Vikingevent 2023 – Megaevent i Horten

I 2020 skulle årets Vikingevent være i Borreparken i Horten. Som vi alle vet ble landet stengt og alle sammenkomster avlyst, så også eventet. Men i år skulle det arrangeres i Horten og ikke 10 ville hester skulle kunne holde meg unna! Enda bedre ble det da det ble klart at både Lisa og Raymond skulle dit, så planer har vært lagt en liten stund.

Gårsdagen begynte med forberedelser allerede fredag kveld, for vi skulle dra tidlig i går, og da måtte jeg legge meg tidlig om fredag:

Vekkerklokka var altså stilt til 0430, men jeg våknet kl. 0410…så da var det bare å stå opp, få en så myk start på dagen som mulig og pakke siste rest, før jeg satt meg i bilen litt før kl. 0630 for å hente Lisa. Vi kjørte så til avtalt sted for å sette igjen min bil da Raymond skulle være dagens sjåfør. Han var litt sent ute, så vi hadde mer enn nok tid til at Lisa skulle få logget dagens første cache:

Og så var vi klare for tur:

Den enkleste måten å komme seg til Horten på fra Østfold, er Moss-Horten-ferja. Nå er ikke jeg spesielt glad i ferjer, men heller det enn tunnelen (som hadde tatt mye ekstra tid), så det var bare å bite tennene sammen og håpe på minst mulig vind over:

Og det gikk fint!

Vi startet med Karljohansvern, der ble det både labrunde og 7 cacher. Det var koselige gater med fine hager:

Det var latter:

Det var nydelig utsikt:

Og det var enda mer nydelig utsikt:

Horten kirke ligger på området. Rimelig spesielt å ha en kanon pekende mot kirken:

Men det var en veldig fin kirke!

De hadde en gigantisk ubåt der:

Vel, jeg skal være ærlig og si at jeg har ingen peiling på hvor store eller små ubåter pleier å være, men det var imponerende å se den på land.

Raymond fant cachen, Lisa drev med ablegøyer:

Jaja, man får det ikke mer moro enn man lager selv 🤪

Det var flere cacher på Karljohansvern, men vi valgte å droppe de for å kjøre mot eventet. Vi skulle passere en Rema, og da ble det en kjapp stopp for proviant, noe som ga oss et uventet cachefunn. Og en tur opp i en av disse store stolene som står over alt i alle byer jeg er innom (virker det som):

Vi fikk parkert i nærheten av eventplassen, og cachet oss nedover. 4 cacher ble det på veien, blant annet 2 som hadde med Borre kirke å gjøre:

En Earthcache knyttet til et mausoleum:

Det var en imponerende bygning! Ikke så stor, men med en verdighet som er vanskelig å slå. Vakkert inni også:

Veien ned hadde vakker utsikt (alt med utsikt til hav er jo vakkert for meg 😂 ) :

Var utom en steinbrygge, og der var det enda mer utsikt:

Så var det megaevent! Ikke bare holdt en av arrangørene velkomsttale, men de hadde også fått byens varaordfører til å si noen velvalgte ord:

Loggboka ble signert:

Jeg fikk shoppet litt (eventcoin og noen små loggbøker), og jeg fikk gitt Signal en klem:

Møtte mengder med kjentfolk, både folk vi ser jevnlig på vanlige eventer, men også folk vi ikke møter så ofte. Utrolig koselig!

Etter å ha tatt labcachene som ble sluppet like etter eventstart, valgte vi å tusle en runde og ta en del av cachene på området. Da hadde vi også fått med oss TDiezel, og av ukjent grunn fant hun ut at vi skulle se hvor mange mennesker som måtte til for å klemme et tre. Heldigvis greide det seg med 3 mennesker, for da kunne jeg dokumentere bragden:

Igjen: man får det ikke mer moro enn man lager selv 😂

Rusleturen ga oss mer fin utsikt:

Og så satt vi oss i bilen og kjørte ned til Åsgårdstrand, der det ventet flere cacher og 2 labrunder på oss. Åsgårdstrand kirke var av den nyere sorten:

Ikke min favoritt, men denne varianten er bedre enn de ordentlig moderne kirkene som ikke ser ut som kirker.

Åsgårdstrand var et hyggelig bekjentskap med små og koselige gater:

Vi ville tilbake til eventslutt for å høre hvor neste års Vikingevent skal holdes, men vi hadde mer enn nok tid til å ta noen cacher til på veien, så det ble litt kjøring hit og dit. Ikke stort å fortelle om noen av de, og jeg tok heller ikke noe bilder fra noen av disse, men på vei til parkeringskoordinatene til en av cachene møtte vi to cachevenner gående. I en lettere oppgitt tone sier en av de at joda, vi var på rett vei, de hadde ikke fått med seg oppgitte koordinater og dermed angrepet cachen fra feil side, noe som gjorde at de måtte ned en veldig bratt skråning fylt av trær, stein og mose, og det var da vi oppdaget at hun hadde tatt med seg en del av den mosen på klærne 🤣 Hun hadde mer eller mindre måttet ake på stumpen ned skråningen, og da vi kom frem til cachen, så vi jo hvor utfordrende det må ha vært. Stakkar!

Enda flere kjappe og greie cacher ble funnet, og rundt kl. 17 var vi tilbake på eventplassen. Da var det bare én cache til som sto på planen, og der tok Lisa ansvar og fikk både fisket den ned og hengt den opp igjen:

Neste års Vikingevent skal være på Stiklestad, så det er lite trolig at jeg kommer meg dit. Det er litt for langt å kjøre selv for en helg, synes jeg, 9 timers kjøring én vei etter jobb på fredag, og så ikke hjemme før sent på søndag og jobb igjen på mandag blir litt vel heftig.

