Isebakktjern i Råde

Ut på tur igjen i går, turen gikk til Isebakktjern i Råde. Der var det en runde hverken Raymond eller jeg hadde tatt, så var det også en Earthcache der som jeg ville ta siden det er Earthcachens helg denne helgen (Raymond har logget den Earthen tidligere), og det var også en arkivert cache der som Raymond gjerne ville se etter.

Jeg stoppet og tok to cacher på vei til parkeringsplassen, og så var det også en cache på selve parkeringsplassen. Så noen meter å gå til den første i runden, men den fant vi ikke. Dårlig start, heldigvis stoppet det med den ene DNF’en.

Jeg synes ikke det generelt sett er noe pent med sånne halvhøye stammer som står igjen etter hogst, men akkurat denne var fint:

Det var massevis av spor etter bever på hele runden:

Etter å ha tatt den første halvdelen av trailen, gikk vi forbi Earthcachen og videre opp til den arkiverte cachen som lå ved en gammel kvern/mølle. Dere kan se fundamentene der Raymond står:

Det hadde vært hogst akkurat i dette området, men det var mye fin, blekgrønn mose der:

Kanskje ikke så lett å se mosen på akkurat det bildet, men det var en litt artig vinkel å ta bilde i.

Sola tittet også frem, det var veldig deilig!

Så til Earthcachen, som var ved en nedlagt feltspatgruve. Ikke noen gruveganger i den tradisjonelle formen, men utrolig stilig allikevel:

Her koste jeg meg! Fant svar på oppgavene, spiste en banan og ei lefse, og tok livet med ro i noen minutter, imens Raymond hoppet rundt og undersøkte. Alt som normalt, med andre ord 🙂

Så var det bare å komme seg nedover og ta den andre halvdelen av trailen. Var bortom ei hytte som hadde deler av en gammel møllestein som trapp:

Og selv om det var noen trær i veien, så var det fin utsikt over Isebakktjern:

Midt i denne halvdelen ligger en cache som ikke er en del av trailen, den lå på en liten odde med også veldig fin utsikt:

Høstfargene i gult og brunt er på plass:

Og av og til møter man den røde høstfargen, da blir jeg ordentlig glad:

For jeg synes det er mer vanskelig å finne røde høstfarger her nede enn det ser ut som andre steder i landet.

Vi fulgte en liten bekk som gikk under en bitteliten steinbro:

Og så har noen tatt seg bryet med å forme bjørketrær til bueganger:

Det er jo fint, og det blir jo enda finere når den blir tett, men jeg vet ikke helt om jeg liker at sånt blir gjort inne i skogen.

Den siste kilometeren tilbake til bilene gikk langs grusvei, og der passerte vi dette huset, som helt klart har sett bedre dager:

En fin tur på rundt 7 km, og totalt sett ble det 1 tradisjonell DNF, 1 Earthcache og 17 tradisjonelle funn på meg i går. Veldig fornøyd med dagen, og unnet meg en milkshake fra BurgerKing på vei hjem. Batteriene er ladet!

2 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg synes også de røde høstfargene er nydelige. Vi har hatt i overkant fin høst så langt, greit med varmegrader, men trenger ikke så veldig mange av de 😂

  • Kjersti

   Heidi: De røde fargene er vel litt mer vanlige i din del av landet, her nede er det ett og annet tre innimellom alt det gule og brune.
   Jeg er sjeleglad for at det ikke har vært kaldere så langt, men ifølge langtidsvarselet skal det bli frost på natta uti neste uke 🙁