Sol på sol

Det blomstrer i hagen. Det lille som er igjen av hvitveis lyser mot oss som ørsmå snøflekker. Schillaen ligner det blåeste hav. De lilla blomstene på markkryperen og noen rosa ukjente blomster kunne like godt vært et antrekk fra 80-tallet. Men det som fanget mitt blikk i dag, var sola som lyste på sola.

Ikke helt i tide til årstiden den har fått navnet sitt fra, men å så vakker der den koser seg i kveldssola. Og det er ikke lenge igjen til den får selskap av fler små blomstersoler i bedet.

{minsignatur}

 

8 Comments

 • Kari Viken Olsen

  Jippy!!! Nydelige sola! Det er herlig å tenke på at det skal bli bare mer og mer og mer :-).

  Merker meg forresten: “lille som er igjen av hvitveis”.. Her har vi hele den sesongen i vente enda. Tror forresten jeg ikke har sett så mye hestehov som i år. Akkurat som om den langvarige våren har fått det til å komme dobbelt så mange som vanlig. Lekkert!

  • Kjersti

   Kari: Det er noe spesielt med de knallgule påskeliljene, de varmer nesten like mye som sola gjør i seg selv 🙂
   Nå har ikke jeg vært på noen typiske hvitveissteder i vår, men jeg har heller ikke sett noen på de turene jeg faktisk har gått. Og det forbauser meg. Men hvitveisen på vår tomt begynner ihvertfall å avblomstre, og jeg antar det er sånn de stedene det faktisk er hvitveis her nede.
   Gled deg til blomstringen som kommer! Og jeg beundrer at du klarer å se frem mot det, istedenfor å irritere deg over at du har lengre vinter enn hva vi her sør har 🙂

  • Kjersti

   Tove: Jeg må jo ta igjen for alle hverdagene jeg ikke blogger 😉 Jeg kan ikke huske om noen av mine påskeliljer har kommet til påsken, bortsett fra et år påsken var veldig sen, da blomstret vel den første et par dager etter 2. påskedag. Pinseliljene kommer gjerne til 17. mai, og da tror jeg den ene tulipanen jeg har kommer også.

  • Kjersti

   Siv Anita: Det gjør det nok helt sikkert 🙂 Den som venter, vettu 😉

  • Kjersti

   Carina Josefine: I dag har vi hatt alle årets værtyper her, så det er ikke helt stabilt ennå. Du får tenke på at du har en lykkelig Frisbee i snøen, jeg har en molefonken Nairo som synes det er for varmt allerede nå.
   Og ja, vi får da inderlig håpe at det blir deres tur etterhvert også 🙂