Sverige!

Både Eileif og jeg har kunnet dra over til Sverige i ganske lang tid, men for oss ville det ha tatt en time å kjøre til grensa på Svinesund, så mer tid for å komme ned til Nordby eller Strömstad, så tilbake til grensa på Svinesund, og så en time hjem. Og da har jeg ikke tatt eventuell kø til testsenteret/grensekontroll med i betraktning. Vi har derfor ikke synes det har vært verdt det, spesielt når vi vet at vi kan bruke et par timer totalt når grensene her hjemme er åpne.

I forrige uke kom nyheten om at “smågrensene”, som i lang tid har vært fysisk stengt, skulle åpnes igjen natt til i dag. Hadde jeg hatt ferie i dag også, hadde jeg nok kjørt ned på grensa i går kveld bare for å gå to skritt inn i Sverige etter midnatt. Men siden jeg skulle på jobb i dag var det ikke aktuelt å gjøre det.

Kom hjem fra jobb i dag, og ble mer og mer fristet til å ta den første turen til Sverige på 20 måneder. Sist jeg var i Sverige var 8. februar 2020, så det mangler 2 dager på å være 20 måneder. Så jeg skal love dere at det var helt surrealistisk å kjøre over grensa i dag, det føltes både kriminelt og helt naturlig:

Svenske skilt!

Jeg kunne jo ikke kjøre over bare for å kjøre over og snu, så jeg tok en tur til Björneröd og tok en cache som ble publisert 1 uke etter at Norge stengte ned i fjor:

Det var ikke på noen som helst måte tilfeldig at jeg gikk for en av cachene til Lisa, for planen var å dra på uanmeldt besøk til henne, og hvis hun ikke var hjemme, kunne jeg overraske henne med at jeg hadde logget en av hennes cacher. Men hun var hjemme!

Hun er vel ikke noe mer glad i uanmeldt besøk enn hva jeg er, så jeg hadde ikke blitt fornærmet hvis hun kastet meg ut 😉 Men det gjorde hun ikke og vi fikk en times tid med koselig skravling før jeg dro hjem.

Jeg har vært i Sverige i dag!!! 😀

2 Comments

    • Kjersti

      Tove: Jeg tror det kommer til å ta litt tid før jeg føler det som normalt igjen, om det noen sinne blir helt normalt. For det føltes ikke normalt å ikke stoppe ved grensa i dag, men det var utrolig deilig å bare kjøre rett over! 🙂