Slitsom tur i Ørjetraktene

Om fredag fikk jeg spørsmål fra Raymond om jeg ville være med til Ørjetraktene i går og ta noen cacher. Etter å ha tittet på kartet sa jeg ja. Jeg trengte egentlig ikke noen funn, men jeg prøver å ta 100 funn i april på grunn av utfordringen fra HQ denne måneden (det vil si, utfordringen strekker seg fra 3. til 30. april, så det er i den perioden jeg trenger 100 funn), så alle monner drar selv om det ikke var flere enn 7 cacher vi hadde planer om.

Jeg stoppet på vei oppover og tok en cache i Aremark, før jeg parkerte på avtalt plass, ved Trollbergtjern:

Her var det en liten runde på 4 cacher pluss en bonuscache, og selv om stien gikk rundt dette tjernet, var det ikke stort vi så til det. Bare av og til:

Raymond visste det skulle være en liten gruve/hule her, så den måtte vi bortom:

Mye hogst og bløtt i terrenget, men god oversikt i høyden:

Alle 4 tradisjonelle ble funnet uten problemer, og da vi fikk rettet opp en skrivefeil, fant vi også bonusmysteryen.

Så kjørte vi et lite stykke og parkerte ved dette skiltet:

Vi skulle inn til Myrsæther, men med en cache på veien som ble funnet greit. Denne turen ble veldig slitsom for meg, for her var det veldig kuppert terreng, og kneikene var veldig bratte. I tillegg måtte jeg forsere hindre i veien også:

Sånt er ikke lett når man er så kort som jeg er! 😂

Men spøk til side, det var en skikkelig slitsom tur, men i veldig spennende terreng. Vi gikk forbi en kastesteinrøys:

Jeg har vel hørt om det før, men kan ikke huske å ha sett en.

Og så var vi fremme ved Myrsæther, som ble brukt til flyslipp under krigen:

Cachen her ble også funnet uten problemer, og vi tok oss tid til å titte på minnesteinen:

På begge sider:

Samme vei tilbake, og samme slitsomme bakker, bare i motsatt retning. Og mye bløtt her også. Selv om jeg trodde jeg skulle krepere et par ganger, så var det verdt det, og jeg vet at jeg aldri hadde tatt denne turen hvis ikke Raymond hadde spurt.

8 funn, fordelt på 6 tradisjonelle, 1 mystery og 1 multi. Grei fangst på en dag jeg egentlig ikke hadde tenkt å cache, og spennende område. Nå mangler jeg 16 funn før april er slutt, og jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal “safe” og ta litt til lørdag, eller vente til 29. april, hvor jeg uansett må ha 9 funn. Får se an utover uka 😊

2 Comments

  • Tove

    Ja, det er stor forskjell på å gå tur i flatmark og i bakker. Men det ser ut til at du hadde en fin tur uansett.

    • Kjersti

      Tove: Milevis forskjell! Joda, det var interessant område med mye variasjon i naturen, men jeg tror ikke Raymond satt pris på å ha med en utrent blåhval 😂