja, han har to store røyteperioder hvert år, men nå er det så ille at han har mistet all underull i manken/kragen, og mye på andre steder av kroppen også, og det har aldri skjedd før. Forhåpentligvis er det ikke noe galt, men det er bedre å sjekke enn å la det være. I tillegg er han en voksen gutt (bursdag om 9 dager), så det er også greit å se at alt annet er ok også.

Han fikk ikke frokost i morges, så oppbløtt tørrfôr gikk ned på høykant til middag nå i kveld. Og det er godt å se <3

10 Comments

 • Annikken

  Så godt å høre det gikk bra 🤗 Enig med deg ang narkose , ikke noe man gjør om man ikke absolutt må. Jeg har selv hatt to hunder som jeg fikk vite i etterkant at de sluttet å puste eller trengte betydelig pustehjelp og det er ikke noe gøy men noen ganger må man altså . Håper blodprøvene ikke viser noe alvorlig og at dere finner årsaken til røytingen 🤗 stor klem til Nairo ❤️

  • Kjersti

   Annikken: Å fysj, da er det enda mer skummelt å legge de i narkose, etter å ha fått en sånn beskjed!
   Det håper jeg også <3 Han nusser tilbake!

 • Tove

  Staaaakar Nairo. God bedring, til Nairo. Godt det finnes smertestillende. Det gjør sikkert vondt for bikkjer også å trekke tenner, etterpå. Hvorfor måtte tennene ut?

  • Kjersti

   Tove: Takk! Jeg vil absolutt tro at de også har vondt etterpå.
   Litt betennelse i tannkjøttet, akkurat det samme som jeg har.

   • Tove

    Håper Nairo ser like kvikk ut i dag også 🙂 Fine gutten. Blir en liten “raring” nå som han er litt “tannløs” Da vet du jo i hvert fall ekstra godt hva som var problemet. Både fordel og ulempe det.

    • Kjersti

     Tove: Her er det hopp og sprett i dag også. Enten har han ikke vondt, eller så fungerer de smertestillende bra 🙂
     Ja, han ser unektelig litt snodig ut, ei på jobben mente han ble enda søtere <3
     Nå har jeg heldigvis ikke noe vondt pga betennelsen stort sett, og det håper jeg inderlig at han ikke har hatt også. Så skulle jeg ønske at noen kunne legge meg i narkose for å trekke tenner også 😉

 • boerboelheidi

  God bedring til Nairo 💙
  Med tanke på både narkose og tanntrekkingen så ser han forbausende oppegående ut, håper det varer.
  Fikk dere ikke svar på blodprøven i dag?

  • Kjersti

   Heidi: Takk!
   Han hadde våknet av seg selv, og var i form i hele går. Han slikker mye på det barberte området, ellers er han helt fin.
   Nei, jeg tror ikke de gjør alt laboratoriearbeid selv.

 • Nøve

  God bedring til Nairo! Han blir sikkert seg selv igjen i løpet av dagen. Han er søt både med og uten Fortenner, men de har vel ingen stor betydning sånn ellers?

  • Kjersti

   Nøve: Takk!
   Her er stort sett alt som normalt, bortsett fra at han slikker på blodprøveområdet. Det kan jo også skyldes at han kjenner det er noe rart i munnen.
   Nei, jeg kan ikke tenke meg at de har så stor betydning, det er jo hjørnetenner og jeksler de bruker mest.