Tilbake ved Sandvatten

For en halv evighet og litt til siden var Eileif, Nairo og jeg ved Sandvatten og fant den ene cachen som var der da. I ettertid har det kommet en trail som går forbi vannet, og i tillegg har Lisa og hennes kjære lagt ut en cache der den dagen de giftet seg nettopp der for sånn cirka halvannet år siden. Den har ikke Eileif og jeg sett etter før, så den ville vi gå til i dag.

Det har vært kaldt i natt, og dagen startet også kald. Og da får vi sånne små kunstverk på dammer her og der:

Veien er lettgått, og vi skulle egentlig gå forbi to av cachene i trailen. Men det er noe som stritter imot når det er snakk om å gå forbi cacher, man kan jo liksom ikke det! Jeg visste at sannsynligheten for å finne de var liten, men jeg måtte jo prøve. Og undrenes tid er ikke forbi, vi fant begge!

Så kom vi frem til vannet, og her er det like vakkert som sist:

Cirka midt på bildet under kan dere skimte en rød båt, den ligger ved gapahuken vi besøkte sist:

Sola sto lavt selv på formiddagen, men det gir et helt spesielt lys:

Vannet er islagt, og Eileif måtte se om han fikk isen til å lage lyd:

Stilig!

Og Nairo storkoste seg:

Vi fant dessverre ikke bryllupscachen til Lisa og mannen hennes, og det er ikke første gang den har blitt borte. Men det var en superherlig tur, anbefales så absolutt!

10 Comments

 • boerboelheidi

  Nå angrer jeg på at jeg ikke tok bilde fra her ute i dag.. For å si det slik, det er så langt fra det du viser fram som det kan å an. Har snødd og blåst, så er skavler osv i heele hagen. NÅ kan våren egentlig bare komme altså!
  Det siste bildet der var bare nydelig <3

  • Kjersti

   Heidi: Er en grunn for at vi ikke trenger varmepumpe her nede, skjønner du 😉 Spøk til side, dette du ser her er helt normal vinter her nede. Joda, vi kan ha perioder med ned mot -20. Joda, vi kan få en del snø, vi også. Men stort sett er det barfrost og det veksler mellom noen få minus og noen få pluss. Skjønner at du blir lei! Og selv om jeg ikke er noe vintermenneske, så foretrekker jeg sånn som det var i dag, noen minus og fint vær, fremfor plussgrader, regn og vind.
   Takk! Han satt så stille og bare tittet. Ser du nøye etter, så kan du såvidt skimte Eileif inne i busken rett til venstre for Nairo 😉

   • boerboelheidi

    Hehe, ja du sier noe der 🙂 Gleder meg til å høre hva du sier ett år etter dere har kjøpt varmepumpe 😉
    I fjor hadde vi lite snø, det kom en del, men forsvant nesten fortløpende, og etter februar var det vel bart.. eller noe slik 😛
    Nå har det også vært litt mildvær imellom, men vi har MYE snø! Alt for mye, så kjenner det blir langt fram til våren, slik engang i mai/juni 🙁
    Det er han som er den mørke skyggen ja 😀

    • Kjersti

     Heidi: Vi skal ikke kjøpe varmepumpe! 😀
     Helt surrealistisk, mai/juni skal det være sommertemperaturer her nede, ikke snø. Men det har snødd her nede i både mai og juni, men selvsagt ikke blitt liggende.
     Jupp 🙂

 • Nøve

  Vinteren har mange variasjoner ☺️ Spennende når isen synger, her hører vi det om våren. Syns ikke Nairo det var skummelt?

  • Kjersti

   Nøve: Ja, det er helt klart 🙂
   Eileif kastet stein på isen på samme måte som man gjør når man vil at steinen skal hoppe på vannet når det ikke er is 🙂 Nei, Nairo synes det gikk helt greit faktisk! Jeg tror det skjedde ett eller annet i hodet hans når han fylte 7 år, han virker mye tryggere enn han har gjort de siste årene. Ikke sånn at han ikke er redd og usikker lenger, det er han så absolutt, men han har taklet enkelte situasjoner mye bedre enn før. Hurra 🙂