Årets siste cachetur på nye trakter

I går tok Nairo og jeg turen til for oss nye trakter. Tove og jeg hadde avtalt en dag med skravling og caching, og selv om jeg har vært på Gardermoen før, så har jeg aldri cachet i hennes område, som jo er i traktene rundt Gardermoen.

Det var glatt å kjøre, så jeg tok det med ro og parkerte på Toves tun 3 timer etter avreise. Gradene krøp nedover jo lengre nord jeg kom, så det var et idyllisk vinterlandskap som møtte meg med ca -10 grader, sol fra nesten skyfri himmel, et fint lag med snø og tykk rimfrost på trærne. Barfi og Nairo måtte jo få hilse, og Tove knipset dette blinkskuddet hvor Barfi gjør det hun kan for å invitere til lek mens Nairo ser lettere vettaskremt ut og lurer på hva i alle dager som skjer. Digger uttrykkene til de begge! 🙂

1 311214 301214 Besøk hos ToveDeler av tomta til Tove er inngjerdet, så vi slapp hundene der så de kunne løpe fritt. Jeg er alltid skeptisk til hvor amorøs og testosteronpåvirket Nairo blir, men akkurat her ser det ut som de begge er opptatt med andre ting:

2 311214 301214 Besøk hos ToveJaggu ble det litt nussing også!

3 311214 301214 Besøk hos ToveNairo ble med på leken til slutt, og Barfi var så flink og sa ifra før han utifra det jeg kunne se rakk å prøve seg på ufine ting, så jeg synes denne korte lekestunden gikk utrolig bra, og det gjør et mammahjerte stolt å se hvor godt gutten min kan oppføre seg når han får klare og tydelige beskjeder fra den andre hunden! Dette er jo også en av grunnene til at jeg ikke blir med på store lapphundtreff/-turer, Nairo har best av å være sammen med få hunder om gangen.

Vakre er de ihvertfall i den lave vintersola (og ellers også altså!):

4 311214 301214 Besøk hos ToveOg skjønneste Barfi da:

5 311214 301214 Besøk hos ToveNok hundebilder for denne gang!

Jeg ga Tove frie tøyler på hvilke cacher vi skulle besøke, og ba henne bare fortelle meg hvor jeg skulle kjøre. Etter en liten stopp var vi ved Eidsvollbygningen, og det var stor stas for meg å få se den for første gang! Utrolig vakkert rundt der også:

6 311214 301214 Besøk hos ToveMellom Andelva og Eidsvollbygningen står en minnestøtte etter Utøya:

7 311214 301214 Besøk hos ToveI nærheten av Eidsvollbygningen fikk jeg logget min første cache i serien Norgesboksen, da mangler jeg bare 49 :p Cachen som ligger ved Eidsvollbygningen fant vi dessverre ikke, vi får skylde på snøen.

8 311214 301214 Besøk hos ToveJeg tok ikke så mange bilder i går, jeg har gått litt lei av å dra med meg den tunge speilrefleksen. Men vi fartet videre på cachetur, og jeg fikk totalt 1 DNF og 13 funn, noe jeg er strålende fornøyd med. Fikk tatt noen i Raumerjul-serien, og makan til oppfinnsomhet og kreativitet skal man lete lenge etter! Fikk totalt latterkrampe på en av de, og Toves bidrag i serien var altså så forseggjort og nydelig at det var en fryd for øyet! Nå har ikke jeg tatt noen av julecachene i Østfold, men hvis de er halvparten så bra som de jeg tok i Raumerjul-serien, så er de også jaggu bra!

Tove serverte nydelig middag, og så avsluttet vi cacheturen med deler av en trail like under innflygninga til Gardermoen. Nairo var med og ble overraskende lite stresset av flystøyen, selv om han helt klart har hatt mer rolige turer i skogen.

På vei hjemover fikk jeg et par skurer med isregn i kuldegrader, så det gikk ikke fort hverken på E6 eller på riksveien. Og vel hjemme tok det ikke lang tid før både Nairo og jeg sov godt.

9 311214 301214 Besøk hos ToveTusen takk igjen for en herlig dag, Tove! Nå har vi definitivt bestemt oss for at dette skal gjentas både hos deg og hos meg, og jeg gleder meg allerede!

Så vil jeg takke for det gamle året til dere alle. Tusen takk for at dere fremdeles stikker innom her og leser, selv om det til tider går veldig langt mellom hvert innlegg! Jeg lover ingenting, men jeg har lyst til å bli en flinkere blogger i 2015.

12 Comments

 • Tove

  Kjempemorsomt at du faktisk tok turen til Maura og ble med på cache-tur 🙂 🙂
  Ekstra kjekt var det at møtet mellom Nairo og Barfi gikk så bra.
  Tusen takk for besøket! 🙂

  Kjempefine bilder. Veldig fint bilde av Barfi og stilig bilde av Utøya-monumentet.

