Snø og smerte

Det skulle vise seg at mars 2023 ikke var en vårmåned. Joda, vi har hatt snøfritt, og vi har hatt både plussgrader og regn, men enda en gang fikk vi et snøfall, og det var dette som ventet meg da jeg skulle på jobb i morges:

10 cm nysnø, og innkjørselen så ut som rene julekortet:

Heldigvis og uheldigvis hadde brøytebilen kjørt forbi før jeg skulle dra. Heldigvis fordi da er det ihvertfall mindre snø på veien de 3 milene til byen, uheldigvis fordi overgangen mellom innkjørsel og vei var full i snø, og det var med nød og neppe jeg kom meg opp på veien. Den 180 graders svingen jeg må ta for å kjøre mot byen er klin umulig når jeg også trenger fart for å komme ut på veien, så det var bare å spinne meg opp så jeg fikk feste på asfalten og så kjøre 3 km i feil retning for å finne et sted å snu.

Jeg vet det har begynt å komme noen påskeliljer opp, men om de nå klarer seg er jeg usikker på. Det er ventet mer snø fra i morgen kveld og frem til fredag formiddag. De fine, lilla krokusene har det ikke bra:

Jeg forstår godt at vi ikke kan forvente 10 pluss og strålende sol i hele mars, men det er så trist å se de første tegnene på vår bare bli ødelagt på denne måten.

Nå er det 12 dager siden jeg var hos tannlegen, og den optimismen jeg hadde etter den første helgen er borte som vårblomster under snøen. Jeg har levd på smertestillende døgnet rundt i 12 dager da det verker nesten konstant, og jeg kan ikke få hverken kald eller varm drikke eller mat eller kald luft bortpå “feil” tenner på høyre side, for da har jeg lyst til å kappe av meg hodet. Å skulle tilbake til tannlegen om 13 dager for å ta venstre side virker rimelig urealistisk akkurat nå, men jeg håper det blir bedre innen den tid, ikke minst fordi jeg har lyst til å kunne nyte påskeferien litt.

2 Comments

 • boerboelheidi

  Skikkelig julestemning 😀😂
  Krokusen så slettes ikke bra ut nei, er forhåpentligvis flere under der, som ikke har blomstret enda 🌼
  Er det vanlig at man har smerter så lang tid etterpå? Synes det virker litt lenge 😟
  Jeg skal til tannlegen i morgen, klarte å knekke noe av en tann helt plutselig 🦷 Egentlig var jeg bare glad for at jeg i det hele tatt fikk time før påske, men nå er det nesten så jeg skulle ønske jeg ikke hadde fått før etter påske. Får trøste meg med at det er bedre å få ordnet det før helligdagene begynner.

  • Kjersti

   Heidi: Fint med julestemning, så lenge den kommer i desember! 🤪
   Jeg tror ikke det er flere krokuser. Fikk sett de før snøen kom, og det så ut som det normale antallet.
   Aner ikke om det er vanlig eller ikke, men for meg er det vanlig når jeg har hatt dyprens eller kirurgisk inngrep.
   Usj! Tenker det er greit å få fikset det, så det ikke skjer noe mer i løpet av påska. Lykke til! ❤️