Værvarsel og pakkeutfordring

De av dere som har fulgt meg en stund, husker sikkert hvor opptatt jeg var av værvarselet i dagene før bryllupet i fjor. Det var det eneste jeg ikke hadde kontroll på, og derfor var det en av de tingene jeg var mest bekymret for. Jeg er nesten like opptatt av været nå, siden Norge på tvers-turen nærmer seg med ikke bare stormskritt, men også med turbofart. Jeg drar nordover til torsdag!

Selvsagt følger jeg med på alle værsidene på nett. Pent.no har ikke Hellemobotn i sin oversikt, men jeg har sjekket for Drag, som er stedet vi tar båt innover i fjorden fra:

Fredag ser jo bra ut, men lørdag og søndag er ikke akkurat noe å skryte av…

Storm.no er noe bedre:

De melder ihvertfall ikke veldig mye regn!

Og yr.no, som ble min favoritt etter bryllupet siden de var de eneste som meldte slik været ble, svikter meg totalt denne gangen:

Her bøtter det ned hele helgen…

Og legg også merke til temperaturene hos alle tre tjenestene. 7-15 grader. Men, vi får bare gjøre det beste ut av det, vi skal klare det uansett, og vi blir jo tørre og varme en eller annen gang etter at vi er ferdige! Ikke kan jeg krympe særlig mer heller tror jeg 😉

Jeg har også begynt å pakke. Noe småtterier gjenstår, som noe klær (som henger til tørk etter gårsdagens vasking), noe toalettsaker og noen andre småting. Allikevel er jeg rimelig usikker på om jeg får med meg alt:

Og jeg sliter med å finne ut hva jeg evt kan la være hjemme. Noe av det jeg har pakket skal ikke være med på selve gåturen til helgen, men størstedelen skal være med. I tillegg skal det kjøpes mat når jeg kommer nordover, og jeg skal også bære telt, som Siv Anita er så snill og låne meg. Kjenner jeg gruer meg litt til å sette sekken på vekta når den er ferdig pakket.

MEN! Jeg gleder meg så masse til turen! Regn eller ikke, det blir jo helt fantastisk å se landskapet i nord, oppleve Saltstraumen, fjell, fjord og forhåpentligvis midnattssol (så sant skyene stikker av). Og ikke minst til å tilbringe 5 døgn sammen med verdens beste Siv Anita!

Oppdatering på pakkingen kommer i morgen eller torsdag, og nå har jeg en app på mobilen som gjør at jeg forhåpentligvis kan få lagt ut et lite blogginnlegg eller to mens jeg er borte 🙂

{minsignatur}

10 Comments

 • Heidi

  Spent på vekten jeg også 🙂

  Regn er vel egentlig det verste av vær på slike turer. Litt vind og ikke så veldig varmt vær er greit nok…om man ikke kan få det helt som en ønsker.

  Håper dere får sett midnattssolen, det er bare så fantastisk 🙂

  Og etter turen så kan du veldig mye om pakking, til neste tur 😀

  • Kjersti

   Heidi: Begynner å lure på om jeg i det hele tatt tør å veie sekken, eller om jeg skal be Eileif gjøre det, bare for å være sikker på at jeg ikke får overvekt på flyet 😉
   Så lenge det er opphold, er jeg fornøyd til tusen og tilbake. For som du sier, regn er det verste når man er ute og går. Og glatt fjell på stigningen opp til fredag og ned til søndag, nei det blir ikke det mest festlige.
   Det håper jeg også, har aldri sett den før! Pluss at jeg har lært at det er mulighet for nordlys selv nå på sommeren, og skulle jeg få oppleve det, ja da gråter jeg en stor skvett! 🙂
   *ler* Ja, det kan jeg helt sikkert! Har tittet litt på denne turen: http://www.norgepaatvers.no/ Men da skal Nairo være kløvtrent og Eileif skal være med.

 • Siv Anita

  MONSTERGLEDER meg til turen!