  Dette ble utrolig nok ikke årets siste cache-tur for oss. Vi logget 5 stk i dag også. Og det er fortsatt en bitteliten mulighet for en til om vi “rømmer” fra fyrverkeri rundt midnatt.

  Ønsker dere et riktig godt nytt år! Takk for mye i året som har gått og så håper vi på mye bra i det nye året også 🙂

  • Kjersti

   Tove: Med meg kan det ta lang tid fra jeg sier at jeg har lyst til å gjøre noe og til jeg faktisk får gjennomført det. Men jeg får ALLTID gjennomført det 🙂
   Ja, jeg er også veldig glad for at det gikk så bra med de to firbeinte, Nairo har vært bra sliten i dag også faktisk.
   Takk for at du ville ha meg på besøk!

   Jeg ble veldig fornøyd med bildet av Barfi. Utøya-monument-bildet var jeg litt mer usikker på siden fokuset ikke er på selve monumentet. Men man ser jo monumentet allikevel, og det ble et litt anderledes bilde.
   Grattis med fler funn! Jeg sitter og planlegger utlegg av en cache faktisk, må bare vente litt på bedre kjøreforhold så jeg tør å kjøre dit den skal være. Speilglatt her i dag!
   Takk det samme! 2015 er nødt til å bli et superår på alle måter 🙂

   • Tove

    Nå er det nok dessverre enda lenger mellom tanke og handling hos meg, men jeg har blitt mye bedre på å dra av sted til ukjente steder så du kommer garantert til å få besøk i løpet av 2015 – trur eg.. håper jeg… Joda det kommer til å skje! 🙂

    • Kjersti

     Tove: I tillegg til cacher, så kan jo jeg også friste med kort vei til harryhandling, og der er det også cacher. Eller…ved nærmere ettertanke vet jeg jo at du ikke er så himla glad i shopping, så det er kanskje helt feil å friste med :p
     På tørre veier er det jo bare 2 1/2 times kjøring, og vi kan få mye ut av dagen når det er mer dagslys, så ja, du har å ta deg en tur! 😀

     • Tove

      Hehe, det har du helt rett i Harryshoppingen er helt bortkastet å friste med, men joda vi handler både sjokolade, tobakk og brus når vi først er der 😉 Men jeg har veldig lyst på tur til en del av cachene du har nevnt i Sverige, men da må jeg la Barfi bli hjemme, tror ikke jeg gidder å styre med det som skal til for at hun kan bli med på “Harry-tur” Ble visst mye men her.

      • Kjersti

       Tove: Da kan vi kombinere litt handling med masse caching uten hund, for selv om det er veldig koselig å ha med hund, så er det stort sett alltid enklere uten hund. Jeg vil veldig gjerne ta deg med til cachen Ingrid Bergmans rose i Fjällbacka, men den må vi vente med til sommeren for jeg går ikke opp der nå når det er is og snø. Bortsett fra det står du helt fritt til å velge hvilke cacher du vil ta, så kan jeg legge opp løypa deretter 🙂

 • boerboelheidi

  To ting jeg legger merke til med det samme, flotte hunder, og sol. Jeg blir vant til å ikke ha sol om vinteren,men det ser unektelig mye mer koselig ut med sol.
  13 cacher på en dag er jo bra, har du tatt bare en Norgesboks altså.. jeg har tatt dobbelt så mange 😛
  Vi fikk mildvær etter kulden, så her er det speilblankt ute, vi som hadde fått så mye snø, og skikkelig vinterstemning.

  • Kjersti

   Heidi: Dere ligger jo så skjermet mellom fjell at det ikke er noe rart den sola ikke finner frem. Kan ikke tenke meg noe mer vinterromantisk enn snø, kulde og sol! Og ja, hundene er absolutt flotte 🙂
   *ler* Jeg vet ikke engang hvor den nærmeste Norgesboksen ligger i forhold til her hjemme, så mye har de interessert meg 😉 Men det var veldig moro å få tatt en, og jeg håper jo det blir flere med tid og stunder, selv om jeg ikke har det travelt 🙂
   Mildvær her også med nesten 10 varmegrader, mye vind og lett regn. Gårdsplassen har blitt skøyteis og gressplenen er grønn og trenger klipping :/

  • Kjersti

   Kristina: Det var utrolig deilig å få litt vinter- og julestemning! Det lille vi hadde av snø her nede forsvant med mildvær og vind i natt, så her ser det nesten ut som vår :/

 • Fia

  Men herregud vilka otroligt vackra bilder! Ja hundarna är ju förstås helt underbara men den med sjön i förgrunden… Ja även jag kan ju älska vintern när jag ser sådana bilder 😉

  • Kjersti

   Fia: Takk! Veldig fornøyd med det bildet der ja, det er en elv som ligger der, og med det fine været og blå himmelen ble det utrolig idyllisk! Vinteren kan være bra, den, og hadde det ikke vært for vinteren, så hadde du ikke kunnet glede deg til sommeren 😉