5000 funn!

Det er ikke så veldig lenge siden jeg bestemte meg for hvilken cache som skulle bli mitt funn nummer 5000, men jeg hadde ingen plan for når jubileet skulle skje. Da det åpnet for eventer igjen i Norge, spurte jeg på Facebook om det var noen som hadde planer om å arrangere et CITO før sesong 1 2021 var over, og den som tok ansvar publiserte CITO med påfølgende event på datoen i går. Antageligvis den verste søndagen i august for meg, siden jeg i 9 måneder har visst at jeg skulle på konsert om lørdag. Så helt til i går morges var jeg i tenkeboksen på om jeg skulle dra til Moss på eventer eller ikke, men jeg hadde ikke hjerte til å ikke dra, siden det var jeg som hadde spurt etter CITO. Så etter bare 5 timers søvn dro jeg innover, og da var jeg bare 5 funn unna 5000.

Jeg startet med å finne en tradisjonell i Nesparken, der eventene skulle være. Ikke langt fra den var disse skulpturene, den i forgrunnen forstår jeg, den sølvglinsende tingen i bakgrunnen forstår jeg ikke:

Så var det selve CITO’et, da havnet jeg tilfeldigvis sammen en cachekompis, så vi tuslet sammen, skravla, plukket søppel, og jeg fikk tatt en tradisjonell til, som var like ved Moss kajakklubb sitt klubbhus:

Så var det en Wherigo, og det som gjerne skjer på eventer er at det samler seg folk ved hver eneste cache som er i nærheten. I går var ikke noe unntak, og ved Wherigoen dukket Lisa og Raymond opp. De hadde satt seg som mål å ta 11 forskjellige cachetyper i går (noe de klarte), og så passet det så bra at de dukket opp akkurat der, for da kunne Lisa ta jubileumsbilde av meg:

5000! Den som ble jubileumscachen var den “stedsløse” CITO-cachen som HQ har lagt ut. Jeg har jo i noen år hatt fokus på å få forskjellige cachetyper på milepælene mine, og selv om jeg vet at jeg oppfyller kravet til en challenge her i Norge med 5 forskjellige cachetyper på milepæler, så er det jo ingen grunn til å stoppe så lenge jeg klarer å få det til. Kan jo være det finnes flere challenger der ute med et høyere krav 😉 Det var rimelig surrealistisk å se dette tallet da jeg logget cachene i går kveld:

Og så måtte jeg jo ta en selfie sammen med Lisa og Raymond, de er jo sterkt delaktige i at jeg kommer meg ut og finner flere cacher:

Neste stopp var eventet, da ble jeg sittende i gresset, kose med to hunder, og skravle med Raymond, Lisa og et par andre cachevenner. Vil jo alltid bli sittende og skravle, men måtte komme meg hjem i skapelig tid, så jeg tok følge med noen andre cachevenner mot parkeringen. På den måten fikk jeg også logget en Multi og en Mystery. Slettes ikke dårlig å ha 7 forskjellige cachetyper på 8 funn totalt, helt uten å gå inn for det! Men det var ikke det viktigste i går, det var jubileet.

5000! Det tok 2044 dager fra 1 til 1000 funn, 856 dager fra 1000 til 2000 funn, 337 dager fra 2000 til 3000 funn (det var det året Lisa og jeg cachet mest sammen 😉 ), 412 dager fra 3000 til 4000 funn, og 568 dager fra 4000 til 5000 funn. Fra 1. til 5000. funn tok det litt over 11 år og 6 måneder. Og jeg husker de 5 cachene jeg har tatt på de runde tallene uten problemer: 1000 var en tradisjonell i Rakkestadfjella hvor jeg mot slutten av den lange turen fikk vondt i et kne for første gang. 2000 var en virtuell på den gamle Svinesundbrua, 3000 var Lisas multi i Flöghult, og 4000 var mitt eget jubileumsevent i januar 2020, hvor jeg feiret 10 år med caching, at jeg hadde fylt hele datomatrisen med minst ett funn på alle datoer og funn nummer 4000. Og så ble altså nummer 5000 en locationless CITO.

Det er mange som synes at dette er en kjempetåpelig hobby, men jeg storkoser meg med hvert eneste funn, og jeg er pokker så stolt over å ha funnet 5000! Nå er det bare å jobbe mot 6000 😉

4 Comments

  • Tove

    Du har helt klart funnet en hobby som passer deg helt perfekt. Ikke bare kan du kose deg med å søke opp cacher, du kan kan skravle-cache-dra-på-tur med gode venner og ikke minst kan du dyrke din interesse for statistikk også 😉 Gratulerer så mye med de 5 000 og helt sikkert veldig mange gode opplevelser, mye moro og gode minner 🙂

    • Kjersti

      Tove: Tusen takk! Du har så rett, så rett i alt du skriver 🙂 Og så må vi ta med de opplevelsene man får når man er der ute og ser ting man ellers aldri ville sett, uansett om det er fin natur, historie eller fine cacher 🙂

  • boerboelheidi

    Så morsomt, gratulerer igjen 😁
    Må innrømme at jeg ikke husker verken nr 1000 eller de andre runde tallene mine 😄 Men er jo en av de tingene som er så fint med denne hobbyen, man legger vekt på det man synes er morsomt og viktig. Innlegget ditt minner meg forresten på at vi også må få tatt den stedsløse citoen. Har god tid, men plutselig har tiden gått.
    Lykke til med de neste tusen 😀

    • Kjersti

      Heidi: Tusen takk!
      Er jo bare å gå inn på statistikken din, så vekker de sikkert noen minner 🙂 Men ja, man velger selv det som er viktig for en selv.
      Det er noen måneder igjen av året, men det er veldig surt å glemme noe sånt som den. Så den må dere huske!
      Takk 😀