Gårsdagen ble avsluttet som den startet, med båttur. En god del mer vind på vei hjem, så vi satt inne, og heldigvis satt jeg akkurat sånn at jeg ikke så land, så jeg ble ikke så kvalm som jeg kunne ha blitt. Klarte ihvertfall å smile på vei ned til bilen:

Bilen min sto der vi hadde forlatt den, jeg kjørte Lisa hjem, og var selv hjemme ved 2030-tiden, 14 timer etter at jeg dro hjemmefra. Status for dagen ble 30000 skritt (ca 21,5 km, det er da totalt fra jeg sto opp til jeg la meg), en vannblemme, en veldig vond stortå uten vannblemme, nok mat men ikke nok væske, litt farge på armene men ingenting på beina selv om jeg gikk i shorts. Lisa og Raymond tok en del labcacher jeg ville spare til senere i sommer, så de fikk flere funn enn meg. Men jeg endte på 55 funn, fordelt på 25 lab’er, 19 tradisjonelle, 4 multier, 3 mysteryer, 1 virtuell, 1 earth, 1 mega og 1 wherigo. Hadde håpet på litt mer, men jeg tror ikke jeg hadde orket å bruke mer tid, og jeg ville ikke gått glipp av tiden vi brukte på skravling på eventet heller.

Dette var mitt tredje megaevent, og det som utgjorde den store forskjellen for meg, var at de to forrige har vært helgeturer for oss. Det første var i Arendal sammen med Eileif og Nairo, det andre var i Lidköping sammen med Raymond og Lisa. Gårsdagen føltes dermed litt mer avstumpet og kort i forhold, men det var allikevel en super opplevelse som jeg på ingen måte ville vært foruten. Vi tre fungerer så bra sammen på tur, og det ble en positiv bonus å ha med TDiezel på deler av dagen! Masse latter fra start til slutt, enighet i hvilke cacher som skal tas, alle bidrar på sine måter så godt vi kan (er vel gjerne jeg som blir sliten først), og jeg har ennå ikke opplevd noen sure miner. Så tusen takk til mine gode turkamerater, jeg gleder meg alltid til neste tur sammen med dere 🤩

8 Comments

 • Tove

  Kjekt å se at du er en tur på riktige sida av fjorden 😉 Jøje meg så langt du gikk!? Ser ut til at det var folksomt på eventet. Må ha vært en perfekt dag for deg dette 🙂

  • Kjersti

   Tove: 😂😂 Vi får være enige i å være uenige om hva som er riktig side av fjorden 🤣🤣
   Ja, det ble veldig langt! Veldig flatt, heldigvis, ellers hadde jeg nok ikke holdt ut så lenge.
   Det ble sagt at dette var det eventet med flest deltakere gjennom tidene i Norge, så det var så absolutt mye folk. Horten ligger jo rimelig sentralt, så det eneste som kanskje holdt noen unna, var at det var pinsehelgen og de kanskje hadde planer med familie.
   Helt strålende dag, storkoser meg når vi er gode venner på tur som driver med samme galskap 🤪

 • boerboelheidi

  Ser ut som dere hadde været på deres side også ☀️ Her er det knapt nok vår for tiden, med snøbyger ikke så veldig langt unna.
  Bra med funn, og ikke minst antall skritt 🏃‍♀️
  Men altså, Horten rimelig sentralt? Neste års Mega er myye mer sentralt 🤪 Neida, skjønner hva du mener 😁
  Vi har vært på ett Mega, og det var egentlig bare tilfeldig. Var vel i 2016 i Steinkjer. Og da har jeg liksom vært på ett, og trenger ikke flere 😂 Er i hvertfall nokså sikkert at vi ikke dukker opp på det neste år, og tror ikke det blir så mye nærmere noen gang heller, om det ikke blir nærmere Trondheim da..

  • Kjersti

   Det var oppholdsvær og sol, men det blåste ganske bra. Jeg holdt fint ut i shorts, de andre var glade de hadde på seg bukser (jeg hadde med meg bukser, men følte ikke noe behov for å skifte). Veldig glad vi er ferdige med snø!
   Antall skritt var helt sinnsykt!
   🤣 Og jeg skjønner hva du mener, men nå er det engang sånn at det bor flere mennesker i områdene rundt Horten enn områdene rundt Stiklestad, så da blir det automatisk mer sentralt 🤪 Jeg vil gjerne ha med meg så mange mega som mulig, og jeg er villig til å kjøre et stykke. Lillehammer/Hamar kan jo også være aktuelt for dere, men jeg vet ikke om det er noen aktive cacheorganisasjoner i det området som kunne tenke seg å søke.

   • boerboelheidi

    Vi har faktisk 5 varmegrader akkurat nå, så er jo ikke så veldig galt.. Var kuldegrader igjen i natt, så det gror elendig ute for tiden.
    Har jo Landsbycacherne, de glemte jeg bort. Husker ikke hva de het de eventene de hadde på Synnfjell, men de var jo veldig bra.

    • Kjersti

     Heidi: Har vært kaldt på morgenen her også de siste dagene, men ikke minusgrader, heldigvis!
     Spåtindeventene var veldig fine de to gangene vi var der, aller best den første gangen da dere var der også ❤️ Nå er jo hotellet nedlagt, dessverre 😣

 • Cathrine

  Så fint å se at du hadde en vellykket dag, tiltross for vannblemmer etc. Så ihvertfall ut som om du koste deg masse 🙂

  • Kjersti

   Cathrine: En vannblemme eller to får man regne med når man går 2 mil i ikke helt gode sko 😄 Men ja, dagen var vellykket og jeg storkoste meg!