Siste feriehelg for denne gang

Nå har jo jeg ferie hver eneste helg egentlig, siden jeg aldri jobber helger. Men allikevel er dette siste helgen i min første ferie. Nå venter litt jobbing før jeg skal ha en uke ferie til. Skal bli godt å få litt rutiner igjen, selv om jeg vet jeg kommer til å savne sene morgener (haha, jeg står opp tidlig uansett), late varme sommerdager (haha, jeg er ikke noe glad i varmen, og ikke har det vært noe varme så langt denne sommeren heller) og bading (haha, har ikke engang stukket stortåa ut i noe vann i år).

Mamma har vært en god stund på hytta nå. Hun rydder og vasker og står i, og selv om det ikke går så fort, så går det fremover. Noe kjøleskap har hun ikke hatt, da vårt noenogseksti år gamle kjøleskap ikke helt har villet etter vannlekkasjen. Og jeg har vært veldig i tvil om hva jeg skulle gjøre med det, da jeg er fryktelig glad i det. Da det viste seg at fryseskapet heller ikke fungerte, bestemte jeg meg for å kjøpe nytt kjøleskap og ny fryser. Men innen jeg kom så langt sluttet også stekeovnen å fungere, så da ble det full utbytting av hvitevarer. Kjøleskapet og komfyren kom om torsdag, og i går dro Eileif, Nairo og jeg ut for å få vatret de. Det blåste noe forferdelig der ute i går, men det er vakkert uansett:

1 190715 180715 SvalerødkilenJeg fikk samtidig tatt litt gress der ute, det har vel ikke blitt klippet siden i fjor :/

Årets geocachingchallenge er delt opp i 5 perioder, hvor man skal ta en viss type cache innenfor hver periode. I den første perioden gjelder det å finne en cache med minst 10 favorittpoeng, den fikk vi tatt på Vehuskjerringa. I den andre perioden gjelder det å delta på et event (vanlig, mega eller giga), og det gjorde jeg i Strömstad om fredag. Den tredje perioden går ut på å finne en cache med enten D5 eller T5. Den skulle vi bryne oss på i dag, og vi dro derfor i retning Björnerödspiggen, rett over grensa fra oss.

Etter å ha hoppet over den første cachen i den lille PT’en der, fant vi først en helt vanlig cache. Så kom det en som var litt vanskelig, men som gikk greit. Og så kom utfordringen, den har 5 på både D og T! Var forberedt på å lete både lenge og vel og enda litt til, men jeg ga GPS’en tid til å roe seg ned, og 5-10 minutter senere sto jeg med cachen i hånda. Yippie! Ikke bare var den suveniren i boks, men jeg har fått fylt ut det vanskelige hjørnet i D/T-matrisen også 😀

2 190715 Björnerödspiggen GeocachingVi fortsatte videre for å ta de siste 3 cachene i rekka, helt vanlige PT-cacher. Underveis kom vi over noe som ikke er så vanlig her nede, nemlig multer:

3 190715 Björnerödspiggen GeocachingVi tok oss en liten 5-minutters pause etter å ha logget dagens siste cache. En liten familie-selfie var på sin plass, men vi tobeinte fikk fort følelsen av at det luktet dårlig av oss, siden yngstemann ikke ville sitte sammen med oss:

4 190715 Björnerödspiggen GeocachingLitt etterpå satt Nairo seg ved siden av meg, men han var mer opptatt av å følge med nedover og utover utsikten:

5 190715 Björnerödspiggen GeocachingDe siste to geocachingchallengeperiodene er først å delta på et CITO eller logge en Earth-cache, og sist er det å logge en Mystery. Jeg har begge deler under kontroll, og gleder meg til å få fullført challengen nok et år. Den siste perioden starter 14. august og alle periodene varer til 2. september, så du kan logge alle 5 oppgaver i løpet av den siste perioden. Hvem av mine lesere går for å klare årets challenge?

Jeg synes jeg har fått til en grei blanding av MÅ-ting og VIL-ting denne ferien, og jeg håper jeg klarer det samme i neste ferie også, selv om den bare er halvparten så lang. Er du flink til å nyte feriedagene dine med avslapping og VIL-ting, eller tar MÅ-tingene overhånd?

7 Comments

 • Heidi

  Jeg går for årets challenge, men eneste jeg har under kontroll er et event, så dette kan jo bli spennende.. Er nok flere av de som løser seg, men kan hende jeg sliter litt med et par, får se når det nærmer seg slutten på perioden.