  Uansett vær får vi nok en flott opplevelse. Jeg skulle bare ønske at du fikk sett midnattsolen over Saltstraumen eller ett annet sted! Men det blir som det blir, været rår vi ikke med…

  Jeg skal starte å lete frem utstyr i ettermiddag, men nå må jeg prøve å sove litt, siden jeg skal på jobb i kveld. Siden jeg har arbeidsstans i flyttingen fra i dag, så har jeg to ettermiddager å grave i esker etter nødvendig utstyr og lufte og sjekke telt!

  Tenk; bare 2 dager igjen!!!

  Klemmer i massevis

  • Kjersti

   Siv Anita: Da er vi to!
   Nei, været rår vi dessverre ikke over, vi må bare gjøre det beste ut av det vi får. Men ja, hadde jeg fått sett midnattsola, hadde det så absolutt vært en stor opplevelse.
   Sov du snuppa, du trenger det! For jeg kan ikke tenke meg at det er stort igjen av energien du ladet opp i syden, nå som du har stresset så mye med to hus og flytting og jobbing og jeg vet ikke hva. Håper du finner alt du trenger uten å lete for mye ihvertfall!
   Ja, om 60 timer sitter jeg på flyet!!! 🙂
   Klemmer i bøtter og spann tilbake 🙂

 • Tove

  Regn og vind er ikke moro, mens temperaturen ser da slettes ikke så verst ut,. Det er bare å kle på seg litt mer enn shorts og trøye (selv om de er innkjøpt til turen) Men å påstå at 5 mm er å bøtte ned hele dagen??????

  Jeg traff noen på tur en gang som pratet om en som var nøye på pakking. Såpestykket ble skjært opp slik at det ikke var større enn det han kom til å bruke osv. Alt for å få ned vekta. Og det er viktig med tanke på den bratte oppstigningen deres. Eller så får dere jo bare gå den flere ganger for å få med alt 😉 Tror det blir en fin tur jeg 🙂

  • Kjersti

   Tove: Jeg har pakket med klær som skal passe for alle varianter av vær, så jeg tror jeg skal være rimelig sikret. Og ja, jeg er helt enig i at 5 mm ikke er å bøtte ned, jeg har en tendens til å overdrive “litt”, så den beklager jeg. 5 mm er ikke å bøtte ned i det hele tatt, så lenge alt ikke kommer på én gang rett over hodene våre 🙂
   Det hørtes jo ganske så lurt ut! Nå har jeg tatt med en liten pakke våtservietter istedenfor såpestykke, men jeg tror allikevel at de veier mer enn en liten bit såpe. Hmmm…jeg får titte etter hva jeg har i skapet. For jeg tror ikke at vi skal gå opp og ned fler ganger, nei 😉
   Jeg tror også det blir en fin tur 🙂

 • Ellen

  Håper været blir bedre enn spådd! Vi fikk i alle fall det i Trollheimen, så det går an (: Vi hadde littegranne regn hver dag, men stort sett oppholdt og greit (uten om siste dagen, hvor det var kjempevarmt). Egentlig er opphold og rundt 10 grader det beste å gå i syns jeg, men nå er jeg latterlig varm av meg da.

  Turen blir nok knall uansett – GOD TUR 😀

  • Kjersti

   Ellen: Litt regn går helt fint, så lenge det ikke regner jevnt og trutt hele dagen. Og ja, jeg er helt enig, det er bedre med overskyet og ikke så varmt enn knallvarme, da blir det bare tungt å gå.
   Tusen takk! Blir litt oppdateringer underveis og masse når jeg kommer hjem 🙂

 • camilla

  torsdag i dag, er det ikke? surr i dager her, men du har vel antagelig dratt nå. Blir nok en en flott tur!! *ikke misunnelig i det hele tatt!* 😉 Jeg håper været ikke blir som yr.no melder, men at blir perfekt turvær! gleder meg til å lese om turen
  Goood tur!!! :):)

  • Kjersti

   camilla: Jo, det er torsdag i dag, men jeg har ikke dratt riktig ennå 🙂 Har akkurat lagt ut et nytt blogginnlegg, men det blir det siste før jeg drar 🙂
   Så bra at du ikke er misunnelig! *ler* Og ja, jeg håper også inderlig at været blir bedre enn det som meldes, jeg har sjekka både yr.no, pent.no og storm.no, og ingen av de er særlig snille med oss.
   Tusen takk! Oppdateringer kommer 🙂