Spjærøy i går

I går skulle Lisa, Raymond, Snefrid og jeg ut på tur for å fortsette å gjøre Hvaler-øyene om til gule smilefjes. Men først meldte Lisa forfall og så meldte Snefrid forfall, så det ble Raymond og jeg som dro på tur, selv etter å ha sett på værmeldinga at det skulle bli regn ved 14-tiden. Men, det var skuddårsdagen i går, og dårlig vær skulle ikke hindre meg i å utnytte muligheten når skuddårsdagen først falt på en lørdag, gudene vet når det skjer neste gang (okay, det er bare å sjekke en kalender, men det gidder jeg ikke).

Vi skulle møtes ved en Kiwi-butikk, og jeg var klar som et egg:

Vi hadde ikke lagt noen plan i det hele tatt. Jeg hadde overført alt jeg ikke hadde tatt fra før, Raymond gikk med telefonen og hadde full kontroll med den. Men vi endte opp på Spjærøy og første stopp var en adventscache som Raymond hadde funnet fra før.

Så kjørte vi videre og fikk oss en gåtur til Tredalen – Kirken:

Hvor det ikke var noen tradisjonell kirke, men dette er et leirområde og hvis jeg ikke husker feil, leste Raymond på informasjonsskiltet at det er en type utendørskirke der.

Så lå det tre cacher på rad hvor vi kjørte til de to første. Så parkerte vi bilen og gikk til den siste, og da gikk vi forbi en virkelig fin liten badeplass:

Hvaler viste seg vel ikke fra sin beste side med det været vi hadde i går, men samtidig er jeg ikke spesielt interessert i å cache der ute midt i høysesongen, for da er det folk over alt.

Vi kjørte videre og tok med oss en kjapp park&grab før vi stoppet ved Spjærøy kirke. Først en tradisjonell der:

Så løste vi multien der og gikk og fant den i fin natur på gode stier.

Så var det nesten en park&grab før vi kjørte til dagens siste cache på Spjærøy, som også gjorde at vi faktisk fikk gulet ut hele øya. Her måtte vi gå et stykke, men det var det verdt:

Fantastisk utsikt i nesten alle himmelretninger:

Boksen ble funnet, og da kom regnet, en time før værvarselet annonserte. Så vi ble enige om å ta tidlig kvelden og kjøre tilbake til Fredrikstad og min bil.

Det jeg ikke var klar over før jeg tittet på kartet fredag kveld, var at Norgesboksen i Fredrikstad ligger greit tilgjengelig utenfor sentrum. Raymond logget den før oppgaven ble endret, men han ble med meg for å løse oppgaven (multi) og logge allikevel. Og med det tenkte jeg at cachedagen var over.

Jeg skulle innom Tistasenteret en tur på vei hjem, og da kom jeg på at jeg hadde løsningskoordinatene på en multi ikke langt unna, og dermed stoppet jeg og tok den også. Det var en multi jeg prøvde meg på en eller annen gang i fjor da jeg skulle fylle datomatrisen, men da var det fullt opp med gravemaskiner og lastebiler der. Nå var det lett som en plett 🙂

12 funn ble det i går, og det avsluttet cachingen i februar. Jeg er usikker på hvor mye caching jeg får til i mars, men jeg håper det blir mye. Og så satser jeg på strålende påskevær om en måneds tid, med enda mer caching 😀

10 Comments

 • Ina

  Nydelige bilder fra nydelige hvaler ??. Hærlig lesning som alltid. Ha en fortsatt fin kveld . Klem Ina

  • Kjersti

   Ina: Takk! Alltid koselig å få sånne tilbakemeldinger 🙂
   Takk det samme, klem 🙂

 • Wenche

  Men kjære Kjersti , da var dere jo bare etpar kilometer herfra, Så leit at dere ikke kom innom! Det må dere gjøre neste gang??

  • Kjersti

   Wenche: Takk for invitasjonen! Jeg aner jo ikke hvor dere bor, men det skal jeg klare å finne ut av ved neste anledning 🙂

 • boerboelheidi

  Så mange cacheturer det har blitt *sukk*
  Vi kan jo cache vi også, men med tanke på avstand til steder med cacher, og ikke minst vinteren med snø, så frister det lite. Men nå har jeg satt meg et mål med caching i år, det er det knapt nok jeg har hatt før. Så krysser fingrene for en fin vår, ikke varm sommer, og en lang fin høst ?

  • Kjersti

   Heidi: Det er noen fordeler med å bo her i sørøst altså, men det er mange med dere som må la cachingen ligge brakk i vintermånedene. Mange bruker den tiden på å løste mysterys 😉
   Hva er målet? Kunne ikke vært mer enig med deg i ønsket værprognose!

   • boerboelheidi

    Målet er å runde nytt rundt tall.. Det er “noen”, så får se når året er omme. Det bør være innenfor rekkevidde ihvertfall ?

    • Kjersti

     Heidi: Jeg vet ikke om du er ajour med nettloggingen din, men det er under 500 igjen utifra hva jeg kan se, og det burde så absolutt gå fint. Kommer dere hitover, kan jeg peke ut og/eller være med på noen lengre runder (jeg blir ikke med på å gå de jeg har tatt selv 😉 ) som fort får dere opp i antall 🙂

     • boerboelheidi

      Nå er jeg faktisk veldig ajour, tror jeg ?
      Nei er ikke så mange, men i fjor fant jeg 353, i 2018 fant jeg 335, og i 2017 ble det 252. Så vi får se. Jeg MÅ ikke opp i antall, men kjenner at det hadde vært veldig morsomt å funnet litt flere igjen. Har jo vært forskjellige grunner til lite caching de siste årene, og jeg savner en del av turene vi hadde før.
      Vi får se hvor og hva vi ender opp med, håper å få til en del kortere turer igjen også, slik som helgeturer. Kan fort bli noen om man tar 20-30 cacher noen helger ?

      • Kjersti

       Heidi: Av en eller annen grunn så ser jeg ikke i “feeden” på dashbordet på geocachingdåttkåm når du logger, så jeg må helt inn på profilen din for å se hva du har tatt i det siste. Tore sine logger kommer opp i feeden.
       Jeg fikk jo et oppsving i 2017 med første år med over 500 funn. Så kom et ekstremt oppsving i 2018 med over 1000 funn, og så 2019 med såvidt over 900. Kunne tatt flere i 2019, men da måtte jeg passe på så jeg fikk funn nummer 4000 på 18. januar i år. Jeg er veldig usikker på hva dette året ender på, og jeg har ingen mål for antall i år, men jeg gjetter på 700-800. Er noen trailer jeg har lyst til å ta, to som er rene kjøretrailer, en som er blanding og en som er ren gåing. Og så kommer det også an på årets ferie, om det blir hjemme, nordover eller småturer.
       Helt klart, de turene gjør at man fort kommer opp i antall. Og så skal man samtidig ta litt vare på opplevelsen av caching også, ikke bare jaget etter tall 🙂