Risikosport, men verdt det

Vi har noen utfordrende kjøreforhold her for tiden. Med en del snø og litt mildvær og regn, gjør det veiene fulle av is. Egentlig burde jeg hørt på alle og holdt meg hjemme i dag, men jeg hadde et mål om å sette ny personlig rekord på antall funn totalt på et kalenderår, og siden jeg bare manglet 9 funn, måtte jeg prøve meg. I morgen skal jeg bake, og nyttårsaften har jeg ikke lyst til å dra noe som helst sted, så da måtte det bli i dag.

Planen var opprinnelig Moss, men det var fornuftig å kjøre så kort som mulig, så da jeg så at jeg hadde 2 labrunder og noen cacher ganske nært hverandre i Fredrikstad sentrum, valgte jeg det.

Jeg brukte 2 timer på å kjøre til Fredrikstad i morges, en strekning jeg normalt bruker litt over 1 time på. Verst var det hjemmefra og til Halden sentrum, og så var det vanskelig å gå i Fredrikstad sentrum da ikke alle fortau var brøytet (pluss at det så klart var is på de fortauene som var brøytet), men det gikk overraskende bra.

Labrundene handlet om parker og bygninger, og jeg fikk litt fin utsikt her og der:

Jeg gikk forbi domkirken 2 ganger:

Det var overraskende stille i gatene, er nok en del som har vært på jobb:

Og så kan jo både arkitektur og lys være fint:

Alt gikk overraskende smertefritt, og fasit ble 10 lab’er, 2 mysteryer og 1 multi, noe som gjorde at det totale antall funn for 2023 ble 1040 cacher, 5 flere enn den forrige rekorden (jeg regner nemlig ikke med at det kommer noen nye cacher så nært hjemme at funnantallet kommer til å stige noe mer i år).

Turen hjem gikk litt bedre. Jeg fikk stoppet innom Brandstorp gårdsbutikk og kjøpt mer musli, og jeg fikk vært innom både apoteket og butikken på vei hjem. Den siste mila før jeg var hjemme var ikke noe morsom, der lå det fortsatt tykk is/hardpakket snø, og det var ikke noen gode spor å ligge i. Forhåpentligvis får brøytemannskapet bort dette før vi får en skikkelig kuldeperiode i neste uke.

4 Comments

 • Heidi

  Gratulerer!
  Jeg har aldri bikket tusen, men satte rekord selv i fjor (morsomt å skrive i fjor, når det er en dag siden 😂) med 922 funn, den forrige var 2025 med 888. Enda så synes jeg egentlig ikke at vi har cachet så mye i fjor, litt pussig det der.
  Så får en se hva dette året blir med caching, kanskje ha som mål å komme på 6000 funn, eller mer 😊

  • Kjersti

   Heidi: Takk!
   922 er jo knallbra! Men jeg tviler på at den forrige rekorden var i 2025, for da driver du med tidsreiser 🤣
   Det kan jo være at dere ikke var ute så mange dager, men at dere tok mange i slengen de dagene dere faktisk var ute.
   Jeg aner jo ikke hvor mange funn du har siden du har stengt statistikken din, men jeg ser jo hvor mange din kjære tar, så jeg har jo en viss peiling. Og da har jeg trua på at dere klarer ihvertfall 6000. Jeg tenkte jeg skulle runde 7000, det burde gå greit.

   • boerboelheidi

    Ja er fort gjort å reise et år eller to i tid 😁
    Tore har vel et par hunder funn mer enn meg, eller noe slik. Jeg la jo ut en del tidligere, nå er det en nå og da. Jeg har ikke funnet alle Tore sine enda, har f.eks ikke funnet noen av “Dråpen”, selv om jeg har gått tur der 😂 Venter på rett tidspunkt, når det nå enn blir. Har ikke funnet alle i lysløypen heller, det var for å ha en nå og da, men det er litt verre om vinteren. Og vi er jo like langt, siden han ikke har noen å ta hos meg, om vi “må” ta noen.
    Men blir noen nye utlegg dette året hos oss begge, bare vi får somlet oss til det 😊

    • Kjersti

     Heidi: Lær meg hemmeligheten, ‘a 😂
     Dere er uansett ganske nærme rundt tall, så det går nok fint.
     Er så deilig å ha noe å ta av i nærområdet! Det har reddet meg mange ganger, men nå er det stort sett tomt.
     Tror mitt mål for egne utlegg i år må være å vedlikeholde de jeg har. Fikk tatt en del i 2023, men er noen flere som trenger litt omsorg/ny boks 🫣