  En ting som er dumt med mye nytt av hvitevarer er at det da ofte ryker nokså likt.. Men er moro me dlitt nytt også da, det holder en stund, men ikke så lenge som det gjorde før.

  Fy som jeg misunner deg den 5/5, bryr meg ikke så mye om slik.. Men det er jo morsomt ?

  Og noe helt annet, så en hund som var helt lik Nairo nå en dag, bortsett fra størrelsen. Denne var diger, Og da mener jeg diger, vet du om noen annen rase som ligner?

  • Kjersti

   Heidi: Du får komme nedover hit, så kan jeg hjelpe deg med CITO 15. august og også de andre oppgavene 🙂 Og ikke minst kan jeg hjelpe deg med 5/5’en 🙂
   Joda, de ryker nok samtidig, og jeg forventer ikke at de skal holde like lenge som mitt kjære kjøleskap. På den andre side, så har jeg kjøleskap og fryseboks her hjemme som er 20 år gammelt og som fremdeles fungerer. Men nå som jeg har sagt det, så ryker vel begge deler (pluss varmtvannsbereder og komfyr) i morgen… :p
   Hmmm…jeg kommer ikke på noe i farta, ikke som er helt likt i farger og tegninger. Berner Sennen er vel det eneste jeg kommer på, men jeg mistenker at det ikke er en sånn du har sett. Men er det omtrent riktig størrelse?

   • Heidi

    Store muligheter for et cito her også, tror jeg. Skal være et event i slutten av august, så det ble publisert i går.

    Nei, berner sennen vet jeg hvordan er, litt annen kropp på de. Kroppen, pelsen og fargene stemte helt med Nairo, bortsett fra størrelsen. Men så store nekter jeg å tro de blir. Størrelsen var ca Kaos, Jamthund på høyden.
    Blandingshunder kan ligne mye, men rart å få alt bortsett fra størrelsen fra en rase da.

    Fryseren min er 30 år ?

    • Kjersti

     Heidi: Da tror jeg at du klarer challengen 🙂
     Jeg kommer ikke på noen raser det kan være sånn i farta, men det kan jo være blanding som du sier. Jeg vet det finnes noen store FL’er der ute, men usikker på hvordan størrelsen på de er å sammenligne med Kaos.
     Godt at noen ting holder lenge 🙂

 • Tove

  Veldig deilig med ferie og uff og uff når den er over, men sånn må det jo være.

  Gratulerer med en 5/5-cache. Må si jeg er imponert! 🙂 Jeg har store problemer med de som har høy vanskelighetsgrad. Mens jeg i går gikk og tenkte på at jammen er det “urettferdig” at en klatretre på 10 -30 m som det tar noen minutter å komme seg til topps i (om du har utstyret i orden) har 5 og kanskje 4,5 om du kan klatre opp uten hjelp av klatreutstyr, mens det å gå mange 100 høydemeter fordelt på en del “bortovermeter” som virkelig krever energi og tid knapt nok får 3.

  Om jeg tar challenge’n? Ser at jeg faktisk har fått suvernir for å tatt en boks med mer enn 10 FP 🙂 Eventet spørs det vel om det blir noe av. Føler fortsatt ikke noe behov for det. Earth.cache har vi en av ikke så langt unna som jeg har spart/ ikke prøvd oss på siden den ligger i feil område, men kanskje vi skal passe på å få tatt den nå. Den D5/T5 er i tillegg til eventet den vanskelige, men jeg ser at det kanskje er noen mulige kandidater ikke så langt unna. den ene ligger ved Jessheim, men der er problemet at jeg må løse en oppgave jeg ikke forstår i tillegg til klatringen. Så svaret blir nok nei, men noen av oppgavene blir nok gjennomført i år og .)

  • Kjersti

   Tove: Jeg har mer ferie å se frem imot (selv om den inneholder en tannlegetime), så det er helt greit å jobbe litt nå. Får unna himla mye når jeg sitter alene, men det er litt stusselig også.
   Takk! Dette er nok en veldig enkel 5/5, så hvis du sliter før fristen går ut, er du hjertelig velkommen hit en tur. Og husk at den ikke trenger å være 5/5, bare en av D eller T trenger å være 5 🙂 Men jeg er litt enig med deg i det med klatretre kontra høydemeter, selv om det helt klart er en større utfordring for meg personlig å klatre høyt i et tre enn det er å gå mange høydemeter, selv om sistnevnte også absolutt er slitsomt.
   Moro at du bevisst går inn for å ta noen av oppgavene da! Selv om kanskje ikke alle er mulig, så er det jo gøy å ta noen 🙂